Aster Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja bym na Twoim miejscu nie był tak optymistycznie nastawiony na taką kasę na 18-stkę. No chyba że rodzice ci powiedzieli że tyle dostaniesz, no to co innego.Nie znam rodziców Wagabundy, ale z doświadczenia wiem, że to też różnie może być - kumplowi ojciec obiecał kasę na komputer, potem wyszło, że może okazyjnie kupić nową bramę do garażu - no i się okazało, że na kompa nie starczy. Więc nie napalaj się. Lepiej się rozczarować miło niż nieprzyjemnie. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) plan nie optymistyczny mam opracowany... a dotyczy on wkładu brata bo to jest bardziej zagrożone jak juz ...Wtedy zakres poszukiwań spada do 2k zł Wiec ETZ -ładna zadbana , albo moze nadal jakas okazja ciekawa co do innych sprzętów Co do Simsona wiedziałem gdzie jest problem ale mechanik ani 1 ani 2 pewności nie miał czy cewka na magnecie czy co innego...Miałem naprawiać ale po wymianie stacyjki , kondensatora , regulacji zapłonu , wymianie fajki etc działał troche lepiej , bo na pych dało rade łatwiej lub trudnej odpalić ale dało , czasem i na komniaka - on mniał rózne humory rużnego dnia czasem działa bosko a czasem mniej , Ja nauczyłem sie tak dozować obroty by nie gasł w trasie , a na światłach - delikatnie obroty i tez nie gasł... pozatym głownie jeżdżę poza miastem wiec to nie był jakiś problem straszny Edytowane 21 Lutego 2008 przez wagabunda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Obym nie miał racji, ale moto coraz dalej :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 why ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja kiedyś tez tak planowałem, ojciec tyle , siostra tyle a wyszło jak zawsze :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja mam nadzieje ze będzie dobrze , i tu sie konczy moj wpływ na te sytacje...Moge robic swoje i Tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofik Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ja mam nadzieje ze będzie dobrze , i tu sie konczy moj wpływ na te sytacje...Moge robic swoje i TyleProblem polega na tym, ze od 11 stron ludzie ci pisza o roznych rozwiazaniach, a ty uparcie tkwisz przy swoim. I tak mamy 11 stron kompletnego bicia piany o czyms co najprawdopodobniej nigdy nie bedzie mialo miejsca bo nawet nie masz prawka.Kupuj ta stara japonie i wroc na forum. Cos czuje, ze najczesciej bedziesz w dziale "mechanika motocyklowa" az sie zniechecisz. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Cos czuje, ze najczesciej bedziesz w dziale "mechanika motocyklowa" az sie zniechecisz. pozdro. Będą pytania typu jak za pomocą patyka i gumy do żucia naprawić silnik w mojej CBR F1 :icon_twisted: Edytowane 22 Lutego 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Sofik od 11 stron ludzie mi radza a ja czytam i zapamiętuje co mówiaA rady dziela sie na 2 grupyCi co mówia ze sie uda i ci co mówia ze sie nie uda...i oba rodzaje czytam uwaznie i nauke wysnuwam...dzięki temu topikowi nowe modele w mojej głowie zaistniały i rozwiazania...wiec nie mów ze to kompletne bicie piany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Kolega wagabunda nie różni się niczym od średniej. Coś by chciał, ale nie do końca może. Człowieku, ty sobie nie zdajesz sprawy ile taki motocykl za 3,5 tysiąca kosztuje. Chyba że jesteś rasowym typem wieśniaka i pasuje ci jazda na byle czym ze znaczkiem honda, yamaha, suzuki czy kawasaki. Kolegom polecam się już nie produkować, bo do gościa i tak nic nie trafi. Szanse że za 3,5 (2,5) tysiąca kupisz dobry motocykl są jak jeden do tysiąca albo mniej. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Szybko czytałem ale Normalnie sadyści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Za 3,5 koła lepiej kup już jaką porządnie odpicowaną MZ ETZ 250 i jeszcze zostanie na roczne eksploatowanie maszyny :icon_twisted:, a jak nie to poszukaj jakieś 125 kupisz może NSR w dość średnim stanie z początku lat produkcji, albo jakiegoś GS 500 jakiego kiedyś widziałem za 3800, który był już bardzo "dorypany" i raczej każda japońska maszyna w tej cenie będzie w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_Trn Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 nie proponuj mu wiekszych pojemnosci bo wiadomo ze to maszyna nie do zycia juz bedzie drozej wyjdzie eksploatacja niz co warte... ja bym proponował zobaczyc CBR 125 albo NSR-ke w sumie do 3,500 powinienes znalesc dosc zadbany okaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofik Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 A rady dziela sie na 2 grupyCi co mówia ze sie uda i ci co mówia ze sie nie uda... Rozumiem, ze jak wiecej bedzie tych, ktore mowia, ze sie uda to sie uda ? To lepiej idz do wrozki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 temat zaczyna zamieniać się w piaskownicę... zaczynam się zastanawiać, czy jakakolwiek jego kontynuacja ma sensw związku z powyższym prosiłbym o powstrzymanie się od zamieszczania dalszych pustych, nic nie wnoszących komentarzy...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi