Storm007 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 panie Prince widze ze zjadł pan wszystkie rozumy .gdzie pracujesz jako mechanik Ferari ,Mercedes? W tamtym dziale pisałes ze to weterany i klasyki ( te twoje linki to w niczym nie pomogły i nic nowego nie wniosły ten pana post tutaj też nie) Zaskocze pana silnik w mojm wieprzu pracuje całkiem dobrze a chce to przerobic bo mi sie nie podoba ani jego wygląd ani jego praca. I ot cały powód.a z drugie strony to chyba mój motor (jest juz zarejestrowany wiec nie wiem w czym przeszkadza wymiana silnika? ) i nie panu ma sie podobac tylko mnie . Człowieku zjedz troche słodkiego bo masz tyle w sobie kwasu , ze starczyło by nim zalac spory akumulator.Twoje miejsce to dział klasyki a nie tu...............pisac posty aby pisac to kazdy potrafiOj chyba Ciebie boli konstruktywna krytyka przez kogos mlodszego...Jesli silnik dnieprowski pracuje Ci tak idealnie to nie rozumiem dlaczego chcesz wlozyc silnik z kaszla. Przeciez silnik z kaszla ma mniejsza kulture pracy niz bokser, wieksze wibracje (musialbys go w ramie zawiesic elestycznie tak jak to jest w maluchu) a o wygladzie to nawet nie wspomne... Dniepra ladniej wyregulujesz na wolne obroty ze slicznie bedzie pykal a kaszlaka juz tak nie ustawisz...Po to jest forum aby kazdy mogl wypowiedziec swoje zdanie i wszystko jest OK jesli nikt nikogo nie obraza... Prince w swoim stylu wyrazil swoje zdanie ( i za ten swoisty styl go czasami nawet lubimy :notworthy: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Lubimy , lubimy tylko się trza przyzwyczaic :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil vf 750 s Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 :buttrock: hehe widzę że ładna wojna na tym forum. odnośnie pytań to zdjęć nie mam, jak będę u braciaka to zrobię i puszczę. na pewno nic nie jest aktualne dopuki nie dotrze do niego silnik z dyfrem moto guzzi. silnik malucha zmienia bo fakt się grzeje do tego te wibracje których ma już dosyc. dlatego wymiana na moto guzi bo cylindry pięknie wychodzą na boki pod skosem i napęd wałem na prawą stronę. czy ramę ma przerabianą to nie wiem nie pytałem go o takie szczegóły, ale jedno jest pewne jak by się silnik sprawdzał to na pewno by go nie wyrzucał i nie wbijał się w koszty. ale to nieważne bo liczy się inwencja twórcza każdego motonity i nie powinniśmy nikogo pouczać i oceniać. Jak będę miał ochotę to mogę swojego intrudera na taczkę przerobić i nikomu nic do tego. Ale przerabiał nie będę żartowałem! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 :crossy: Witam. Co do silnika z 126p to nie jest taki zły pomysł. , jednym jeździłem - awo z silnikiem 126p - bardzo fajnie się jeździło i nie ma takich wybracji, zamiast maluchowskiej sprężyny miał dwie poduszki z poloneza. Teraz masa sprzęta, kaszlak waży jakieś 600kg rusek sporo mniej, więc i silnik ma łatwiej.rame trzeba przerabiać bo na wysokość nie wejdzie, brakuje mu jakieś 6-8cmKiedyś ktoś się ogłaszał w "Świecie motocykli" ze redukcje silnik 126p + skrzynia ruska wykonuje za ok 150z 250zł. Powiem tak silnik z kaszla zaliczamy do TTT ( Tani w kupnie, Tani w użytkowaniu, Tani w naprawie ).Silnik z malca można podkręcić ale to kosztuje.Co do silnika z BMW owszem pasuje wizualnie, dobra konstrukcja ale dostać go w dobrym stanie to cud a i kasa powala na kolana.A jak ktoś chce demona mocy i prędkości to kupuje japonie... :) Gościu chce wpakowac tam silnik z malca więc niech to zrobi, uszanujmy to. My mu możemy dać cenne rady jak to zrobic i gdzie co kupić, dorobić. Jeżeli kogoś uraziłem to pszepraszam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armando763 Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 I oto mi chodziło TTT i o trwałosc a co do odkrecajacych sie śrub to trzeba zastosowac loktail i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 I oto mi chodziło TTT i o trwałosc a co do odkrecajacych sie śrub to trzeba zastosowac loktail i po kłopocieHehehe - przy takich drganiach (w koncu dwa tloki idą razem) Loctite ci nie pomoże (poza tym mocowania silnika na Loctite nie wkleisz......... Trzeba go po prostu elastycznie zawiesić (będzie podskakiwał). Poza tym Kaszlak ma jeszcze jedną wadę - przy gwałtownym dodaniu gazu "gnie" go na bok bardziej niz rusa (i z tym też trzeba sobie jakoś poradzić....); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksky Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 ale kolege zniecheciliście :banghead: Ja osobiście nie chcę innego silniczka do mojego moto - ale ja jak zauwazyl kolega z Virażką - jestem zdrowo inny :) Generalnie podziwiam ten ładnie zrobiony 126 w tym moto co to wczesniej jest na fotce. Pieknie zrobiona głowica (ciekawe co to jest i kto to robi) i pieknie wytoczone rurki popychaczy. Jak dopadne to wstawię do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armando763 Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 witam po przerwie .Nikt mnie nie zniechecił, kupiłem rame z dniepra i ja troche przerobiłempod silnik malca siedzi na orginalnej sprężynie nawet to próbnie odpaliłem i wcale nie wibruje az tak strasznie(wbrew opinii innych, miało mi rece łamac :lalag: ).Na razie prace stoja ,wiadomo zima jest do tego najlepsza ,ale pomysłów nigdy ze wiele wiec piszcie o tym co widzieliscie czy słyszeliscie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja dalej nie widzę sensu silnika 126p w Rusku. No chyba, że się walnąłeś lekko w pisaniu posta i mówimy o 125 :biggrin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 o silniku malucha w Awo słyszałem i wiem że dobrze się to sprawdza, moim zdaniem jakbym miał wkładać silnik do ruska, to chyba już coś większego, bo skoro pod silnik od 126 i tak tniesz ramę to może warto by było już wsadzić coś większego. tylko ciekawe czy na długość byś wyrobił, ale skoro wchodzą silniki z Zapka, to czemu nie silnik z jakiegoś VW 1.0 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Silnik VW garbus;) 4 cyl boxer ! cholernie elastyczny odpreżony silnik, można nawet dołozyć mała spreżarke turbo i doładowac tak ciśnieniem 0,6bar :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 no ja myślałem nad jakimś silniczkiem z Polo, rzędówką, i wychodzi takie coś jak rocket :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armando763 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 widziałem avo z silnikiem malca jak byłem w Ostródzie i było całkiem całkiemco do polo odpada ale teraz mysle tez o silniku z garbusa mocny a do tego zywotny,znacie kogos kto by sie tym zajał bo mi brak czasu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 znam lepsze monstrum :buttrock:http://img338.imageshack.us/img338/7663/new11000bzz1.jpghttp://img404.imageshack.us/img404/5862/ge...ike01700hj4.jpg Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 http://img338.imageshack.us/img338/7663/new11000bzz1.jpghttp://img404.imageshack.us/img404/5862/ge...ike01700hj4.jpg ee lipton :buttrock: przerost formy nad treścią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi