Leon84 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Sprawdź w manualu jak przeprowadza sie kontrolę poziomu oleju.W mojej XJ gasi się rozgrzany silnik i patrzysz w okienko. Sprawdzasz poziom,. mam wtedy zazwyczak 3/4 okienka zalane.Jak postoi z 30 min to olej spływa z góry silnika i okienko jest całe zalane. Jest nawet trochę ponad stan.Moto musi stac idealnie prosto na centralce lub na kołach ( patrz manual) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 a ja tam wiem że nadmiar oleju to problem a spuścic to żaden KOLEś TOBIE SIę NIE CHCE A PO DRUGIE TO STRZYJAWKA IWężYK NA PEWNO DA RADę BO MIAłEM DIVERSIONA POZDRO bULI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Tak się składa, że dla mnie ważne jest to, żeby mieć czyste ręce, ponieważ jestem chirurgiem. No to w tym przypadku w gumowych rekawiczkach moze Ci ta "operacja" pojsc sprawniej niz bez :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Kominiarz nie ma takich problemów :banghead: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Piotr byles blisko z tym ginekologiem :icon_mrgreen: dobra chirurg troche mnie ten temat juz irytuje 1. rece mozna umyc nie pojdziesz prosto od oleju na stol operacyjny2 mozesz chirurg zlecic to osobie, dla ktorej Twoj problem nie bedzie problemem3. jako chirurg wiesz do czego sluza rekawiczki o ktorych pisalem jesli juz koniecznie Twoje rece maja pozostac czyste4. masz okienko kontroluj ile spuszczasz, gdy spuscisz za duzo to dolejesz, tym razem zrob to z chirurgiczna precyzja5. nadmiar oleju zwieksza cisnienie i moze spowodowac rozszczelenienie silnika pozdrawiam sorki za uszczypliwosc, problem jak dla mnie prosty do rozwiazania jak malo ktory Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja w XJ też nalewam do pełna po wymianie, okienko jest całe zalane ale po odchyleniu moto minimalnie w lewo od pionu pojawia sie poziom oleju. Jeżeli tak masz to nie musisz nic spuszczać, XJ-ta to i tak szybko przepali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi