finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ostatnio zauważyłem że cieknie mi przedni zacisk hamulcowy, prawa tarcza jest pokryta z obu stron jakąś czarną mazią olejopodobną, wytrałem to i po przejażdżce znowu to samo.Obastawiam że tłoczek cieknie pewnie uszczelniacze ? jeśli tak gdzie dostane zestaw naprawczy.Czym tak porządnie odtłuścić tarcze i zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Ja na Twoim miejscu kupił bym używany zacisk bo cena zestawu naprawczego jest pewnie wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 sprobuj na www..moto-akcesoria.pl co to za motocykl?? sprobuj na www.moto-akcesoria.pl co to za motocykl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 uzupełniłem profil do cbr f2 patrzyłem na allegro nie ma żadnego zaciku warto dzwonić w ogóle do hondy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zadzwonic zawsze mozna;p/jeszcze poszukam chociaz rzeczywiscie ciezko dostac zestawy naprawcze do zaciskow;( znalazlem podobny temat:http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/vie...php?f=6&p=76019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a skąd masz pewność czy zacisk który kupisz nie cieknie albo nie zacznie ciec za np 2 tygodnie ???? komplet gumek do zacisku to nie jest jakiś wielki wydatek . podejrzewam że w ok 100 zł się zamkniesz aaa a masz pewność że to zacisk cieknie a nie uszczelniacze w lagach ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja na Twoim miejscu kupił bym używany zacisk bo cena zestawu naprawczego jest pewnie wyższa... No, kolejna rewelacyjna rada. Niezniszczony zacisk powinno się naprawić zestawem naprawczym czyli kompletem uszczelniaczy tłoczków, lub też wymieniając tłoczki (różne są zestawy). Tłoczek składasz na silikonowy smar do tłoczków :D Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) to tak w honda plaza chcą za uszczelki na jeden zacisk 72zł + podobna cena za tłoczek czas dostawy 4 dniale bardziej interesuje mnie to http://www.sklepmotocyklowy.pl/zdjecia/81610119.jpg jeśli rozumiem to jest kompletny zestaw na dwa zaciski a co w nim sie znaduje oprócz gumek bo nie wiem co to za cześci ale czas oczekiwania to 4tyg :] i tu pytanie co robić moge go kupić za granicą 40E a euro mam wymienione bo niedawno w lousie zakupy robiłem ale czy warto ? co do lag to wydaje mi sie że nie wszystko tam jest czyste uszczelniacze ładnie zbierają Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez finalcell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 to co jest na zdjęciu to zestaw na dwa zaciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) a co to za części poza uszczelkami, wydaje mi sie że warto dołożyć i zrobić oba odrazu oba, co prawda 4 tyg czekania ps. w hondzie we wrocławiu chcą 112 co zrobić panowie Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez finalcell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 a co to za części poza uszczelkami, uszczelniacze i takie gumki prowadzące (nie wiem jak to się "fachowo nazywa" :D ) ślizgów dzięki którym zacisk "pływa" i kapturki na odpowietrznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 we wroclawiu 112??/a ile kosztuja w sklepie motocyklowym??/jezeli roznica jest do 50zl to nie ma sie co bawic z czekaniem 4 tygodnie. Sezon sie zaczyna chyba nie bedziesz jezdzil z nie dzialajacym ukladem hamulcowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 we wrocku jest tylko w jednym miejscu gdzie chcą 112zł za 4 uszczelk, a tam za 130 mam 8 uszczelek + te dziwne rzeczy :(, znalazłem jeszcze za granicą za 144zł ten sam zestaw wysłałem mejla do nich czy do polski wyślą bo wydaje mi sie że sie opłaca kupić cały zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 okej zestaw naprawczy mam, zacisk w domu też ale jak sie do tego zabrać uszczelniacze są za tłoczkiem musze go wypchnąć jak był podłączony to wystarczyło by podpomować tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Tak, najpierw wyjmujesz tloczek, a pozniej zdejmujesz zacisk.Teraz trzeba go wypchnac sprezonym powietrzem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi