lukaszcbr Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam motocykl sprowadzony z Francji i na dowodzie eksportowym (tlumaczniu dowodu) jest napisane "poruszanie sie pojazdem niedozwolone''. jak obejsc ten przepis zeby zarejestrowac motocykl i co mam zrobic w tej sytuacji. czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 sprzedać na części... wygląda na to, że kupiłeś powypadkowy złom, który w cywilizowanym kraju nie ma prawa wyjechać nigdy więcej na drogę publicznąposzukaj na forum informacji o salvation title, albo jakoś w tej okolicy: to ten sam tematjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Zrobic nowe tłumaczenie dowodu bez tego wpisu pani w komunikacji raczej francuskiego nie bedzie znała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 A któren tłumacz przysięgły tak zrobi? :) samemu nie tłumaczysz. Zawsze można go uzywac do treningów na jakimś starym lotnisku czy na torze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Moze masz Unrebuildable / Junk Title albo Scrap Title ? Ino ktos go poskladal i sprzedal jako igłe ? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszcbr Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ale pierdzielicei bzdury ze czytac sie nie chce. Jakbym chcial takich odpowiedzi to bym wogole tutaj tematu nie zamieszczal. Dodam ze motocykl kupywalem osobiscie we francji od starszego chlopa ktoryu go uzytkowal osobiscie. Takie sa przepisy we francji ze jak wystawiaja dowod eksportowy to wpisuja taka odnotacje ze motocykl wyejzdza z kraju i nie ma prawa rejestracji we francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 No to w czym w zasadzie masz problem skoro wiesz co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 oczywiscie tez taki wpis mialem . pamietam ze pani tlumacz specjalnie sie tyym zajela :) wiedziala ze tego nie nalezy tlumaczyc chyba :)moto nie mialo zadnego wielkiego dzwona . ale wpis byl . przeszlo . moto zarejestrowalem. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszcbr Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 W tym problem ze w moim urzedzie w Olsztynie nie chca zarejestrowac a np. w wawie badz w gdansku nie robia zadnego problemu, wiem bo sprawdzalem to telefonicznie. Zlozylem kopie papierow w moim urzedzie i czekam teraz na odpowiedz ale nie wiem czy soe kiedykolwiek doczekam i nie wiem co robic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ale pierdzielicei bzdury ze czytac sie nie chce. (...) w takim razie naucz się poprawnie formułować pytania, zanim zadasz kolejne. bo z tego bynajmniej nie wynikało to, co napisałeś w następnym poście :)jsz ps. motocykli się nie "kupywuje". chyba, że z francji do olsztyna obowiązuje taka procedura... Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 odwoluj sie od decyzji i zadaj odmowy na pismie na podstawie okreslonych paragrafow Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jeśli masz 2 części dowodu rejestracyjnego bądź "karte eksprsową" nie powinno byćproblemu, jeśli jest taka adnotacja, to pozostaje tylko próba rejestracji na kogoś innego w mniejszym mieście nie robią oni problemów, a druga sprawa nikt nie robi takiego wpisu jeśli motocykl nie był poważnie uszkodzony.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszcbr Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Odwolalem sie napisalem pismo zlozylem kopie wszystkich dokumentow i maja teraz 30 dni na odpowiedz i czekam. Mam mozliwosc zarejestrowania motocykla w wawie na kolege ale czemu trzeba kombinowac przeciez to ten sam kraj. tak apropo to kupowalem osobiscie we francji moto od prywatnego uzytkownika i byla tylko peknieta owiewka wiec nie ma szans zeby byl maksymalnie rozbity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 nie martw sie poska to bananowa republika, w której każdy chce rządzić,,,,, ja też u siebie nie zarejestrowałem motoru bo brakuje dokumentów wg drektrorki wydziału kom. pojechałem 20km dalej i tam już dokumenty wystarczyły , a największa paranoja to to że ten urząd oddalony o 20 km od mojego podlega pod mój urząd ,poprostu kto chce to tak rob, a im więcej urzędników tym wiecej interpretacji przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 A któren tłumacz przysięgły tak zrobi?Każdy :) Miałem podobną sytuację. Moj motocykl został uznany za nowy. Według przepisów dla US motocykl nowy to taki który ma mniej niż 6 miesięcy i 10tyś kilometrów przebiegu.Przy czym warunki te nie są od siebie zależne czyli możemy mieć 10 letni sprzęt z przebiegiem 5 tys km i w rozumieniu US nadal jest on nowym - a wtedy naliczany jest vat 22% od wartości podanej na umowie :-) Z ciakawości zadzwoniłem po poradę do drugiego US w wawie gdzie Pani doradziła mi "dojeździć kilometry". Co też uczyniłem na umowie jak i tłumaczeniu :-) Bez najmniejszego kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi