petrosbike Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich motomaniaków. Pytanie moje pewnie jest banalne ale dla mnie istotne.Mam tyle lat ile widac. Wzrost mam 197 cm , waga ok max 80 kg. Całe życie marzyłem o motorze Enduro tzn w moim pojeciu nadajacego sie w teren ale i na szose żeby w ten teren dojechac -czyli z mozliwościa rejestracji. Teraz chce swoje marzenie zrealizowac. Troche w życiu na motorach jeżdziłem, wiecej na rowerze górskim z całkiem dobrymi wynikami jak na mój wiek. Na motorach (tych klasowych) się nie znam bo niestety w moich dobrych latach ich nie było a pózniej to jakos sie rozmyło.Teraz o tym co bym chciał miec:odpowiednio wysoki motor zeby mi kolana po ziemi nie ciagneły sięczterosuw żeby nie szalał po odkręceniu manetkisilnik z dobrym dołem i środkiem ,żebym mogł sobie spacerkiem też jechacpojemność -nieznanamarka- nieznanamoc - nieznana ale nie za mała zeby czasem trochę podkręcićrocznik -nieznany może byc starszy ale na jakims kulturalnym chodziew miare nieawaryjnycena - przystepna jak na rencisteProsze o sugestie i podpowiedziPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Moze jesli nie znana i tania to Cagiva 6l?? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M727629 Do tego niskie spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://moto.allegro.pl/item349991966_kawas...rej_krakow.html http://moto.allegro.pl/item350767996_yamah...re_okazja_.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4928764 Ja bym rozglądał się w tych modelach wg twoich potrzeb.Osobiście mialem okazje jechac hondzią po szosie i w lekkim terenie i bardzo fajny sprzęt do zwiedzania i wycieczek, ale reszta to tez fajne sprzeciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnar Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jeśli nowy motor to: Kawasaki Versys, z poszerzoną kierownicą, przednim kołem wymienionym na 19 calowe, oponami zmienionymi na uniwersalne, wymienionym przednim hamulcem na lepszy i ochraniaczami na dłonie (handlebarami). Widziałem taką wersję w Salonie Kawaski na Al. Prymasa 1000lecia w Warszawie i takę wersję są w stanie zrobić za dopłatą 1500 zł do ceny motocykla oryginalnego. Siedziałem na tym motorze no i muszę powiedzieć, że mnie zachwycił. Sam mam 190 wzrostu i siedziało mi się świetnie, a powiedziano mi że jeszcze mogą mi ją podnieść o jakiś 1-1,5 jakbym chciał. Motocykl jak na swoje możliwości i wszechstronność jaką oferuje nie jest drogi. Również silnik nie jest paliwożerny jako, że jest to 650 ccm. W razie co można dokupić kufry dedykowane do tego moto. Dla mnie bomba. :P PS. To nie jest reklama, po prostu się w tym moto zakochałem, jak również i moja córa, która miała okazję przymierzać (wygodne) siedzenie pasażera. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 rencista + nowy motor = hmmmmm :P moge jednak sie mylic, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Proponuje najlepszy motocykl w klasie 600 ccm KTM LC4 620 - kopany , no ale to kwestia wprawy , a jakimi srodkami dysponujesz bo wiesz za 4 ciezko trafic cos konkretnego , za 8 juz masz ladne moto . Ze starszych 600 tez cos sie trafi za 4 ale trozke sie naszukasz , stara XT dala by rade jesli nie zakatowana , XR 600 za 5 tez by znalazl ale malo ich na rynku wtornym. Pozatym do ceny moto dolicz cena ubrania , (2 tys ) naprawde jesli szanujesz swoje zdrowie radze sie ubrac odpowiednio a nie letac w slipach i klapkach na enduro. KLE 500 . Versys itp plastikoduro nie nadaj sie w teren , dobrego nieoplastikowanego singla z min 40 kuniami i kolami 21/17/18 nic nie zastapi. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie wiadomo jak jak autor ma zamiar się bawic w terenie, bo to zalezy na co ma wsiasc, ale z ubraniem mnie ubiegles :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 myśle że dobrym rozwiazaniem dla ciebie byłby ktm z serii LC 4 pojemność pozostawiam tobie jeśli będziesz śmigał spokojnie to 400 będzie ok jeśli chcesz troche poczuć moc no to 640 motocykle oczywiscie kupił bym z rozrusznikiem po w twoim wieku nie wypada skakać po kopniaku hehehejesli chcesz śmigać na dalsze wypady po asfaltach to polecałby coś w stylu hondy transalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compucar Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Proponuję bys podał budżet przewidywany na zakup samego motocykla. Pozwoli to nieco uściślić podpowiedzi. Weź przy tym pod uwagę min. 1500pln na wdzianko, w kalesonach nie będziesz przeciez jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) co Wy z tym wiekiem! mam znajomego (ojciec kolegi) śmiga xl350 i vf750 tez po 50 xl na kopniak odpla z pierwszego bezproblemu! moją ttr również! a jest odemnie niższy troche (pewnie koło 175) i sporo lżejszy! kupuj najbardziej to co Cie kręci! poczytaj w necie poogladaj allegro, kupuj i śmigaj! ;] Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 TT600, KLR650, XT600/660 .. dużo mozna by wymieniać bo wieku konkretów nie podajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrosbike Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Z tym wiekiem to rzeczywiscie nie przesadzajmy- jeszcze rupieć nie jestem. Przyznam że został mi z dawnych lat uraz do kopania(po junaku który potrafił oddać kopa). więc pewnie rozrusznik by sie przydał. Pare dni temu siedziałem na XT i pasowała mi wysokość i rozmiar. W plastikach nie gustuje- to mnie nie bawi , potrzebuje solidnej konstrukcji bez wodotrysków ale zgrabnej.Jak to rencista - kasy mam niewiele pewnie musze sie max w 5000 zmieścic i tak musze celować. Warunek jeden: czterosuw i małożernopoliwowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 juz wiemy ze nowy motor to nie bedzie, średnio młody też nie będzie wiec taki starszawy będzie ja bym radził motor oglądać albo z kimś kto sie dobrze zna na motorach albo od znajomego kupował, bo jak sie kupuje xt z roczników koło 90-95 łatwo sie na mine władować wiec lepiej uważać, mówie to z własnego doświadczenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrosbike Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Juz chyba widze że wybór ani łątwy ani przyjemny nie bedzie.Wiem wiem za 8-10 000 pewnie by sie cos odpowiedniego łatwiej znalazło. Niestety to klops. Wobec tego zapytam tak: który typ i marka jest w/g opinii ogółu najtrwalszy żeby choc w pewnym stopniu odsiac te typy kaprysne,kłopotliwe, wysilone i łatwouszkadzalne? Jak juz ma to byc rok dośc odległy to który motorek jest najżywotniejszy i uchodzacy za najtrwalszego?A juz na koniec co to sa te motorki i jak je rozumiec?http://www.allegro.pl/item348108053_gilera...nda_suzuki.htmlco o takim i podobnych sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ittmk Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Cze...Ja mam 47 lat i też jeszcze troszkę posuwam..Nie kupuj wynalazków - kup japończyka...Ja asfalt raczej omijam, bo sie boję kierowców, którym zresztą sam jestem od 30 prawie lat i mniej więcej 1,5 mln km. Polecam ci to (bo sam mam): Yamaha TT 600 E Jeszcze mniej więcej lekki i w teren pójdzie i na szosę.. Nie szukaj ciężkiego motoru bo te tylko na asfalt... Coś pośredniego wybierz... Aha: kask, buty to podstawa...W naszym wieku rany się coraz gorzej goją... :icon_razz: Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez ittmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi