Piotr Dudek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Dokładne opisanie potrzeby posiadania tego zbiorniczka czy jak kto woli zasad jego pracy i przydatności w silniku wymaga w naszych warunkach doktoryzowania się na polibudzie.W wielkim skrócie jest to taki akumulator magazynujący rozpędzoną mieszankę w momencie gdy zawór membranowy jest zamknięty a po jego otwarciu natychmiast ją oddaje do kanału ssącego zanim gaźnik wytworzy następną która musiałaby pokonać ten odcinek w króćcu aż do membrany.Wyobrazić sobie to (czyli porcję mieszanki dla jednego suwu) trzeba w postaci parówki płynącej przez kanał dolotowy aż do komory wstępnego sprężania. Po zwrocie tłoka membrana się gwałtownie zamyka a następna rozpędzona porcja już jest w drodze i natrafiając na zamkniętą membranę zaczyna się cofać trafiając do tego zbiorniczka nie powoduje całkowitego wyhamowania strumienia mieszanki. Odpowiednio dobrana pojemność tego zbiornika pozwala na zmagazynowanie tego nadmiaru.To byłoby na tyle. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 http://www.fichtelgebirge.org/user/andy.d/...buch/hb_s23.htm tutaj jest troszke napisane na ten temat,i przy okazji zobacz sobie jak to ma byc prawidłowo założone :buttrock: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 dzięki Piotr, po wytłumaczeniu na parówkach rozumiem zasadę działania tego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123mlody Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) z tego obrazka co dał barthezzz1 wynika ze ona ma byc zalozona strzałka do gaźnika...ja juz nie wiem w koncu jak ma to byc zalozone. Piotr Dudek pomóż!! Edytowane 22 Stycznia 2008 przez 123mlody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 z tego obrazka co dał barthezzz1 wynika ze ona ma byc zalozona strzałka do gaźnika...ja juz nie wiem w koncu jak ma to byc zalozone. Piotr Dudek pomóż!!Ma być tak jak na obrazku,to jest manual od tzr125rr. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123mlody Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No to ma być strzałka do gaźnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 A ja mam pytanie. Jaka jest różnica czy strzałka jest do gaźnika czy do cylindra? To nie jest zwykła puszka z krućcem do mocowania? Jak ona jest dokładnie zbudowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Jakby byla zwykla to by strzalki nie robili, a tak to jest niezwykla. Chodzi chyba tu o latwosc wpadania i wylotu mieszanki z tego zbiorniczka. A jak to widzialem to jest puste w srodku. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez radzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 w srodku jest jakiś balonik czy coś z gumy zrobione , rozszeża sie i kurczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi