konikkonik Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Spróbuj użyc przeciwskrętu przy prędkościach powyzej 200 kmh.... A to jest bardzo ciekawe. To jak skręcić przy takich prędkościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Tak jest, mnie sie w lewo super skręca, w prawo nieco gorzej. otstanio miałem szlif, mały bo mały ale poszedłem na lewo chociaż walczyłem do końca i próbowałem hamować. Więc faktem jest że na lewo się robi wszystko lepiej, np skok w bok na lewo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Spróbuj użyc przeciwskrętu przy prędkościach powyzej 200 kmh.... Gdzies na forum byl link do filmu jak gosciu nagina z ogromnymi predkosciami po trasie (bodajze gsx-rem) i nagle mu puszka z prawej strony wyjezdza. Przytomnie minal ja skrecajac w lewo... Zrobil to tylko i wylacznie przeciwskretem...inaczej sie nie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Gdzies na forum byl link do filmu jak gosciu nagina z ogromnymi predkosciami po trasie (bodajze gsx-rem) i nagle mu puszka z prawej strony wyjezdza. Przytomnie minal ja skrecajac w lewo... Zrobil to tylko i wylacznie przeciwskretem...inaczej sie nie da..Proszę bardzo, moto R1.http://pl.youtube.com/watch?v=-s13EHdxIuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No proszę ! Ja pytając instruktora jak " położyć moto" gdy już nie będzie innej możliwości dostałam odpowiedź - najlepiej się nie wywracać :) Ale coś w "tym skręcaniu w lewo" jest. Ósemki na placu zawsze robiłam tak aby zacząć od pierwszego skrętu w lewo , jak zrobiłam inaczej było mi trudniej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jestem leworęczny, prawonożny i zawsze jak glebowałem to na lewej stronie i za każdym razem bez użycia tylnego hebla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 ja nie potrafie rozróznic ktora z moich rąk ma przewage nad drugą. jestem prawonożny. tak samo leżał bym na lewej - maly highside i wyladowalem na prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dfg Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nigdy nie szlifowałem, ale wydaję mi się, że wybrałbym lewą stronę, na rowerze zawsze w lewą zarzucam, dookoła drzewa też biegam w lewo. Jestem praworęczny i prawo nożny.Co ciekawe wszystkie parkingówki poleciały mi na prawą stronę. PSProszę bardzo, moto R1.http://pl.youtube.com/watch?v=-s13EHdxIucTo akurat dowodzi, że czasami rzeczywiście nie dajemy szansy puszkarzom. Ciekawe w ilu przypadkach kiedy bluzgamy w tym dziale na ślepych dziadów robimy to niesłusznie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blady Hassel Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 na zdrowy rozum, a przynajmniej tak mi sie wydaje to kwestia umiejscowienia hebla pod prawa noga, w normalnych warunkach prawa noga na hebel a wtedy w razie czego lewa jeszcze mozna sie podeprzec albo zabrac przynajmniej zeby nogi nie przygniotło cały czas trzymając hebel dociśnięty, cos na rzeczy jest u żużlowców, tam co prawda poslizg wykonują gazem ale chodzi o wyczucie granicy, można isc w poslizgu a do tego przydatna jest lewa noga ktora moze dac jak cos dodatkowy punkt podparcia ew. mocniejszy pochył jak trzeba i ślizg juz się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 a mi się wydaje ze zależy to czy ktoś jest prawo ręczny czy lewo mańkut wolał by polożyć się na prawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
996 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Wydaje mi się, że tu chodzi o nawyki od małego. Może to coś jest powiązane z tym, że jestem praworęczny i lepiej mi się składa w lewą stronę? Jeśli tak to szkoda czasu - trzeba więcej jeździć i douczać prawoskręt :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ja jadąc wczoraj do częstochowy zablokowałem przednie koło na deszczu przy 80 km/h, wyszedłem z tego cało, ale zgadnijcie na którą stronę bym poleciał? tak, na lewą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Wymiana układu wydechowego w zwykłym GSie to 3500PLN + VAT + robocizna i stąd prosta odpowiedź :) A tak na serio, mimo, że jestem praworęczny i lewonożny, to wolałbym na lewą, bo w ramach 'sport to zdrowie' uszkodziłem nieco prawe kolano i nie chciałbym go dobić. Strona nie robi różnicy, byleby wyjść z życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja tak samo jestem lewonożny i praworęczny (ale to się zmieni - uczę się pisać obiema rękami :icon_mrgreen: ) i jak mi się ostatnio (czyli pierwszy raz w życiu :) ) zablokowało przednie koło to poleciałem na lewo i do przodu. Mam wrażenie, że to jest związane z podświadomością, wiecie - praprzodkowie i ich polowania czy coś w tym stylu :lalag: Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraft90 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja jestem leworeczny i lewonozny i lepiej mi sie skreca w lewo a co do slizgu to rowniez w lewo tak jakos pewniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi