Skocz do zawartości

guma , potrzebna małą wskazówka

dm15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was pytanie , otóż probuje cały czas na swoim hornecie jezdzic na gumie i w sumie nie raz wyjdzie to jako tako ze przejade te 200 metrow , ale ostatnio zdarzyło mi sie coś takiego że ze strachu przed glebą na plecy gwałtownie odpusciłem gaz i za przeproszeniem konkretnie pieprznąłem o ziemie wręcz z takim dzwiękiem jakbym miał opony ze stali a lagi nie miały spręzyn, do tego(przednie) koło zerwało mi przyczepnosc przeskakując po asfalcie jakby było zablokowane hamulcem ?! już nie pierwszy raz mi sie tak zdarzyło. Zastanawiam się czy możliwe jest że mam za duze cisnienie w przedniej gumie albo coś z lagami ?!

dodam ze staram sie odwijac gaz podczas ladowania.

Czy spotkaliście się rownież z czymś takim u siebie ??

No może dobija i stąd ten dzwięk i problemy z panowaniem, a jak dobija to co o tym myślisz , spręzyny do wymiany ? bo w sumie wydaje mi sie ze troche za miekko chodzą..

olej zmieni gwałtowność ugięcia sprężyny mogło by pomóc, ale myślę, że jest to kwestia samego lądowania. Po prostu więcej gazu :eek:

No może i olej ale czy uważasz, że może się też to przekladac na problemy przy gwałtownym hamowaniu , o tym nie wspomniałem a takie też mam i objawy podobne jak przy gumowaniu zerwanie przyczepnosci i takie przeskakiwanie opony po asfalcie - najgorsze jest to ze ja nad tym nie panuje !

Czy to to też może byc wina lagów ? zbyt miekkich

ide sie przejachac bo nie moge wytrzymac :eek:

Edytowane przez dm15