Kwiatek Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja też nie wiem do jakiej skrzyni w motocyklu powinno się lać olej przeznaczony do dyfra ?Możesz mnie oświecić.A tak na przyszłość najpierw piszemy z jakim motocyklem lub silnikiem mamy problem a dopiero potem opisujemy co się stało.W XP6 siedzi silnik Minarelli AM6 i taki olej zaleca producent. W moim silniku Minarelli AM5 rowniez leje sie taki olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 zgłupieć można.jadni tak a drudzy tak.ćzy do wszystkich silników minarelli leje się taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 zgłupieć można.jadni tak a drudzy tak.ćzy do wszystkich silników minarelli leje się taki?Tak. Raz słyszałem 40W90 potem 10W40 i 75W90... :bigrazz: Kupiłem ostatni ;) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatex Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 mam przed sobą instrukcje z dt 50 07 zalecany olej: 10w40 80w90 mozesz se wlać do skuterka do przekładni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 no to jak to jest?dt 50 to też chyba minarelli?ja kupiłem synowi do aprili motul 10w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 no to jak to jest?dt 50 to też chyba minarelli?ja kupiłem synowi do aprili motul 10w40no to CHYBA dobry ;P Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 u mnie w instrukcji jest jak byk 75w90 O_o przeciez sprzegla sa te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 minarellki am5 lub 6 wszystkie powinny jezdzic na 10w40 (motocykolwy oczywiscie) najlepiej zalac motulem TransOil expert 10w40 a jak tak owego nie mozemy dostac to Motul 5100 10w40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 LUBRICANT CHARTGearbox oil (recommended): 0 F.C., SAE 75W - 90.As an alternative to the recommended oil, it is possible to use high-quality oils with characteristics in compliancewith or superior to the A.P.I. GL-4 specifications.Mixer oil (recommended): 0 GREEN HITAs an alternative to the recommended oil, use high-quality oils with characteristics in compliance with or superiorto the ISO-L-ETC++, A.P.I. TC++ specifications.Fork oil (recommended): 0 F.A. 5W or 0 F.A. 20W fork oil.If you need an oil with intermediate characteristics in comparison with the two recommended products, these canbe mixed as indicated below:SAE 10W 0 F.A. 5W 67% of the volume, + 0 F.A. 20W 33% of the volume.SAE 15W 0 F.A. 5W 33% of the volume, + 0 F.A. 20W 67% of the volume.Bearings and other lubrication points (recommended): 0 AUTOGREASE MP.As an alternative to the recommended product, use high-quality grease for rolling bearings, working temperaturerange -30°C…+140°C, dripping point 150°C…230°C, high protection against corrosion, good resistant to waterand oxidation.Protection of the battery poles: neutral grease or vaseline.Spray grease for chains (recommended): 0 CHAIN SPRAY.Brake fluid (recommended): 0 F.F., DOT 5 (DOT 4 compatible).Use new brake fluid only.Engine coolant (recommended): 0 ECOBLU -40°C.Use only antifreeze and anticorrosive without nitrite, ensuring protection at -35°C at least. http://img174.imageshack.us/img174/2422/cartsg2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 czy ta specyfikacja napewno jest do silnika z mokrym sprzęgłem?może chodzi o skuter a tam takowego niema.wtym wypadku pozostaje przekładniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 czy ta specyfikacja napewno jest do silnika z mokrym sprzęgłem?może chodzi o skuter a tam takowego niema.wtym wypadku pozostaje przekładniowy.A widziałeś kiedyś motocykl z suchym sprzęgłem? Ja nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja też nie wszystkie widziałem :-), ale są np. Ducati , Harley czy M72, Ural , BMW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 chodzi mi o to że w silnikach ze sprzęgłem stosuje sie inny olej niż w silnikach ze sprzęgłem odśrodkowym (skutery) czyli sprzęgło suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 To co tu wkleilem to fragment instrukcji obslugi Aprilii RX 50 z 1997 roku. Czyli silnik Minarelli AM5/AM6.Instrukcje mozna sciagac ze stronki Aprilii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja też nie wszystkie widziałem :-), ale są np. Ducati , Harley czy M72, Ural , BMW . jeszcze CZ crossowe, były modele z suchym sprzęgłem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi