ks-rider Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Arai ma specyficzna modelacje " glowy " i nie kazdemu pasuje. Generalnie juz slusznie zauwazyles, ze majac motura, trzeba miec kilka lachow. W upaly smigam w jeans'ach, skora perforowana w lato, a poza tym Rukka. Rekawiczek kilka par ale generalnie trzy pary 1. Gore-Tex 2. Skora 3. Perforowane na lato A jak ma byc superbezpiecznie, to w 2016 bedac na szkoleniu widzialem zajefajna skore z wszytym airbacl'iem ktory jest wielokrotnego uzycia - sprezone powietrze. Cos Kolo 800,- € :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Przykładowo warto zobaczyć sobie w sklepie kask Arai Rebel, który po otwarciu wentylacji robi tornado :) i możemy się poczuć prawie jak w kasku otwartym. Model ten w tym roku został zastąpiony przez Arai Renegade-V, który właśnie jest dedykowany cruiserom (https://www.araihelmet.eu/en/collection/detail/renegade-v). Nie każdy lubi czy też ma ukształtowaną głowę pod Arai'a, dlatego musisz szukać podobnych kasków u konkurencji.Potwierdzam, jeździłem w Rebelu i nawiew na gębę był przekosmicznie mocny, ale też bardzo precyzyjnie dozowalny. Chciałem z blendą więc kupiłem jednakmodel QV-Pro i dziś rano sprawdzałem nawiewy przy ok. 10 stopniach (jakieś 100 km/h)... Moc wentylacji trudna do przebicia w jakimkolwiek ulicznym kasku integralnym. W razie pytań służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockybalboa Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Co sądzicie o takim zestawie na początek? Przeznaczenie - motocykl sportowo turystyczny, miasto, czasem jakaś krótka trasa do 200km. Kask: Shark Spartan BlankKurtka: Rebelhorn HiFlow IISpodnie: Shima tarmac rawRękawice: Shima STXButy: jeszcze nie wiem jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 motocykl sportowo-turystyczny,miasto,trasa krotka ok 200 km.Nie rozumiem,po co Ci taki motocykl jesli chcesz jezdzic tylko naokolo komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockybalboa Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To już moja sprawa. Zadałem banalnie proste pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Dobra to teraz ja zadam kilka pytań laika:Posiadam kurtkę Alpinestars Gunner i chciałbym dobrać do niej jakieś spodnie. Czy wszystkie spodnie tekstylne alpinestars da się spiąć z tą kurtką?Jakie spodnie polecilibyście, biorąc pod uwagę że zależy mi na jak największej rozpiętości termicznej ( na razie nie stać mnie na dwa komplety).Czy w spodniach tekstylnych da radę wytrzymać latem?Czy spodnie skórzane do kurtki tekstylnej to poroniony pomysłm, czy może ktoś praktykował i jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Dobra to teraz ja zadam kilka pytań laika:Posiadam kurtkę Alpinestars Gunner i chciałbym dobrać do niej jakieś spodnie. Czy wszystkie spodnie tekstylne alpinestars da się spiąć z tą kurtką?Jakie spodnie polecilibyście, biorąc pod uwagę że zależy mi na jak największej rozpiętości termicznej ( na razie nie stać mnie na dwa komplety).Czy w spodniach tekstylnych da radę wytrzymać latem?Czy spodnie skórzane do kurtki tekstylnej to poroniony pomysłm, czy może ktoś praktykował i jest ok?Niestety ciężko jest odpowiedzieć na te pytania, bo to jest wszystko rzecz indywidualna. Ja mam tak że w ciuchach tekstylnych w lecie nie jestem w stanie jeździć, w skórze bez problemu nawet w duży upał. Ale mam znajomych którzy jeżdżą w ceracie cały rok. Raczej jak masz kurkę tekstylną to bym szukał takich samych spodni. Będziesz miał komplet i zobaczysz - może okaże się że wystarczy. Co do spinania razem to tym bym się bardzo nie przejmował, bo wystarczy dobry krawiec i po problemie. Edytowane 31 Marca 2018 przez Wertyder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Dobra dalej szukam spodni.Może coś poradzicie.Podobają mi się Alpinestars A-10. Czy znacie jakieś spodnie o podobnym kroju, tylko cieplejsze? A może ktoś używa A-10? Czy w takie dni jak dzisiaj nie jest w nich zimno? Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez cheech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 NieBardzo wylewna odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clear Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) @strata czasu Edytowane 2 Lipca 2018 przez Clear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 po pierwsze zacznij korzystać z wyszukiwarki, tego typu typowe pytania powtarzają się dziesiątki razy w sezonie, więc odpowiedzi i porad jest już na forum pod dostatkiem. wystarczy zwalczyć wewnętrznego leniapo drugie zapomniałeś o wszystkim, co od pasa w dół - rozumiem, że w tym wieku pewne kwestie mogą jeszcze być pozbawione znaczenia, ale pogruchotana kostka może skutecznie wykluczyć Cię z wymarzonej zmiany xvs na mt, a przewiane stawy kolanowe z mt na coś kolejnego za parę lat. niestety, motocyklizm to kosztowna zabawa - niby można na raty, ale w ten sposób pozbawiasz się istotnej ochrony w czasie, kiedy de facto najbardziej jej potrzebujesz. pożycz od rodziców trochę kasy, pozbieraj z prezentów urodzinowych, albo upomnij się o kasę z komunii - i poszukaj kompletu do jazdyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clear Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) @strata czasu Edytowane 2 Lipca 2018 przez Clear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 bo założyłeś pierwotny wątek (zamiast skorzystać z wyszukiwarki, jak netykieta mówi) podając w temacie kwotę 300, a nie 3 tys zł, chłopcze. informacja o szukaniu odpowiedzi na pytanie jakie portki kupić od 11 miesięcy tylko potwierdza moją ocenę - bez urazy, ale gdybyś rzeczywiście cokolwiek poszukał, pytałbyś o rzeczy brakujące, a nie to co już maszpomijam, że w wątkach o ciuchach wyraźnie widać, że pojedyncze osoby mogą opisać 1, góra 2 modele - porównania pomiędzy dziesiątkami dostępnych są po prostu abstrakcją. to też widziałbyś, gdybyś przeczytał tych kilkadziesiąt wątków o ciuchach (patrząc tylko na fm) przez ten ubiegły rokEOTjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxeus Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 @strata czasuNiekoniecznie, bo kto szuka znajduje.Zanim tu trafiłem, a jest to mój pierwszy wpis, szukałem sporo w necie, choć na nadmiar wolnego czasu nie cierpię.Grzebnąłem na olixowym portalu i znalazłem w swojej okolicy używany strój (kurtkę i spodnie) w BDB stanie, za całość dałem 410zł i jako pierwszy strój jest wystarczający, a z czasem go zastąpię lepszym.Tym bardziej, że spodnie mają ocieplaną podpinkę i choć oba elementy ubioru są innych marek, to z powodzeniem można je spiąć zamkiem.Oczywiście w obu elementach stroju są wkładki ochraniaczy, a kieszenie pod wkładki mają regulację w przypadku spodni. Poszukaj, czasem okazje się trafiają, zwłaszcza, że sezon na półmietku :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi