Skocz do zawartości

Nowe akwarium???

Gość Anonymous
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cze...

No to mamy nowe akwarium to cieszy.

Moja rybka to Honda XL 600 LM

Jakby co to jestem z wami

Jeśli coś będę mógł pomóc z budowy tych motocykli Hondy XL600 LM i Suzuki DR Biga to w miarę posiadanej wiedzy odpowiem na problemy.

Pozdr. Dla autorów tego działu

o!! ten motorek bardzo mi się podoba :lol: od dziecka podobały mi się ,,motory na duzych kołach i wysokich spręzynach" :) :lol: ale cóż... Xl-ka to bardzo fajny motorek :] woziłem już swój tyłek na Xl-i qmpla no i musze przyznać, że ładnie ciągnie 8) podoba mi się w niej duży bak, wygodna kanapa, szosowe koła no i stary, ale za to naprawdę niezawodny silnik :notworthy: minusem jest chyba waga, ale cóż... to nie jest wyczynowe enduro więc nie można wymagać od Hondzi wagi piórkowej :notworthy: z tego co widzę to stałeś się posiadaczem wersji LM czyli z tymi dwiema przednimi lampami 8) ta wersja podoba mi sie najbardziej. niedawno mój wujek był zainteresowany zakupem tego sprzęta, ale zmienił zdanie (czyt. interwencja ciotki) i teraz wozi się renówką safranką :)

pzdr

byebye

• Administrator
Napisałem Dominikowi o tym logowaniu no cóż jestem kotem używając terminologi wojskowej :-))

Hej Kazmir, dzięki za info, ze coś działa nie tak. Napisałem już w tej sprawie do admina. Kiedyś podobna sytuacja miała miejsce w dziale "Nowe Motocykle".

Póki co gratuluję super sprzęta !!!

Twoja wiedza nt DrBiga i XL na pewno będzie tu nieoceniona!

pzdr

Cze...

Do Sylwka

Jaki świat jest mały, ale to nie ja to mój kumpel Darek kupił od Ciebie sprzęta Razem latamy mamy fajne tereny na Białołęce do jazdy no i fajną górę - podjazd który stał się już sprawdzianem możliwości sprzętów

Jest nas więcej Paweł na Super Tenerce Robert KLE jeden DR 600

Moja XL ma jedną lampę z przodu i czarny silnik Darka dwie lampy i czerwony silniczek

Tak przy okazji zaglądał do sprzęgła kosz miał rozwalone i przez kogoś naprawiane mocowanie pod śrubę sprężyny sprzęgła ( nie było to fachowo zrobione)

Wybieraliśmy się na „Lisa" i dojechaliśmy tylko na obrzeża Warszawy i koniec jazdy na imprezie byliśmy samochodem. Zostawiłem swoją XL w garażu co by mu nie było przykro.

Dziwna jest ta twoja była XL Ja na swojej goniłem już 140 i nie był to koniec jej możliwości Darek przy tych samych obrotach silnika uzyskuje mniejsze prędkości. Dlaczego się dziwię - po policzeniu zębatek okazuje się że ja mam przełożenie 14 : 40 ( 2,857 ) a Darek 15 : 41 ( 2,73 ) Fabryczne przełożenie to 15 : 40 ( 2,66 ) i to nam nie daje spokoju. Darek sprawdzał przełożenie silnik - skrzynia to samo R ki miały chyba trochę inne plus zmieniona jedynka, ale jego jest LM no i ten rok produkcji ’89. Lipa w tym roku to już klepali Dominatora i R kę Moja jest z ‘87-H i to koniec produkcji. Z oznaczeń wygląda że jego jest z ’85 ale to takie sobie tylko szczegóły

Nabyłeś coś ciekawego ??

Pozdr....