Młody Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Oto wyniki corocznego konkursu: http://www.scigacz.pl/AMD,World,Championsh...arzen,4671.html Wśród magicznej dziesiątki znalazł się sprzęt z Polski :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucio Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Wiecie, co wam powiem? Tryumfy święcą moje ulubione motocykle, czyli te nawiązujące stylistycznie do początków i wczesnych lat czegoś, co nazywa się "motocykl". Nieziemskie maszyny. P.S. Tak dla porządku: żaden z polskich sprzętów nie znalazł się w pierwszej dziesiątce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Custom znad Wisły Na koniec nie sposób nie wspomnieć o polskich akcentach w cyklu mistrzostw customizingu. Był nawet sukces jednej z najbardziej znanych polskich firm, zajmujących się budowaniem motocykli niecodziennych, oryginalnych i pięknych. Mowa o Free Rider Motorcycles z Warszawy. W 2005 roku Voytec Urbaniak, właściciel FRM wystawił w Mistrzostwach Europy konstrukcję znaną jako Chopper '69 i zajął w swojej klasie 3-cie miejsce. Później były jeszcze dwie inne konstrukcje - Green Devil, którego mogliście oglądać na pierwszym MotocyklExpo w 2006 roku oraz Undertaker, którego początki sam pamiętam jeszcze z innej wystawy w 2005 roku. Niestety obie te konstrukcje nie zostały docenione w takim stopniu, jak Chopper '69. Innym z polskich budowniczych motocykli, którzy próbowali swoich sił w Mistrzostwach, jest pan Bogusław Malajowicz i jego firma Motorcycles Performance Mały HD. Jego motocykl o wdzięcznej nazwie Devil mogliście oglądać dotychczas na każdej edycji MotocyklExpo, gdzie brał udział w wyborach na najlepszego Custom Bike. Niestety ani na naszej lokalnej, ani na europejskiej scenie Devil nie został odpowiednio doceniony...a powinien. Czekamy, zatem na kolejnych odważnych, śmiałych i oryginalnych konstruktorów z Polski, by świat dowiedział się, że i tu nad Wisłą potrafią budować niesamowite motocykle. Każdy, kto prowadzi swoją firmę, wie też, że taki sukces to nieoceniona reklama i nadanie marce prestiżu. Szkoda tylko, że budowa prawdziwego Custom Bikea to pieniądze, których najlepiej poszukać u sponsora. Marzenia jednak odkładamy na bok i czekamy na rozwiązanie plebiscytu na rok 2008, o wynikach, którego na pewno się od nas dowiecie. Tak wiec w tym roku zadnego z naszych nie bylo w dziesiatce :-) Edytowane 15 Lutego 2008 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alterego Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Oto wyniki corocznego konkursu: http://www.scigacz.pl/AMD,World,Championsh...arzen,4671.html Apropo's Nortoriousa Rogera Goldammera:http://www.rockers.webd.pl/readarticle.php?article_id=107 Edytowane 3 Marca 2008 przez alterego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
es_kol_ta Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Nie jestem fanem custom i tasakowania sprzetow ale bardzo podoba mi sie styl bobber - ktory widac jest teraz cholernie modny - bo wiekszosc z tych maszyn ma cos wspolnego z Bobem . Nortorius'a szpeci przednia lampa - znacznie lepiej wygladal by z klasyczna lampa od Domi 88 albo Navigatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Heh. Tak przeglądam ten ranking i widzę że autor robi niezłe błędy. Maszyna z 1 miejsca zwana "Hustler 8 valve" tak naprawdę nazywa się "Hulster" a to dlatego że niektóre elementy pochodzą z legendarnego Rudge Ulster a litera H na początku ma wiązać temat z Harleyem. Na początku roku był on dokładnie opisany w BSH, co jak zostało zrobione i z czego itd. Ogólnie u mnie szakunec dla twórcy!!! PS. A ten custom znad Wisły to chyba jako dawka humoru wśród pozostałych customów na tej stronce. Widać ze twórca żyje jeszcze wczesnymi latami 90-tymi jesli chodzi o design. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi