Ryjek Ocw Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Mam pytanie. Jaki olej najlepiej lać do Silnika? Obecnie jeżdżę na Mixolu a słyszałem ze nie jest to najlepsze dla silnika wiec prosił bym o rade. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Mówimy o silniku czy do paliwa? Bo trudno zrozumiec o co biega, chyba nie masz miksolu w silniku co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Aaa.... sory pomyłka. Miałem na myśli Hipol. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Do przekladni podobno dobry jest motul Transoil Expert a do paliwa MIdland znaczy jezeli ma nie byc za drogi bo jak drogi to wiesz mozesz castrola R2 :icon_razz:Ale te oleje ja kiedys w romecie miealem hipol do deasli i jezdzil ;p;p Edytowane 10 Marca 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Nie chodzi o to żeby poprostu jeździł tylko po to aby pracował tak jak powinien :) a obecnie leje Hipol (jezdzi i co całkiem sympatycznie) ale słyszałem ze są lepsze oleje ( i to nie drogie ) :wink: do T2 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Nie chodzi o to żeby poprostu jeździł tylko po to aby pracował tak jak powinien :) a obecnie leje Hipol (jezdzi i co całkiem sympatycznie) ale słyszałem ze są lepsze oleje ( i to nie drogie ) :wink: do T2 :smile: Jezeli juz to 2T ;) :icon_razz: No ale doprzekladni ten motul kosztuje 30 zl litr no to nie jest az tak drogo znczy pewnie hipol jest tanszy no ale motul znow lepszy a co do midlanda to to jest syntetyk i kosztuje 8,70 na allegro za 600ml sam kupywalem :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Do przekładni Motul Transoil Expert 10W/40 specjalnie zrobiony do 2 suwów z mokrym sprzęgłem stosuje go w Simsonie spisuje sie swietnie silnik w środku tak czysty że aż przyjemnie do niego zaglądać niedrogi bo 30zł za litr do paliwa miałem orlena semi, midlanda, mobila extra i racing najlepszy oczywiście Mobil Racing 2T, do orlena się zraziłem, midland i extra 2T to dobre wskaźniki cena jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 castrol r2 .. co prawda do 4t ale w silniku 2t sprawdza sie idealnie .. 40 zł za litr .. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 castrol r2 .. co prawda do 4t ale w silniku 2t sprawdza sie idealnie .. 40 zł za litr .. :)R2 to jednak jest do 2T a nie 4T i nie do przekładni ale mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 oczytajcie obaj :) castrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 do simsona hipol jest dobry.... ten olej został stworzony pod te silniki (ogary dryny simsony etc itd ) jedyną jego wadą jest duża zależność gęstości od temperatury wniosek-po bardzo zimnej nocy jak odpalisz silnik i wrzucisz bieg to będzie ci sprzęgło nierozłaczało ale jak sie nagrzeje już ok...... ja do ogara 200 leje hipol od zawsze i wszystko ok..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Ja też lałem Hipol do Ogara i Do simsona obecnie też leje. Ale szukam czegoś lepszego. Bo z tymi olejami to nigdy nic nie wiadomo. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Lej Hipol,moc mała nic się nie stanie...ja we wszystkich sprzętach od komara przez WSK i wpierw w mz mialem Hipole w przekładni i wszystko bylo ok,potem w MZ wlałem jakiegoś mobila to jedyna róznica to może lekko odczułem poprawe i sprzęgło mniej się ciągnęło po nagrzaniu oleju stojąc w korkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Wydaje mi sie ze przesadzasz ale nadwrazliwosci nigdy za wiele w tym przypadku ;d Tak jak ktos pisal wyzej Motul Transoil expert 10w/40 a do mieszanki midland powinien w 100 % wystarczyc, sa robione na licencji Quaker State bodajze wiec to mowi samo za siebiePozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 No pewnie. jak sie już ma to trzeba dbać i robić tak aby było jak najlepiej. Dziękuje wszystkim za pomoc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi