reddrako Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 moze wiekszosc jezdzi a nie ma czasu siedziec i pisac?:P tak apropos - pogoda u nas jest tak ch...jowa ze chyba sie do Sacramento w kaliforni przeprowadze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lecho69 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 nie nie dajemy radę,część kolegów migrowała na vulcanerię Fakt Vulcaneria żyje, a tu cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towper Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam.Pare dni temu nabyłem kawe vn 800 classic rocznik 2003 i mam pare pytań( jestem poczatkujący wiec prosze nie śmiejcie się)Jak moge sprawdzić poziom oleju bo ni jak nie moge znaleść okienka ani bagnetu(nie ma go przy nakretce do wlewu oleju, jaki olej najlepiej wlać( syntetyk, pół?) i ile oleju wchodzi do silnika, gdzie znajde zbiorniczek płynu chłodzącego, jakie świece należy wkrecić i czy trzeba demontować zbiornik żeby wymienić.Dziękuje za wyrozumiałość i za wszystkie ewentualne odpowiedzi :icon_biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towper Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam mam prośbe czy mógłbyś mi wyjaśnić co oznaczają skroty na kraniku paliwa w vn 800 i w jakiej pozycji zostawić gdy motor garażuje? Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varg Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 RES - rezerwa PRI - zalewanie gaźnika ON - otwarty kranik Masz kranik podciśnieniowy, także zostawiaj na ON. PRI służy do zalania gaźnika po długim postoju. Cytuj Organizacja wycieczek motocyklowych po Mazurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 na chomiku sa serwisowki. wszystko jest tam opisane - na stronie castrol jest dobierz olej do motocykla i tam znajdziesz jaki olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Pytanie do posiadaczy nieorg. wydechów w VN-ie Mam zamiar zmienić wydech w kawie, znalazłem tłumiki przykręcane do kolanek rożnego kształtu i długości... mnie interesują proste rurki i są rożnych średnic i długości, z wyciszeniem i bez, zastanawiam sie czy takie wyciszenia w tych rurkach ( http://moto.allegro.pl/tlumiki-chrom-r543-...1407573306.html ) jest podobnie wykonane jak w cobrach czy vance hines? może ktoś montował i ma doświadczenie jak to oddaje dzwięk. Dowiadywałem sie o całym zestawie Cobry (1650zł) czy Vance Hines (1700zł) drogą morską, więc nie jest to tanio, a kolanka tam też pewnie puste. Za wszelkie sugestie bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans1967 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam chciałbym w swoim Kawasaki VN 800 Classic z 2003r wymienic płyn w układzie chłodzenia, jednak nie bardzo wiem jak się do tego zabrac, ile wchodzi płynu, gdzie się go spuszcza, słyszałem że może byc wiele punktów do spuszczenia płynu chłodzacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 hans1967 najlepiej przy zbiorniczku wyrownawczym ktory znajduje sie za silnikiem patrzac od strony wydechu w kierunku tylnego koła, to chyba najnizej polozone miejsce. Jest na forum posiadacz vn 800 z ukladem wydechwym cobra lub vance hines?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 szukajcie na googlach hasła: vulcaneria może tam szybciej znajdziecie odpowiedź Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Panowie (posiadacze VN 800) mógłby kotos podrzucić mi filmiki z pracą waszych maszyn??Nie wiem w czym problem ale moja maszyna pracuje jak na tym filmiku: Czy w VN 800 moze na prace silnika miec wplyw ustawienie gaznika??, bo juz sam nie wiem. Wydechy mam Vance Hines straightshot i nie jestem do końca zadowolonySzukam gdzie lezy wina, czy cos nie tak z moto, czy poprostu taka charakterystyka dzwieku tych rur przy tym moto. z gory dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aegle Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witajcie Jestem na kupnie pierwszego choppera/cruisera. Problemowy jest mój wzrost 191cm (waga: 80kg) i ciężko mi znaleźć odpowiedni motocykl poniżej 1000cm^3. Na Marauderze 800 jeździło mi się na tyle dobrze, że zamierzałem go kupić. Ale nie jest to takie łatwe - wiecie: piszą gotowy do jazdy, a na oględzinach mechanik wylicza, że owszem ale pod warunkiem doinwestowania 2700zł ;) I tym sposobem dalej jestem na kupnie. Dlatego też pomyślałem, że może rozglądnąłbym się jeszcze za Vulcanem, który nie mniej mi odpowiada. Tylko tu pojawia się problem: nigdzie w mojej okolicy (Kraków) nie sprzedają tego modelu (allegro, otomoto, komisy).Dlatego też wielka prośba do posiadaczy Vulcana 800 z okolic Krakowa, Wieliczki lub Niepołomic: czy ktoś z Was pozwoliłby mi się np. jutro najlepiej późnym popołudniem/koło wieczora przysiąść się do swojego Vulcana? Oczywiście odwdzięczę się jakimś sześciopakiem, czy kasą - to do dogadania ;) Po prostu nie chcę przejechać województwa/kilku dla samej przymiarki, a zależy mi by jak najszybciej coś ciekawego kupić (na Maraudera nie jestem uparty) bo sezon mija. Z góry serdecznie dziękuję! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picker Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Koledzy pomocy, mam VN 800 Classic 2002 nagle po odpaleniu silnika świecą sie obie kontrolki id oleju i wody, olej jest płyn w chłodnicy jest,nie mam pojęcia co się dzieje pozdrPicker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benlor72 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 koledzy mam pytanie po długiej pszerwie zaczołem od motorka 150 pojemnośći pojeżdżiłem sezon i spszedałem myślę nad kawasaki vulkan vn 800 wprawdzie chciałem hondę c2 ale za droga na moją kieszęń a kawka jest oczywiśćie jak dlamnie ładniejsza tyle się słyszy o tym apetycie na olej czy to mit czy prawda ja myślę ze jeśli silnik guta olej to tszeba wymienic pierśćienie olejowe a to chyba niejest problem bynajmniej w samochodach znowu słyszałem że potrafi wyrzucic cały olej do filtra powietrza co jest dlamnie wogule nie zrozumiałe hyba ze ktoś pszerobił cos w układzie zasilania i odpowietszania silnika czytałem też na jakimś forum że dużo palą proszę o odpowiedż ludzi kturzy tak naprawdę jeżdża takimi motorkami i moą coś na ten temat powiedziec jeśli zrobiłem błędy ortograficzne to pszepraszam kiedys szukałem na tym forum pomocy to zostałem tylko wyśmiany za błedy a niedostałem żadnej odpowiedzi pozdrawiam wszystkich życzliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 mity i fikcja jak moto dobre to nic takiego sie nie dzieje jezdzilem 3 sezony i tylko przeglady plus paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi