camel_74 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 witam wszystkich na forumkupilem yamahe r6 99 rokjak odpale maszynke na ssaniu wszystko oki jak wylacze ssanie i powinna chodzic na wolnych obrotach ale nie spadaja obroty i sie wylacza co mam zrobic zeby chodzila na wolnych obraotach i na ilu powinna chodzic dodam ze mam wydech Akropocicdzieki za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Podkręć śrubkę wolnych obrotów. Wartało by również sprawdzić filtr powietrza.;].pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 na jakich obrotach chodzi na ssaniu? jezeli są to wartości 2,5-3,5 tys i po opuszczeniu ssania gaśnie to chyba nie bedzie kwestia regulacji wolnych obrotów. No chyba, ze na ssaniu pracuje na 1-1,5 obr/min to podkręc wolne obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A ty to ssanie po odpaleniu odrazu wylaczasz ?? bo takie wrazenie odnioslem czytajac posta.Ja jak odpalam to podciagam ssanie i jak zapali to utrzymuje obroty tak na 1500-2000 obrotow jesli obroty ida wyzej przy rozgrzewaniu sie silnika to ujmuje ssanie tyle zeby znow obroty byly na tym poziomie. Dopiero jak zlapie mi temperature 40 stopni to calkowicie wylaczam ssanie i chodzi na okolo 1000. Dopiero jak juz dobrze sie nagrzeje to ma okolo 1300 czyli tyle ile powinien miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 dzieki za wszelkie poradyporada pierwsza - jak zakładasz jakiś temat i prosisz o pomoc to naucz się poprawnie nazywać temat zamiast "prosze o pomoc" . czy to takie trudne napisać w temacie z czym jest problem ????? :crossy: :crossy: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel_74 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 na ssaniu chodzi 3,5-4 tys do temperatury 50-55 st potem wylaczam ssanie i spada do wylaczenia nieraz zostaje na 2 tys i nagle wylacza sie znajomy powiedzial ze musze wymienic jakas dysze bo zamalo paliwa dostaje a wszystko to ze niby mam ten wydech Akropovic przepraszam ale nieznam sie i przepraszam za moja pisownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Na pełnym ssaniu nie trzymasz silnika przez dłuzszy okres tylko sukcesywnie przymykasz w miarę wzrostu obrotow. Trzymanie pełnego ssania powoduje problemy ze swiecami i gaśnięcie silnika zaraz po wyłączeniu. Ssanie działa nie w układzie 1-0 tylko liniowo.Jesli to nie pomoże to pozostaje serwis gaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Masz zapchany uklad wolnych obrotow - mozliwe ze paliwo nie bylo spuszczone z gaznikow na zime i rozlozylo sie w kanalikach tego ukladu.Jak sie nie znasz to zrobienie tego w serwisie w Holandii troche bedzie kosztowalo :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel_74 Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 nawet na ssaniu spadaja obroty i gasnie w zime motor byl uzytkowany niemial postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Trzymasz go na dworze, czy w garazu ?Za duzo zmiennych zeby powiedziec z pewnoscia co jest ale dla mnie wyglada to albo na wode w paliwie albo na przytkanie ukladu wolnych.Tak czy owak czeka cie serwis. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi