Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami konstrukcja opony nie "lubi" się z geometrią motocykla i po prostu po zmianie opon będzie znacząca poprawa.

Bandit po prostu nie będzie dobrze jechał na każdej oponie.

Olej w lagach natomiast powinno się wymienić raz na 2-3 lata lub co 15-20tys. km.

Wymiana oleju jest łatwa i szybka.

Potwierdzam :)

Sprawdź jeszcze raz tarcze. Zdemontować i na maszynę.

Aha. Sprzedałem swojego Bandziora :biggrin:

heja wszystkim, kilka dni temu nabyłem bandziora 600 i powiem że jestem mile zaskoczony zwrotnością i osiągami :-) ktoś wie jakię są jego czółe punkty, i na jakie podzespoły trzeba zwracać uwagę w trakcie użytkowania?

i ile wynosi różnica pomiędzy min a max oleju w silniku? z góry dzięki :-) pozdro...

Edytowane przez broniu84

cze, ludzie co wy w ogóle tu nic nie piszecie?

fazerowcy non toper piszą a wy co? bandit jest super i też powinien mieć grono wielbicieli, a tu nic... może jakiś zlocik na wybrzeżu? powoli można by się nad tym zastanowić ... pozdro

Potwierdzam :)

Sprawdź jeszcze raz tarcze. Zdemontować i na maszynę.

Aha. Sprzedałem swojego Bandziora :biggrin:

Runda bez tarcz zrobiona i...dalej to samo. Narazie lece na 2 tygodnie w trase, wiec musi zostać jak jest. Po powrocie robie, olej w lagach. Zobaczymy czy sie poprawi.

rebel rozumiem, że kupujesz nowszego ?

A może masz półki krzywe?

Jednak sądze że to sprawa Opon, ile mają przebiegu? Ja miałem drgania w okolicach 40-60 km/h w swoim i to wina opon .... głównie przedniej, miała już prawie 20 000 km na liczniku.

Opony i z przodu i z tyłu są nowe ( jakieś 3500km przebiegu). Półki proste, wszystkie luzy posprawdzane… więc już zostały chyba tylko lagi, lub jak słyszałem (nie wiem czy to prawda) tylni amortyzator. Ogólnie nie jest to uciążliwe w normalnej jeździe. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu jak jadę normalnie. Problem jest tylko po puszczeniu kierownicy.

Opony i z przodu i z tyłu są nowe ( jakieś 3500km przebiegu). Półki proste, wszystkie luzy posprawdzane… więc już zostały chyba tylko lagi, lub jak słyszałem (nie wiem czy to prawda) tylni amortyzator. Ogólnie nie jest to uciążliwe w normalnej jeździe. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu jak jadę normalnie. Problem jest tylko po puszczeniu kierownicy.

Przypominam sobie podobne zachowanie swojej maszyny. Sprawdź stan łożysk tylnego wahacza. Zobacz też łożyska w przednim kole (ale to pewnie już sprawdzałeś).

Co do zakupu nowszego to na razie się na to nie zanosi :(

zmien cisnienie w oponie i sprawdz czy zmiania sie zakres predkosci wystepowania.

Sprawdz czy na pewno tylne kolo jest prosto, i lancuch naciagniety odpowiednio.

Pytanie o stan przedniej opony tez sluszne.

Ja w moim B12 mam utwardzony przod, i w zaleznosci od opony tez pojawialo sie minimalne wezykowanie przy niektorych predkosciach.

Czy miales jakiegos szlifa, parkingowke etc?

Lagi moga byc wtedy niezauwazalnie skrzywione.

powodzonka.

Co do opon są na 100% dobre, bo kupiłem nowe i już były próby na innych gumach (dalej to samo). Motocykl jest 100% bezwypadkowy (wszędzie oryginalny lakier). Śladów szlifa nie ma. Ja również żadnego nie zaliczyłem. Łańcuch sprawdzony. Łożyska w obu kołach również. Co do prędkości to zaczyna trząść kierownicą, przy 60km/h i do 150km/h trzęsie tak samo (przy wyższych nie próbowałem). Próby bez tarcz z przodu również podjęte.