jachuer5 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam, znacie jakis prosty sposób, na...nie wiem jak to ująć...po polsku:amory są za twarde, i chce opuścic sprężyne, aby było miękko...ale tam jest wszystko sztywne, i nie za bardzo mi to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUPSKI Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Z tego co Wyczytałem w Danych to Masz Olej w Lagach 10W20 i po 315 Cm3 to możesz mniej oleju zalać np po 300Cm3 jak źle pisze to niech ktos mnie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 mam na myśli tył...jest regulacja na sprężynach, ale jest bardzo ściśnięte, i nie idzie tego opuścic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nie można zalewać mniejszej ilości oleju, niż jest zalecana, większej też, musi być idealnie te 315 ml. Co to regulacji, to nie wiem, czy ER-5 ma regulacje napięcia wstępnego sprężyn. Jeżeli nie, to pozostaje wymiana na inny olej. PS.: Coś mi teraz zaświtało, że ty tam możesz nie mieć wcale oleju i przez to są twarde. Gdybyś je zregenerował byłoby dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 nie, nie, na 100% trzeba wyregulować sprężynami...bo są ustawione na najtwardsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 jachuer5-przy pomocy odrobiny siły musisz obrócić kluczem hakowym tak, by przeskoczyła sprężyna niżej. wicek-nie pisz głupot! przy braku oleju przód będzie miękki, twardy się zrobi jak nalejesz ponad stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Udało mi sie, użyłem do tego celu tzw:żabki... Chińskie gówno pomogło, ale chrupło na koniec... ciekawe jak tata zareaguje na wieść o swoim narzdziu>???? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi