Adam.b6 Opublikowano 12 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2003 cześćcylinder dotarł dzisiaj do firmy jurgal,i o dziwo zaraz miałem telefon od szefa firmy z informacją ile.co.dlaczego.zgodnie z umową dziele się z wami informacją.wymiana tulei wjednym otworze 150zł+wat,po wymianie tulei planowanie bloku 30zł-to sąkoszty wymiany tulei.koszt szlifowania wraz z honowaniem jednego cylindra to 50zł.po zastanowieniu zdecydowałem się jednak na szlif gdyż nie byłem do końca pewny transportu ciepła po wymianie tulei,gdyby silnik był chłodzony cieczą pewnie wybrałbym wymiane tulei . :? adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKI Opublikowano 15 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2003 Czyli wychodzi 230 zl + vat za jeden cylinder.W Czestochowie w koszt 300zl bylo wliczone wprasowanie tulei obrobka + szlif na nominalny tlok. widze koszty sa podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam.b6 Opublikowano 17 Listopada 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2003 moim zdaniem to 220zł za cylinder też z obsadzeniem cylindra idopasowaniem tłoka,a więc to o 25% taniej.jak z jakością narazie nie wiem ale niebawem będę cos wiedział to się z zainteresowanymi podzielę adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Odnawiam.Zatarła mi się Aprilia RX 125 Rotax 123.Zdjąłem cylinder okazało się że jest rysa na cylindrze w nicasilu(chyba)teraz jakie mam opcje robienia tego tylko tuleja, szlif, czy nowy nicasil?? Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Nie sadze zeby ktos w twojej okolicy robil dobrze nowy nikasil, zadaj pytanie w Mechanice 2T kto to dobrze Polsce robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi