skwara Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Panowie takie pytanko , ile ma być oleju w lagach ??? jakoś w serwisówce nie moge znaleźć cholera Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomsonvt Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Panowie takie pytanko , ile ma być oleju w lagach ??? jakoś w serwisówce nie moge znaleźć cholera 476 cm3 na lagę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 teraz troszeczke z innej beczkiwiekszość z Nas ma Power Commandera III usb i mam pytanieJak się zmienia te wartości: LOW MID HIGH, jak sprawdzić który w danej chwili jest włączony ?to że można podpiąć przez usb do lapka i odpalić program do diagnostyki to wiem, ale nie zmam się a informacji na polskich stronach www praktycznie nie znalazłem jak to możne przestrajać ewentualnie możne eksperymentować z programami ze znanej nam strony http://www.rswarrior.com ale jeszcze nie czasPanowie podzielcie się wiadomościami na temat PC III ewentualnie perfect installmoze ktoś jakis program podeśle itd Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 panowie - o co chodzi z puszkami filtra powietrza? Jedne sa pionowe, a inne w poziomie ... czy ta różnica wynika z rocznika, czy świadczy o jakimś tuningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J/P Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Te poziome to tuningowe Kuryakyn. Tam wchodzi standardowy filtr powietrza taki jak do airboxa pod bakiem, a nie taki do bocznego. Miałem taki w pierwszym Warriorze. Różnica wyłącznie wizualna. Moim zdaniem trochę lepiej wygląda od fabrycznego. Cytuj "Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 dzięki, jeszcze jedno - niektóre modele w ogóle nie mają puszki filtra po prawej stronie. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J/P Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Ano dlatego że właściciel wypruł airboxy i założył filtry powietrza stożkowe K&N bezpośrednio na dolotach. Daje to minimalnie lepsze doładowanie powietrzem, niezauważalne w normalnej jeździe. Ja mam tak zrobione, ale zostawiłem obudowę z boku, bo fajnie wygląda, a ew. centralkę alarmu można w niej schować. Cytuj "Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 a wpływa to na moc silnika i na spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J/P Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Filtr powietrza, który powoduje mniejsze opory dla zasysanego do silnika powietrza, daje niewielkie zwiekszenie mocy, spalanie też jest minimalnie mniejsze.Wyprucie airboxów i założenie filtrów bezpośrednio na dolotach powietrza zmniejsza te opory. I tyle.Zwykłe papierowe filtry zapychają się niestety dość szybko, a to powoduje dławienie się silnika w skrajnych przypadkach - brakuje mu powietrza potrzebnego do spalania benzyny. Cytuj "Beer is proof God loves us and want us to be happy" Benjamin Franklin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 wie ktoś jak zaktualizować firmware w PC III usb, aktualnie mam Born On: 12 kwiecień 2004Firmware Version: 1.0.0.16 Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Witam, W związku z zapytaniami zamieszczam linkdo mojej instrukcji obsługi motocykla WARRIOR 1700 - WYDANIE POLSKIE!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.robimon.pl/PL Instrukcja Obslugi WARRIOR 1700.rar (Format A5, 96 stron) P.s: Taka broszurka była dołączana do warriora kupionego w polskim salonie yamahy. Pozdro!Robert Edytowane 13 Maja 2012 przez vmax-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwara Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) dobra robotamyślę że wszystkie dostępne pdfy to większość ma bo to jest podstawaprzydało by się coś o Power Commander III usb jakieś opisy itd Edytowane 13 Maja 2012 przez skwara Cytuj Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Heh... sądzę, że na nasze realia taka książeczka to jest biały kruk :cool: a więc -na zdarowje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jeszcze nie tak dawno można było kupić bez problemu u tego gościa http://moto.allegro.pl/instrukcja-yamaha-rozne-modele-podrecznik-wlascici-i2333671512.html .Sam kupowałem do swojego XV 1600.Kosztowała ok 40 zł. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Tam jest taka adnotacja o prawach autorskich na 1 wewnętrznej stronie ... (ja sobie swoją własność zarchiwizowałem :rolleyes: np. oficjalnie dla siebie ) Edytowane 13 Maja 2012 przez vmax-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi