patryk3860 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 WitamMam pewien problem z mz etz 251e, a mianowicie odpala normalnie i dobrze się wkręca ale jak wrzucę bieg i ruszę to po przejechaniu paru metrów gaśnie, ewentualnie jak dodam gaz do końca to jak już prawie gaśnie to nagle załapuje strzela z tłumika i przez parę metrów jest wszystko dobrze a potem znowu gaśnie.Jak myślicie co jest nie tak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 zaplon sprawdz i gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 gaźnik sprawdzałem, tak przypuszczałem że zapłon ale co tam mogło pójść bo ustawiony jest na pewno dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 To juz elektroniczny zaplon :icon_razz: Czyli zostaje gaznik, swieca albo lewe powietrze. Chyba, ze jakies przebicie :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Elektroniczny zapłon też się reguluje.Zapłon jak zapłon tylko nie ma tam przerywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorny Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 świeca nówka i regulacja zapłonu.Jak nie pomoże to po kolei elementy .Ąkuś naładowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 w mojej etz po przejechaniu kilku metrów palił się bezpiecznik. A ta odpala z powrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) tak odpala z powrotem ale wstawiłem większy bezpiecznik bo poprzedni się spalił więc nie wiem jak jest teraz Edytowane 25 Stycznia 2008 przez patryk3860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 To pewnie dlatego, że nie masz prawa jazdy na nią :buttrock: Masz tam jakiś filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 zacznij od gaznika- porzadnie go wyczyść, przemuchaj (masz ewidentne oznaki braku w zailaniu paliwem). Sprawdź też filtr powietrza. Mozliwe też jest niedomaganie akumulatora(sprawdź czy masz odpowienie ładowanie). Pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Akumulator jest dobry , ładowanie też jest bardzo dobre, filtr powietrza sprawdzałem jest ok, wczoraj wziąłem ją na stopki i na każdym biegu normalnie się wkręcała a jak zdjąłem ze stopek to po przejechaniu kawałka zgasła.Może to moduł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 wina lezy po stronie zaplonu moim zdaniem. moze to byc modol lub uszkodzony hallotron w czujniku. proponuje zalozyc tradycyjny zaplon w celu sprawdzenia czy sa jakies zmiany. taka zamiana nie trwa dlugo a eliminuje opcje zaplonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi