Bartolini1976 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Koledzy, kupiłem pierwsze w swoim zyciu wymarzone moto. Pierwsze promyki słońca i odpalamy. Jazda po prostej daje wiele wrażeń, ale droga nie zawsze jest prosta i trzeba się złóżyć w zakręcie. Nie wiem jak było w Waszym przypadku, ale ja mam lek przed złożeniem motocykla. Czy macie jakieś podpowiedzi dla mnie co mógłbym zrobić? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Koledzy, kupiłem pierwsze w swoim zyciu wymarzone moto. Pierwsze promyki słońca i odpalamy. Jazda po prostej daje wiele wrażeń, ale droga nie zawsze jest prosta i trzeba się złóżyć w zakręcie. Nie wiem jak było w Waszym przypadku, ale ja mam lek przed złożeniem motocykla. Czy macie jakieś podpowiedzi dla mnie co mógłbym zrobić? Dzięki z góry no witam kolege i gratuluje zakupu .... a co do skladania w zakrecei to masz temat pod tytulem przeciwskret dla poczatkujacych .... radze przeczytac i zaczac stosowac .... straszeni ulatwia :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 mam lek przed złożeniem motocykla. Czy macie jakieś podpowiedzitrzymaj głowę prosto. Stopniowo zwiększaj pochył. BTW a prawko jak zrobiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuoix Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Koledzy, kupiłem pierwsze w swoim zyciu wymarzone moto. Pierwsze promyki słońca i odpalamy. Jazda po prostej daje wiele wrażeń, ale droga nie zawsze jest prosta i trzeba się złóżyć w zakręcie. Nie wiem jak było w Waszym przypadku, ale ja mam lek przed złożeniem motocykla. Czy macie jakieś podpowiedzi dla mnie co mógłbym zrobić? Dzięki z góryna poczatku jezdzij wolno i stopniowo bedziesz przelamywal kolejne opory przed skladaniem sie glebiej.polecam tez nie wkrecac na poczatku silnika zbyt wysoko, bo R6 to nie zabawka, zwlaszcza na pierwsze moto.jak bedziesz pilnowal obrotow, zwlaszcza w zakretach, to mozesz swiadomie "przymulic" silnik i zredukowac ryzyko uslizgu tylnego kola lub niechcianej (i pewnie niekontrolowanej) gumy na wyjsciu. pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carloss Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Koledzy, Czy macie jakieś podpowiedzi dla mnie co mógłbym zrobić? Dzięki z góry czytać, czytać, czytać...trenować, trenować, trenować ...wybrać się na kurs doskonalący jazdę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Moto które kupiłeś (zresztą niezbyt idealne dla początkującego, ale nie będę tego rozpatrywał) można pochylić gdzieś tak do 50 st. Więc ty nie masz się co obawiać, bo tak daleko pewnie nie dojdziesz - chyba że pojedziesz na tor. Poczytaj o przeciwskręcie, znajdź kawałek CZYSTEJ drogi z zakrętami i ćwicz... To najlepsza rada. Obawiac się nei masz czego, a prawda jest taka, "że jak się nie wywrócis, to się nie naucys" - to stare narciarskie porzekadło.... niestety prawdziwe. Co nie znaczy ze masz wyglebić - ale załóż sobie jakieś crash-pady....I uważaj na nawierzchnię!!! To częsta przyczyna u początkujących Poczytaj - "motocyklista doskonały", książka Nicka Ienatscha też jest dobra... Powodzenia! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Niom, na początku wejdz w zakręt z nie dużą szybkością, zwiększaj prędkość widząc że już dajesz sobie rade i możesz zwiększyć pochylenie motocykla itp. Natomiast jak już ktoś zapodał, to temat o przeciwskrecie ... polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Koledzy, kupiłem pierwsze w swoim zyciu wymarzone moto. Pierwsze promyki słońca i odpalamy. Jazda po prostej daje wiele wrażeń, ale droga nie zawsze jest prosta i trzeba się złóżyć w zakręcie. Nie wiem jak było w Waszym przypadku, ale ja mam lek przed złożeniem motocykla. Czy macie jakieś podpowiedzi dla mnie co mógłbym zrobić? Dzięki z góry hah większośc znas chyba miała, pozostaje ćwiczyć, czytać dużo i się uczyć dużo, zapisać się na doszkalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 poszukaj, był identyczny temat :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotre Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 tylko ćwicz w bezpiecznym miejscu!, gdzie widać cały zakręt i jest w miarę dobre pobocze :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 http://forum.motocyklistow.pl/Przeciwskret...ych-t70897.html Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 najlepiej nie jeździj po zakrętach to nie będzie strachu. odwijaj tylko od świateł do świateł ile fabryka dała:D R6 ładnie wygląda, szkoda że byś ją zniszczył tak na początku. A wracając do tematu praktyka czyni mistrza więc bez treningu nic nie osiągniesz. Znajdź sobie jakiś duży parking, plac i rób kółeczka. Tak na początek. Bedziesz wiedział później co i jak na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 jezdzij po zakretach, cwicz przeciwskret...moto nie przewroci Ci sie nagle jak jedziesz wzakrecie, nawet jak juz dotykasz butami asfaltu :D brzmi dziwnie, ale dojdziesz wkrótce i do tego. Stopniowo pogłebiaj swoje zakrety i zobaczysz ze na efekty treningu nie trzeba bedzie długo czekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. R6--zoobowiązuje. bigrazz.gif otoz to :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 HO HO :D R6 na pierwsze moto... Oj będą gleby, oj będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi