Skocz do zawartości

Pytania odnosnie XR 400

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki dzieki wszyskim za gratulacje :rolleyes: ale powiem wam jeszcze cos dzis dostałem czesci od kolesia jeszcze do XR i zgadnijcie co jest w nihhhh

- 2 filtry powietrza jeden nowy

- 4 filtry oleju

- nowe zebatki przód i tył w dodatku stare też

- świece jakies

- plastiki czyli boczki i tylny błotnik

- stare tarcze chamilcowe

- nowe klocki chamólcowe najlepszej marki

- stare kompletne koło na tył z którego mam zamiar zrobic supermoto

- komplet naklejek Honda XR

- uzywana tuleja i tłok w bdb stanie

no naprawde jestem zaszokowany :)

teraz tylko szukam sportowego układu wydechowego zna ktos strone gdziem oge cos takiego kupić ???

no i kupie jeszcze koło przednie i bede miał ala supermoto :) :icon_question: :icon_question: :notworthy:

Moto33 napisał:

Jak jest do dołu to wyłączone, a jak do góry to włączone. Tak powinno być.

dzieki wielki :)

Pozdro

jeszcze mam pytanie takie jaki najlepiej olej wlac do tego bo to mój pierwszy 4t a no i pytanie czy do skrzyni u silnika jest osobny olej ??

Juz Ci wczesniej podawalem pare stronek :icon_arrow: Poszukaj moze sie cos wlasnie nawinie :icon_arrow: Moze na ebay.de cos bedzie :icon_arrow:

Ps. Wpadlem na taki pomysl co do Czarka tego Macka no i mojego Kolegi z ekipy. Zbieramy cala ekipe ktora nam zostala podjezdzamy pod dom ktoregos z nich i sie bawimy czyli kontrolowane poslizgi jazda na kole itd :D Zdaje mi sie ze zrobi im sie troche slabo ze wszyscy jezdza a on nie i wtedy wroca do ekipy :icon_arrow: ja tak zrobie :crossy: Zobaczymy czy cos da :crossy: Pozdro

michal_dh napisał:

Wpadlem na taki pomysl co do Czarka tego Macka no i mojego Kolegi z ekipy. Zbieramy cala ekipe ktora nam zostala podjezdzamy pod dom ktoregos z nich i sie bawimy czyli kontrolowane poslizgi jazda na kole itd :) Zdaje mi sie ze zrobi im sie troche slabo ze wszyscy jezdza a on nie i wtedy wroca do ekipy :icon_mrgreen: ja tak zrobie :flesje: Zobaczymy czy cos da

mi też tak zrobili jak nie miałem ochoty wychodzić i wiedziałem że będzie lało lada moment.

W końcu pojechali w teren a za 40 min telefon żeby przyjechać z przyczepą bo jednemu piasta pękła a drugi zgubił paliwo :biggrin:

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860

michal_dh napisał:

Juz Ci wczesniej podawalem pare stronek ;) Poszukaj moze sie cos wlasnie nawinie :) Moze na ebay.de cos bedzie :)

Ps. Wpadlem na taki pomysl co do Czarka tego Macka no i mojego Kolegi z ekipy. Zbieramy cala ekipe ktora nam zostala podjezdzamy pod dom ktoregos z nich i sie bawimy czyli kontrolowane poslizgi jazda na kole itd :D Zdaje mi sie ze zrobi im sie troche slabo ze wszyscy jezdza a on nie i wtedy wroca do ekipy :) ja tak zrobie :) Zobaczymy czy cos da :) Pozdro

nom niby to jest dobry pomysł aleeee no niestety czrek mieszka 10metrów od komedy policji hehe

djsolo napisał:

Spoko, spoko, ja to nawrócony jestem, tylko z budżetem mam na razie problemy. a z czarkiem tez pewnie damy radę.

Jak się XR sprawuje? wstaje na kapcia? :icon_question:

hehe no mam nadzieje ze sie nawrucie a xr świetnie na kapcia wchodzi i late jak nie wiem co hehe :bigrazz:

Adimoto napisał:

hehe no rozumiem cie ale niema czeogs aby im przetłumaczyc mozesz tylko namawiac. tylko ze unas jest inna akcja bo chłopaki taki jak Maciek i Czarek pokupowali sobie BMW hehe ale no widze ze z tych 2 osób jedna napewno da sie odratowac hehe

teee chłopaki a ja mam do was pytanko czy wie ktos jak jest właczone ssanie w XR czy do góry czy do dołu bo mam taki problem ze gdy wrzuce do góry to chodzi na wolnych ijak chce wkrecic ja to niechce za chiny a jak na dół to jest ok ?? czy ktos wie ??

Ssanie jest wyłączone w pozycji dolnej. Masz jeszcze pozycję środkową i uznać ja należy za półssanie :icon_exclaim:

Adimoto napisał:

hehe no mam nadzieje ze sie nawrucie a xr świetnie na kapcia wchodzi i late jak nie wiem co hehe :lalag:

Ja u siebie w xr400 mam z tyłu większą zębatkę więc przednie koło mam w górze na każde żądanie. Najlepiej długie gumy

wychodzą mi na trójce(tele że wtedy siadam na końcu siodła)

xr rulez :icon_twisted:

Iwansky napisał:

Ssanie jest wyłączone w pozycji dolnej. Masz jeszcze pozycję środkową i uznać ja należy za półssanie :crossy:

Ja u siebie w xr400 mam z tyłu większą zębatkę więc przednie koło mam w górze na każde żądanie. Najlepiej długie gumy

wychodzą mi na trójce(tele że wtedy siadam na końcu siodła)

xr rulez :banghead:

;):):P dzieki wielkie za opdpowiedź no ja to teraz daje do tokaza stara zembatke i ma mi zrobic jak najmniej zebów akurat do super moto hehe no nie powiem bo idzie na kapcia bez problemu jestem juz zadowolony z trego moto :)

A ty jak długo masz xr i jak sie sprawuje ??

a no mam pytanko masz orginalny wydech ??