Bunny Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Dość często słyszałem, że w starych 4T (szczególnie enduro) wypalają się gniazda zaworów itp. Czy to prawda, czy tylko kolejna krążąca legenda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Jak sie dba tak sie ma!Jesli tylko latasz i masz w dupie regulację gaźnika i zaworów to możesz się doigrać wypalenia zaworów. Jeśli sprawdzasz nastawy gaźnika i zaworów to pośmigasz odpowiednio dłużej.A tak na marginesie to na każda częśc w silniku prędzej czy później przyjdzie pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunny Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 oczywiście, że wszystko się zużywa :)Tylko z tymi zaworami to była taka wersja, że tak samo jak w 2T wymiana tłok+pierścienie a czasami jeszcze cylinder i korbowód tak samo w 4T z zaworami :)Ale skoro mówisz, że przy odpowiedniej eksploatacji pożyje dłużej... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Ja jeszcze nie widziałem wypalonego gniazda w dżaponi, ale pewnie mało widziałem, wg mnie jest to mocny ich punkt, ale oczywiscie wszystko da sie zniszczyć hehe, ale znacznie prędzej bendą nadpalenia na zaworach niż na gnieździe. Natomiast zapytam sie o coś innego. Czy można w końcu frezować zawory w japoni jeżeli wyraźnie pisze w książce że można czy to kolejny chwyt? Jak to w końcu jest? Edytowane 7 Lutego 2008 przez Lucass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Zaworów się nie frezuje a szlifuje i nie powinno się zakładać zaworów motocyklowych na szlifierkę. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi