Nitomen Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ja bym tam Dr ki szerokil lukiem omijal - przetarta rurka olejowa to zadkosc w tych sprzetach z wytarta glowica , dziwne ze w xr ,xl i klr skrzynia nie pada . Zreszta w 125 i 350 jest to juz inaczej rozwiazane a glowice i tak padaja. Greedo a po czym poznanjesz ze twoj motocykl nie byl remontowany w riachu, czy gdzie go tam kupiles ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ja bym tam Dr ki szerokil lukiem omijal - przetarta rurka olejowa to zadkosc w tych sprzetach z wytarta glowica , dziwne ze w xr ,xl i klr skrzynia nie pada . Zreszta w 125 i 350 jest to juz inaczej rozwiazane a glowice i tak padaja. Greedo a po czym poznanjesz ze twoj motocykl nie byl remontowany w riachu, czy gdzie go tam kupiles ? Po ogólnym, takim samym zużyciu wszystkich części które oglądałem. Muszę tylko wymienić łańcuch rozrządu, a przynajmniej go sprawdzić Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ja sie pytam o ciśnienie oleju a tu mi jakiś cybał pisze o zbiorniku do sracza. Sraj na dworze jak sie boisz że Ci wode odetną. To jest tylko i wyłącznie moja sprawa czy zamontuje tą chłodnice czy nie. Nie jeden producent zarówno motocykli jak i samochodów (szczególnie benzynowych mocno doładowanych), wstawia chłodnice oleju w główną magistrale i jest dobrze a teraz mi wyjeżdżasz że sie z**bie. Ogólnie chłodnice olejowe charakteryzują sie tym że mają o wiele mocniejszą konstrukcje od zwykłych wodnych ze względu na sporo większe ciśnienie i są mniejszej pojemności dzięki czemu bardzo szybko wypełniają sie olejem. Ja po rozebraniu dołu nie zauważyłem żadnych uszkodzeń. Wymieniłem tylko wszelakie uszczelniacze żeby nie było z tym problemu. Luz między tłokiem a cylindrem był zdecydowanie za duży ale cylinder miał wyraźne ślady ponownego honowania. Domniemam że nie trzymał ciśnienia a "polaczek" cylider wyhonował a tłok pozostawił taki jaki był. Głowica to również nie wina producenta tylko "polaczka" który źle zregenerował gwint od śruby podpory wałka rozrządu. A no i za małe luzy zaworowe spowodowały lekkie wypalenie gniazd. Ale głowica już jest the best, łańcuszek rozrządu rzeczywiście jest wymieniony jak zapewniał poprzedni właściciel i łąńcuszek od wałków balansujących też już jest nowy. O tym czy chłodnica oleju pomogła czy nie przekonamy sie po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 tam na dole pod filtrem masz kanal do sprawdzania cisnienia oliwy , tam sie mozesz wpiac z wesjciem , pytanie gdzie wyjsc z wyjsciem ? aby nie ciac i nie spawac silnika. Na bloku z tylu masz przykrecone rurki do kanalow olejowych ( z tego co pamietam blok- glowica i gdzies jeszcze , moze tam pokombinowac z wejsciem. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Tak są tam rurki do smarowania głowicy i wałków skrzyni biegów. Problem w tym że jeżeli zasilanie chłodnicy zrobie z tego kanału a odbiór na tych rurkach, omine filtr oleju. Niestety Bez spawania karteru sprzęgła (bo w nim znajduje sie znakomita część magistrali olejowej) raczej sie nie obejdzie. Dla zapewnienia maksymalnej szczelności i bezpieczeństwa połączenia z gumowymi wężami będą niczym z układu klimatyzacji samochodowej czyli gwintowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ciekawe kogo bedziesz od cymbałów wyzywał jak ci sie to wszystko urwie, a pod motocyklem znajdziesz piekna plame oleju.moze zrzucisz wtedy wine na spawacza, ktory nieumiejetnie pospawal ci stop aluminiowo-magnezowy...? :D Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 ciekawe kogo bedziesz od cymbałów wyzywał jak ci sie to wszystko urwie, a pod motocyklem znajdziesz piekna plame oleju.moze zrzucisz wtedy wine na spawacza, ktory nieumiejetnie pospawal ci stop aluminiowo-magnezowy...? :D Nie denerwuj się, kolega wie wszystko najlepiej. On zrobi takie cudo techniki że z Akashi padną na kolana, bo co oni się tam znają :D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 no wlasnie widze, dlatego nie zamierzam juz zabierac glosu w tym temacie.widac Adam M. i Piotr Dudek tez racji nie maja :DEOT Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ten stop aluminium spawa sie tak pięknie że to poezja. Jak sie ma czym to sie spawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 No jak jestes zdecydowany na to to rob.Jest jeden + tej przerobki ze pojemnosc oleju zwiekszy sie o pojemnosc chlodnicy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jest jeden + tej przerobki... Adam M. I chyba jedyny :icon_mrgreen:No ale zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi