Okrop Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Takie coś bardziej skłania do bliższych oględzin tylnego wahacza. Pod większym obciążeniem mocniej "trzepie". Podejżane mocno :) akurat tu sie srednio zgadzam. Logiczne jest ze kieronica bardziej lata jesli przod jest mniej obciazony, w skrajnym przypadku nawet przod sie oderwie od ziemi i wtedy przestanie latac, niezaleznie od stamu wahacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Moj tez ma delikatne shimmy po puszczeniu kierownicy ale tylko przy malej predkosci tak do 60km/h. Po zmianie opony na nowa nic sie nie zmienilo, za 2tys km dam go na serwis to przy okazji wymienie olej w lagach i zobacze czy cos sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) U mnie problem zniknal po wymianie opon. Przed tez lapal male telepki kiery po jej puszczeniu. Ale gdy go kupilem mial wciaz oryginalen lacie wiec nie dziwota :) Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez ruthi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Moj tez ostatnio zaczal telepac przy niskich predkosciach, jednak uwazam ze nie powinienem sie tym przejmowac, tylko jezdzic. Za 4 tys. bede robil serwis to sie wezme za ogarniecie tego, a wasze rady beda pomocne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killwiecha Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Witam W tym tygodniu kupiłem Bandita z Anglii - 2003 rok wersja S , teraz jest odwieczny problem z przednim reflektorem... W moim mieście nie chcą zrobić mi przeglądu do rejestracji. Przerabiał może któryś z was lampę ?? Pozdrawiam Paweł Edytowane 6 Maja 2010 przez killwiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Czemu nie zrobią przeglądu? Niech udowodnią, że lampa jest "angielska". Gdy z kolegą pojechaliśmy na przegląd "Anglika" pan przystawiał swoje cudowne pudło i zadał pytanie czy lampa wymieniona. Szybka ripost - TAK..... i przegląd podbito. Jedź do innej stacji diagnostycznej i na pytanie zełgaj. W motocyklu nie jest to tak proste do ustalenia jak w aucie - pomimo urządzenia diagnostycznego. Powodzenia. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killwiecha Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Byłem na 2 stacjach diagnostycznych i dostałem odpowiedzi "No chyba pan sobie żartuje, że ja się pod tym podpisze". Jest jeszcze jedna stacja...bede musiał tam podjechać...zobaczymy. Na reflektorze jest taka strzałka i ona pokazuje w którą stronę świeci światło- może być w prawo w lewo oraz w obie strony(wtedy światło pada symetrycznie- tak miałem w XJ- też angol) Ehh, wolałbym aby obyło się bez ingerencji w reflektor... Pozdrawiam Paweł Edytowane 6 Maja 2010 przez killwiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper1r6 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Byłem na 2 stacjach diagnostycznych i dostałem odpowiedzi "No chyba pan sobie żartuje, że ja się pod tym podpisze". Jest jeszcze jedna stacja...bede musiał tam podjechać...zobaczymy. Na reflektorze jest taka strzałka i ona pokazuje w którą stronę świeci światło- może być w prawo w lewo oraz w obie strony(wtedy światło pada symetrycznie- tak miałem w XJ- też angol) Ehh, wolałbym aby obyło się bez ingerencji w reflektor... Pozdrawiam Paweł jak sie pogoda poprawi to dawaj do mnie ja rejestrowalem juz fazera i bandziora z anglii. podjade z Toba to nawet nie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killwiecha Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 jak sie pogoda poprawi to dawaj do mnie ja rejestrowalem juz fazera i bandziora z anglii. podjade z Toba to nawet nie sprawdza Dzięki za chęci ! :flesje: Wczoraj trochę pojeździłem po stacjach diagnostycznych i w końcu trafił się spoko koleś- motocyklista który bez problemu podbił mi przegląd uśmiechając się tylko gdy spojrzał na reflektor ;) To teraz tylko ubezpieczyć i można zacząć legalnie śmigać nowym nabytkiem :) Tylko ta pogoda... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Generalnie nie powinno być tak być, że robi się coś nieprzepisowo. No, ale to Polska. W UK luz na główce ramy dyskwalifikuje do podbicie M.O.T. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killwiecha Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Generalnie nie powinno być tak być, że robi się coś nieprzepisowo. No, ale to Polska. W UK luz na główce ramy dyskwalifikuje do podbicie M.O.T. Pijesz do mnie czy do mojej lampy...? Kolejne pytanie dotyczące mojego Bandita- Czy jest możliwość przełączenia licznika z mil na km ?? Chodzi mi oczywiście o licznik przebiegu ( mam 1200 S z 2003 roku) Gdzieś wyczytałem, że trzeba przytrzymać przycisk select przez 2 sek, niestety nie działa. Jest w ogóle taka możliwość aby przestawić ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tribord Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Pijesz do mnie czy do mojej lampy...? Kolejne pytanie dotyczące mojego Bandita- Czy jest możliwość przełączenia licznika z mil na km ?? Chodzi mi oczywiście o licznik przebiegu ( mam 1200 S z 2003 roku) Gdzieś wyczytałem, że trzeba przytrzymać przycisk select przez 2 sek, niestety nie działa. Jest w ogóle taka możliwość aby przestawić ?? Pozdrawiam Mam bandziora z 2002 czyli mamy to samo, nie ma możliwości przestawić z mil na km. Instrukcja również o niczym takim nie mówi. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) Witam Mam pewne pytanie odnośnie opon do bandita. Na tył kupiłem oponke nową dunlopa d205 150/70/17 czyli taką jaką producent przewidział do mojego modelu... Okazało sie że przód też jest do wymiany po bokach już brakuje bieżnika. I dostałem od kolegi opone brigstone battlax BT45f M\C 57H ( f czyli oznaczenie front, dobrze mi sie wydaje ?) o rozmaiarze 110\80\70 a poprzednia miałem 110\70\17 I stąd moje pytania? Przeczytałem o tym że opona która jest wyższa sprawuje sie lepiej w zakrętach. Czy aby napewno jeżeli opona z tyłu ma rozmiar 70 Czy orientuje sie ktos o ile licznik bedze zaniżał Nie śmigam jakoś super sportowo nie zamykam opon. I czy napewno końcówka w oznaczeniu opony f oznacza że jest to opona na przód? Pozdrawiam Hubertmtx Edytowane 9 Maja 2010 przez hubertmtx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Powitac! No musze pochwalic mojego Bandyte. W weekend wrocilismy z pierwszego, wiekszego eurotripu na bandycie. Spisal sie wzorowo. Zaskoczony bylem spalaniem na pewnym odcinku trasy w wysokosci 5.16. Co prawda autostrada, predkosci 140 - 160 ale zaladowany po pachy plus 2 osoby. Ale nawet na alpejskich serpentynach nie wykazywal wiekszych odchylek w spalaniu. Jechalem prawie cala droge w towarzystwie VFR-y i Besi GS1200 i moj bandyta byl w spalaniu zawsze w srodku :D Troszke obawialem sie ladunku ale i tak mocy bylo wystarczajaco pod maneta. Uwazam, ze do takich zadan nasze maszynki nadaja sie doskonale. Podsylam kilka zdjec: http://picasaweb.google.co.uk/damiangawronski/Maj2010# PS: czyszczenia motoru mam teraz na min. 2 dni ehhh :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Byłem na 2 stacjach diagnostycznych i dostałem odpowiedzi "No chyba pan sobie żartuje, że ja się pod tym podpisze". Jest jeszcze jedna stacja...bede musiał tam podjechać...zobaczymy. Na reflektorze jest taka strzałka i ona pokazuje w którą stronę świeci światło- może być w prawo w lewo oraz w obie strony(wtedy światło pada symetrycznie- tak miałem w XJ- też angol) Ehh, wolałbym aby obyło się bez ingerencji w reflektor... Pozdrawiam Paweł ja ostatnio byłem bandziorem mojej żony przegląd zrobic to Pan tylko sprawdził czy się światła wszystkie świecą :bigrazz: Małe miasta jednak mają swoje plusy A tak w ogóle to na mijania polecam ksenon założyc poprawi to znacznie widocznośc w nocy lub wieczorną porą pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi