Gość Anonymous Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 wiem że nie lubicie książek czytać toteż tu macie wersje elekronicznąhttp://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazuja...spisTresci.html a odpowiedni przepis powinien znajdować się tutaj, ale go NIE MAhttp://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazuja....html#oddzial11 dodane: jest tylko taki przepis, ale rower to nie motorower!! Kierować rowerem wieloosobowym oraz przewozić na rowerze inną osobę może osoba, która ukończyła 17 lat, a kierować po jezdni wózkiem inwalidzkim poruszanym siłą mięśni kierującego - osoba, która ukończyła 13 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 z tego co pamietam dotyczy to takze motorowerow (i znow teorie :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 z tego co pamietam dotyczy to takze motorowerow (i znow teorie :D ) jeśli dotyczyło by to takze motorowerów to byłoby to zaznaczone. jest wyraznie napisane że chodzi o rower i tego się trzymajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 jeśli dotyczyło by to takze motorowerów to byłoby to zaznaczone. jest wyraznie napisane że chodzi o rower i tego się trzymajmy. nooooo tak, ale w kodexie nie pisze ze motorowery moga sie poruszac po sciezkach rowerowych - a moga, na dodatek legalnie :D ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 hehe... skąd wiesz że mogą?? dla kierujących pojazdami swiętością powinien być kodex (oczywiście są rzeczy których trzymać się nie da, ale powinno się) co do scieżek to mnie to wisi, bo i tak w krakowie nie ma ich za wiele :D , a tam gdzie są to akurat mi nie odpowiada jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 Wlasnie - ten przepis przytoczony przez emzeta obowiazywal w tatach 70 motorowery a to z tej prostej przyczyny iz wg. kodeksu byly one traktowane jako ROWEY (jazda bez kasku, na karte ROWEROWA itp) ale teraz kodeks rozroznia juz rowery i motorowery a w przepisie mowa jest tylko o rowerach :-)Popatrzcie na inne przepisy to zobaczycie ze wymienione sa wszystkie pojazdy jakich one dotycza :-) to tak samo by kto mog twierdzi ze aby przewozic pasazera samochodem trzeba miec ukonczone 18 lat bo przeciez samochod jest zblizony do roweru :D (dobra wiem ze bardziej kretynskiego przykladu nie moglem dac :mrgreen: )A co do sciezek rowerowych to tak jak juz napisalem motorower to nie rower wiec za jazde po siezkach rowerowych grozi mandat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 A co do sciezek rowerowych to tak jak juz napisalem motorower to nie rower wiec za jazde po siezkach rowerowych grozi mandat Mnie zlapali jak smigalem z qmplem po sciezce, jeszcz MB`ta ... i co ... i nic.Po za tym upewnil mnie w tym mechanik (wiem ze mechanik - nie prawnik ale gosc sam skuterem dojezdzal do pracy wlasnie sciezkami) w komie z ktorego bralem DT`tke, jak moge to smigam nawet sciezkami w centrum wawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 To ze Ci nic nie zrobili to nie znaczy ze wolno :-)Dopisane:Wlasnie zauwazylem za jest to moj1234 post :lol::lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 1234 post czekamy na 666,6 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 heeeeej to byl moj 500ny post :D :D :D :D :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 To ze Ci nic nie zrobili to nie znaczy ze wolno :-)Dopisane:Wlasnie zauwazylem za jest to moj1234 post :lol::lol::lol:Ty złoczyńco zboczony, właśnie mnie prześcigłeś :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2003 Ale mamy temat chyba nie dojdziemy do wspulnego zdania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 4 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2004 hmm nie wiem czy można bo zdania są podzielone ale spójrzcie w dowód rejestracyjny na ile osób macie rejestrowane moto ? bo ja mam na 2 i chyba mi nic nie zrobią jak będę miał pasażera (na gapę :banghead: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2004 hmm nie wiem czy można bo zdania są podzielone ale spójrzcie w dowód rejestracyjny na ile osób macie rejestrowane moto ? bo ja mam na 2 DOKLADNIE :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 5 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2004 czytałem niedawno nowy kodeks i nie ma czegoś takiego, jest tylko dla rowerów, dla motorowerów nie machyba że mi sie oczy rozbiegały po plakatach gołych babek na ścianie i czegoś nie zauważylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi