7acek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Hey wam! Mam pytanko ! Czy kiedy jezdzi sie Yamaha Tzr80 <wysokobrotowa> przy 8tys\obr\min---11tys CZY silnik sie meczy ! a MOZE TO POpsrostu jego zywiol te wysokie obroty! POwiedzcie! CZY SILNIK sie meczy czy poprstu wysztko OK ? aha i czy czasem kiedy sie przycisnie maxem lub kolo 100km\h cos sie moze dziac z silnikiem ???? !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Nie kręć pod czerwone pole a będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 masz na obrotomierzu czerwone pole ?? jak masz to kręc tak żeby troche niżej ......jak nie masz to w większości moto jest od 10tys (tej pojemności w zwei takcie ) ogólnie im na niższych obrotach zmieniasz biegi tym dłużej silnik pożyje do pewnego momentu (zależy od konstrukcji ale zmieniając biegi przy 3tys niszczysz silnik tak samo jak przy 11 czy 12 tys) Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 masz na obrotomierzu czerwone pole ?? jak masz to kręc tak żeby troche niżej ......jak nie masz to w większości moto jest od 10tys (tej pojemności w zwei takcie )Chyba w powietrzaku. W TZR czerwone pole zaczyna się bodajże przy 12 a kończy przy 13 tyś obr. Do tylu pewnie nie wkręcisz. Staraj się nie przekraczać 11,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Na moje to brednie:) co wy tu piszecie. Jesli silnik jest zdrowy, nie ma zadnych luzów na wale itp z lozyskami ok to raz po raz mozna odkrecic tyle ile fabryka dała. To ze sa to ogromne przeciązenia to juz inna sprawa:) Dobry silnik na pewno sie nie rozsypie jak na rozgrzanym moto raz po raz sie scigniesz czy ci sie spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 przjeździłem TZR 80 cały sezon około 4 tys km i ciągle jeździłem 100-110 km/h wtedy miał około 8-8,5 tys obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi