pawello93 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam, problem z moją Aprilia Classic 125 zaczoł sie pare tyg temu, gdy chciałem sie przejechac... Chciałem ja odpalic i nic, na forum powiedział mi ktos ze mam wlac troche paliwa do otworu od swiecy wlałem i odpalil. Przed tem myslalem ze to jest od oleju albo od swiecy wiec zakupiłem olej i nową świece i dalej niechciał odpalic. Dopiero odpalil jak wlałem tego paliwa do otworu od swiecy. Gdy przejade z 3 km to mi zgasnie :icon_mrgreen: i niechce odpalic, chwilke poczekam z 3 minutki i odpali ale ma dziwne obroty, jak mu gazuje to cieżko zchodza... Od czego to moze być ?? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 cieżko schodzą znaczy dasz gaz na opór gwałtownie puścisz i szybko wejdzie na obroty ale spada z opóxnieniem ?? to+problem z odpalaniem wskazuje na za mało paliwa czyli kranik i gaźnik... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 , jak mu gazuje to cieżko zchodza... Od czego to moze być ?? :buttrock: Mi to na lewe powietrze wyglada, moze simering na wale, cos nie chce zaciagnac paliwka, sprawdz czy gdzies lewego nie bierze czyli polaczenie gaznika z cylindrem, simering itp. a moze kranik przytkany albo gaznik, wyczysc go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Sprawdź połączenie gaźnik-cylinder, czy króciec nie jest popękany albo słabo dokręcony. Prawdopodobnie ciągnie lewe powietrze, może to być też walnięty simmering od strony magneta. Możesz odkręcić pokrywę z prawej strony i zobaczyć cze nie jest tam trochę tłusto od oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziureq Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 sprawdz kruciec ssący, i do tego przeczysc dokładnie gaźnik powinno byc ok. Jak na nagar nalał i odpaliło wszystko było normalnie to nie moze byc nic z cylindrem przynajmniej mi sie tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) No fakt te szalejace obroty to objaw lapania lewego powietrza sprawdz krociec na polaczeniu gaznik-cylinder i simmer na zaplonie (odkrec dekiel od strony zaplonu i sprawdz czy kolo magnesowe nie jest tluste badz nie ma gdzies tlustych sladow, a najlepiej po prostu rozbierz) Pozdrawiam Edytowane 13 Marca 2008 przez Filipecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 A co do sprawdzenia szczelnosci simmeringa to wystarczy krecic walem i gdy jest uszkodzony to slychac zasysanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello93 Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Jak odpalam motor to jest wszystko ok tak jak powinno byc przejade z 3 km i zgasnie a potem niechce odpalic przez 3 min a gdy juz odpali to ma dziwaczne obroty, czyli jak daje gazu to ciezko schodza, i sa prawie caly czas takie duze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Zrob to co napisali ci uzytkownicy, bo siedzac caly czas na forum motor sie nie naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello93 Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Zrob to co napisali ci uzytkownicy, bo siedzac caly czas na forum motor sie nie naprawi.no wiem ze sie sam nie naprawi ale nie bede wymieniał simeringow jak to nie jest od tego i dla tego chce sie dowiedziec od czego to jest najpierw sprubuje wyczyscic gaznik... bo to jest najprawdopodobniejsze ze to od tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Posprawdzaj wszystko tak jak ci napisalismy, no i zdaj relacje czy sie cos zmienilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Jak wlewasz i odpala to poprostu paliwo nie dochodzi :) Wyczysc gaznik i kranik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello93 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Hehe tata powiedział ze mam starą swiece włożyć bo te za 8 zł sa buble a lepszych nie było to ta za 8zł kupiłem. I motor działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Hehe tata powiedział ze mam starą swiece włożyć bo te za 8 zł sa buble a lepszych nie było to ta za 8zł kupiłem. I motor działa. No widzisz takie glupstwo, a my szukalismy tak daleko, fajnei ze sie wyjasnilo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi