tomasz90skomra Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam Otóż mam taką sprawe mój "motocykl" to Honda Ns-1 '92 (nsr 75 N) ostatnio postanowiłem troche zainwestować wiadomo wiosna itd. ZAkupiłem zestaw napędowy, a w planach jest jeszcze zakup klocków przód tył, wymiana płynów wraz z czyszczeniem całego układu. I pytanie pojawia się tu otóż mam ta przy przedniej zębatce takie zabezpieczenie: http://img100.imageshack.us/my.php?image=s...niabiegwwz2.jpg U mnie jest ono całkowicie wychodzone tnz. tych ząbków juz w ogóle nie ma więc zabezpieczeni jest tam praktycznie od parady, ten problem rozwiazał ktoś zakładając zwykły seger, (który mi pękł przy sciaganiu). I teraz byłem w ag-mocie i gość mówi ze tego jest tak dużo ze nawet nie sprowadza tego i nie wiem gdzie to moge kupić nie wiem nawet jak to sie fachowo nazywa, jak to pomierzyć w przypadku kupna przez internet. Nie chce kupować w serwise bo tam to zazwyczaj są konkretne ceny, a i tak mam sporo wydatków. W sklepie doradzili mi zeby wywalić to zniszczone zabezpiecznie, zmierzyć wałek zdawczy i zabezpieczyć to segerem co wy na to? Drugie pytanie dotyczace klocków hamulcowych. Jak sie ma sytuacja klocków na przód i tył EBC, chodzi mi o jakość cene i inne ewentualne uwagi. Dziękuje i pozdrawiam Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Co do zabezpieczenia, seger nie będzie dobrym rozwiązaniem. Najlepiej szukać na allegro motocykli na częsci, wszelkie MBXy, MTXy itd maja taki sam frez, wiec można brać od nich zabezpieczenie.Ja klocki kupiłem za 20 zł. Nie narzekam, ładnie hamują, nie zdzieraja tarczy, delikatnie wcisnę klamkę i przednie koło ani drgnie. http://www.allegro.pl/item324961896_324961896.htmlPomierz wymiary, ale wydaje mi się, że to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Podkręsle jeszcze że nie chce używanych zabezpieczeń, tak samo jak nie che używanych klocków czy zębatek :banghead: Jeszcze do tego jak goście wołają za zużyte zebatki na allegrow więcej niż kosztują nowe w sklpeie :banghead: NO własnie są EBC i tanio (w stosunku do innych firm) z czego to wynika? W ag-mocie też mają własnie dziwnie tanio są jakieś rodzaje klocków? Który by był dobry do ns-1? Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Przejdź się do jakiegoś zakładu ślusarskiego. Zrobią ci to za 10PLN pewnie. co do wymiarów to wystarczy ze będziesz miał średnicę wałka na zębach i pomiędzy a resztę to już sobie zdejmą ze starej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 NO własnie są EBC i tanio (w stosunku do innych firm) z czego to wynika? W ag-mocie też mają własnie dziwnie tanio są jakieś rodzaje klocków? Który by był dobry do ns-1?To nie sa klocki EBC. Będę w pisnicy, to zobaczę jakiej firmy. To w tytule aukcji, to tylko pomoc w wyszukiwaniu typu klocków. To zamiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 a nie idzie zrobić ze starej zębatki gdzie wieloklin nie jest wychodzony ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie, ponieważ to zabezpieczenie jest troszkę inne. Ono nie wchodzi do końca, tylko pozostawia pewien luz (tak przynajmniej Ja mam w oryginalnym zabezpieczeniu). http://w3.bikepics.com/pics/2007/12/15/bik...116677-full.jpghttp://w3.bikepics.com/pics/2007/11/27/bik...100076-full.jpgNie widać tego niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie idzie, bo tam nie ma tak ze dostajesz zebatke i zabezpiecznie:/ Tylko kupujesz wszystk oddzielnie z tym ze nie wiem gdzie takie dostać myślałem ze może w larssonie edzie ale nie ma z tego co szukałem EDIt: WIcek co ty tam masz założone u mnie to całkiem inaczej wyglada tak jak na schemacie :banghead: Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie idzie, bo tam nie ma tak ze dostajesz zebatke i zabezpiecznie:/ Tylko kupujesz wszystk oddzielnie z tym ze nie wiem gdzie takie dostać myślałem ze może w larssonie edzie ale nie ma z tego co szukałem EDIt: WIcek co ty tam masz założone u mnie to całkiem inaczej wyglada tak jak na schemacie :icon_razz: Nie kupisz poza serwisem Hondy na zamówinenie takiego nowego zabezpieczenia. A Enduromaster'owi nie chodzilo o to ze dostajesz nowe zabezpieczenie. Tylko,że jeżeli kupujesz nową zębatkę to bierzesz Twoją starą zębatkę ( a jezeli masz zniszczony frez to kupujesz druga przednia nowa i z niej robisz ) szlifujesz ja tak aby z lekkim luzem weszla w to miejsce ( lepiej jak jest ciaśniej od tej oryginalej ,poniewaz i tak sie tyle dostosuje a nie lata tak wsciekle ) ,ucinasz jej zęby ,wywiercasz dziury i i przykrecasz. Jest to o wiele konkretniejsze,pewniejsze ,zębatka nie lata tak po wałku (troche luzu oczywiscie ma, zalezy jak zrobisz) i go tak nie wyrabia. Ja tak mialem w pozniejszym MTX-ie zrobione i sprawdzalo sie rewelacyjnie. W skrócie zmniejszasz jej srednice przez obciecie zębów, lekko ją robisz cienszą aby weszla w ten rowek,nawiercasz w innych miejcach chyba dziury aby frez byl inaczej ulozony niz w zebatce po skreceniu. Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) EDIt: WIcek co ty tam masz założone u mnie to całkiem inaczej wyglada tak jak na schemacie :P Nie to zebym ja sie jaos wymadrzal ale ja tez mam takie jak na schemacie takze wniosek ze wicek masz nieorginalne.Skoro nie checsz uzywanych to wez poszukaj moze ktos Ci dorobi takie cos Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Tylko to jest oryginalne, ale w MBXsie i chyba w NSRce. Powinno pasować na wałek NS-1, bo to w końcu to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi