piotrpuzicki Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) No, a ja?? :P Też chcę jechać... :P ... no to fajnie :biggrin: witamy na pokładzie ! Edytowane 20 Marca 2008 przez piotrpuzicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Dzień 6. (100km)Opuszczamy miejsce pobytu i kierujemy się wybrzeżem na zachód i dojeżdżamy do Saint-Tropez. Tam szukamy lokum i zostajemy na 2-3dni. (Saint-Tropez jest podobno bardzo drogie, ale można rozbijać legalnie namiot na plaży).Jadąc wybrzeżem bądźcie gotowi na spore korki. Saint Tropez drogie - mało powiedziane. Najmniejsza butelka wody w knajpie kosztowała mnie 5,30 eur ;) Moim skromnym zdaniem nie ma sensu pchać się tam na noc (to jedna wielka marina). Polecam zaś Camping nieopodal Grimaund. Byłem tam ze 4 lata temu. Jadąc wybrzeżem skręcacie w prawo obok kwietnika z nazwą tejże miejscowości. P.S.IMO dużo bardziej gustowne od przereklamowanego Saint Torpez jest Saint Maxime :icon_mrgreen: Cóż, plany nieco odbiegły od tematu: Hiszpania, Portugalia, którymi byłbym zainteresowany. Francję traktuję wyłącznie jako tranzyt. Apropos, czy ktoś mógłby podzielić się i/lub zna strony z przydatnymi informacjami odnośnie podróży motocyklem w te rejony, czyli co warto zobaczyć, gdzie wjechać, na co zwracać uwagę, etc. z naciskiem na Barcelonę, Gibraltar, Lizbonę. Google nie zapodało nic ciekawego w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Wielkie dzięki za informacje o Saint - Tropez. Jeśli chodzi o Barcelone: le Sagrada Familia, Ogrody Gaudiego to przychodzi mi na mysl, kilkadzeisiąt kilometrow w strone Andory "le Mont Serrat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak64 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam! Traska fajna, ale musicie trochę zweryfilkować ambitne plany. Lazurowe Wybrzeże i wcześniej Liguryjskie "nacjonalkami" to średnia predkość 20 - 40 km/h. Korki, szykany uliczne (śpiący policjanci w różnych perfidnych wersjach), piesi, fotoradary, kamery policyjne itd. itp. Autostrada Berlin - Monachium to zły wybór, lepiej z Norymbergi odbic na "6", później na "7" na ULM, dalej j.Bodeńskie Bregenz, zaliczyć Liechtenstein, troche Szwajcarii, potem do Włoch - J.Como lub J. Maggiore z Locarno( ładna widokowo trasa) Przelęcz Brenner z Innsbrucka to nic nadzwyczajnego, a te dwa jeziora napewno zrekompesują Wam J.Garda Jeśli chcecie wiecej informacji to piszcie (jestem pilotem wycieczek i bywam tam, najblizszy mój wyjazd na COSTA BRAVA/MAJORKA 24.04 - 05.05.08).Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam (zwłaszcza Darka - kto by pomyslał, że łatwiej tu pogadać niż przy piwie) Mnie tez kusi np. Avignon, Gibraltar itp - może jakoś to zgramy i dołączymy w tych okolicach - Lazurowe Wybrzeże zwiedziłem w zeszłym roku (druga połowa września) - najciekawsza trasa, ta tuż nad morzem powiedzmy od San Remo do St Tropez to na pewno dwa, trzy dni - naprawdę warto się tam pokręcić. Przy większej grupie - tzn. np trzy załogi na motocyklu warto wykupic w INTERHOME jakąś kwaterę (minimum trzy dni) - koszt 600, 800 pln - last minute i raczej bez problemu do wyszukania. Chyba wyjdzie taniej niż camping. I robić sobie wypady po okolicy. Co do cen w St. Tropez - były raczej takie same jak w innych miastach - obiad w knajpce na dwie osoby to minimum 35 EUR, taki trochę bardziej "wyszukany" 50, 60... Jedzenie to był największy koszt - również produkty w supersamach do tanich nie należą... Koszt przy takiej odległości, dwóch tygodniach i dwóch osobach wg mnie przekroczy 6 tys... pzdr Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Świstak ale my tą trase która opisałem chcemy pokonać w drugą strone - tzn. z Avignon przez Genewę i do domu. Co polecasz z doświadczenia? Nasza trasa nie uwzglądnia płatnych dróg we Wloszech i Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareksv Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Stachu, masz takie szybkie moto a tak wolno do mnie jedziesz na tego browca?:) a co do traski, to wiele zalezy od kwestii urlopowych ale chetnie objechałbym kawałek południa dareksv witam (zwłaszcza Darka - kto by pomyslał, że łatwiej tu pogadać niż przy piwie) Mnie tez kusi np. Avignon, Gibraltar itp - może jakoś to zgramy i dołączymy w tych okolicach - Lazurowe Wybrzeże zwiedziłem w zeszłym roku (druga połowa września) - najciekawsza trasa, ta tuż nad morzem powiedzmy od San Remo do St Tropez to na pewno dwa, trzy dni - naprawdę warto się tam pokręcić. Przy większej grupie - tzn. np trzy załogi na motocyklu warto wykupic w INTERHOME jakąś kwaterę (minimum trzy dni) - koszt 600, 800 pln - last minute i raczej bez problemu do wyszukania. Chyba wyjdzie taniej niż camping. I robić sobie wypady po okolicy. Co do cen w St. Tropez - były raczej takie same jak w innych miastach - obiad w knajpce na dwie osoby to minimum 35 EUR, taki trochę bardziej "wyszukany" 50, 60... Jedzenie to był największy koszt - również produkty w supersamach do tanich nie należą... Koszt przy takiej odległości, dwóch tygodniach i dwóch osobach wg mnie przekroczy 6 tys... pzdr Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Uważaj tylko na "kolorowych" mieszkańców tamtych terenów Panie Wrocławianin :icon_biggrin: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi