dm15 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Mam do Was pytanie , otóż probuje cały czas na swoim hornecie jezdzic na gumie i w sumie nie raz wyjdzie to jako tako ze przejade te 200 metrow , ale ostatnio zdarzyło mi sie coś takiego że ze strachu przed glebą na plecy gwałtownie odpusciłem gaz i za przeproszeniem konkretnie pieprznąłem o ziemie wręcz z takim dzwiękiem jakbym miał opony ze stali a lagi nie miały spręzyn, do tego(przednie) koło zerwało mi przyczepnosc przeskakując po asfalcie jakby było zablokowane hamulcem ?! już nie pierwszy raz mi sie tak zdarzyło. Zastanawiam się czy możliwe jest że mam za duze cisnienie w przedniej gumie albo coś z lagami ?!dodam ze staram sie odwijac gaz podczas ladowania.Czy spotkaliście się rownież z czymś takim u siebie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 a przypadkiem nie dobija Ci zawieszenia jak spadasz z gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 No może dobija i stąd ten dzwięk i problemy z panowaniem, a jak dobija to co o tym myślisz , spręzyny do wymiany ? bo w sumie wydaje mi sie ze troche za miekko chodzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Może ino olej wystarczy zmienić na gęstszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 No może dobija i stąd ten dzwięk i problemy z panowaniem, a jak dobija to co o tym myślisz , spręzyny do wymiany ? bo w sumie wydaje mi sie ze troche za miekko chodzą.. olej zmieni gwałtowność ugięcia sprężyny mogło by pomóc, ale myślę, że jest to kwestia samego lądowania. Po prostu więcej gazu :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) No może i olej ale czy uważasz, że może się też to przekladac na problemy przy gwałtownym hamowaniu , o tym nie wspomniałem a takie też mam i objawy podobne jak przy gumowaniu zerwanie przyczepnosci i takie przeskakiwanie opony po asfalcie - najgorsze jest to ze ja nad tym nie panuje !Czy to to też może byc wina lagów ? zbyt miekkich ide sie przejachac bo nie moge wytrzymac :eek: Edytowane 11 Lutego 2008 przez dm15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Pamiętaj o mocowaniach silnika. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ajj nie musiałeś tego mowić :eek: przywołuje złe wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Nie opuszczaj tak gwałtownie przodu to nie będzie problemu. Nigdy nie jeździj do odciny. Jak już będziesz kończył gumę i koło będzie blisko ziemi to wtedy dodaj gazu a zobaczysz że będzie dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dm15 Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Staram się tak robić ale czasami nie wyjdzie i wtedy bardzo boli i maszynkę i mnie , ale widzę że nikt sie pod tym nie podpisuje więc coś chyba muszę mieć z tym zawieszeniem jednak:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja sie podpisze pod tym zeby dodawac gazu tuz przed dotknieciem kolem do gleby. Sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi