Skocz do zawartości

Wszystko o kawasaki klx 250/300

Rekomendowane odpowiedzi

Wątpie ze klx jest zblkoowany, wymień cały wydech ,gaźnik z pompką i odczujesz różnice. Jestem na 100% pewny że wersje R czyli te terenowe nie były blokowane nie wiem jak z innymi ale raczej nie były by bo po co?

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

klx 300 był blokowany np w USA bodajże w stanie California - mniejsze dysze itp związane z ostrzejszymi przepisami dot. ekologii / poziomu hałasu itp. Na Europe nie wiem nic o tym aby były blokowane.

Istnieje parę prostych zabiegów polepszających osiągi, ale to raczej kosmetyka (zdejmowanie dekla filtra powietrza, zlikwidowanie zwężenia na rurze wydechowej przy kolektorze itp). Odczuwalna za to jest zmiana gaźnika na mechaniczny..... :)

Odnośnie spalania to na standardowym gaźniku spalał mi ok 6 l / 100 km - oczywiście w terenie (raczej ciężkim). Ile na drodze - nigdy nie miałem okazji sprawdzić :D

Olej - Mobil 4T 10w/40 półsyntetyk

Edytowane przez jaruso13

Kupywał ktoś do swojego klx klocki hamulcowe? Jaką firme polecacie i ewentualnie gdzie je dostać? Jak się sprawują lucas'y 120zł he he he.Pozdro!

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

To może takie standardowe? Cena ok 50 zł ale za jedną tarcze.

http://www.allegro.pl/item348171953_klocki...kx_kdx_klx.html

Albo takie. Ale widzę że drogie..

http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...=klocki_szczeki

Znalazłem pare informacji na temat blokowania klx'a wiem że 250cc w US były blokowane dna 22,4KW a wersje europejskie 23,5KW co za tym idzie równiez moment obrowy wersje z US 25,3 N-m a europejskie 26,5.Wersje E to całkiem inna bajka są tak poblkowane że szok Jeszcze mnie zainteresowała jedna rzecz nie wiem dokładnie czy czsami wersja D z US miała upside down a australijskie chyba nie jeśli ktoś niech napisze :)Pozdro

Edytowane przez Kamsel

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...