Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No ja też sprzedałem Bandziora.

Nabyłem Kawe ZX-6R http://www.bikepics.com/pictures/1372470/

i tu małe porównanko z bandziorem: dupa,plecy barki, nadgarski, nogi napierdzielają ostro, totalny brak dołu, Bandzior pod względem elastyczności zabija Kawę, a o komforcie podróżowania nawet nie wspomę.

Nie wiem czy dobrze zrobiłem, kupiłem bo mi się podobał.

A co do Debrzna, byłem wczoraj, motocykli w pip, głównie armaturki.

I jest smutna wiadomość ,jedna osoba nie żyje, utopiła się w pobliskim jeziorze :biggrin:

Pozdro

modem

Edytowane przez modem

Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono

Polatałem trochę gołą 600-tką i jest wrażenia mam pozytywne.

Jedyna rzecz, którą chciałbym troszkę poprawić to osłona przed wiatrem i robactwem.

Macie może doświadczenia z małą szybką do nakedów firmy Puig?

W Louisie kosztuje to 15E i chociaż to niedużo, to nie chcę wywalać kaski w błoto.

www.louis.de - nr artykułu 10006535

Rebel latał kiedyś na eNce małej z szybką ale nie wiem czy firmy Puig, dawało rade ale powyżej 140-160 km/h walczył z wiatrem ...... teraz ma wersje S ..... ale 1200 :P Ogólnie Naked to do miasta, podróżowac też sie da ale nie z prędkościami Autostradowymi :bigrazz:

No właśnie o to chodzi.

Wybieram się z kumplami na przelocik - tak ze 3000km i wychodzi na to, że jestem jedyny bez szyby, bo reszta ma: ZX10R, Thundercat, FJR i nawet taki rodzynek z frędzlami Shadow 750 :P , jakąś przeciwmuchową szybę też posiada.

Perspektywa w postaci 1200S jest OK, ale na pewno nie w tym i nie w przyszłym sezonie.

Stąd ten pomysł z małym Puigiem, może coś poprawi.

Teraz w miarę jest do 120km/h, jeżeli komfort poprawiłby się na tyle, że 140km/h byłoby na niemieckiej autostradzie :D do utrzymania, to 15E warto za szybkę dać.

Swoją drogą - kolega na Shadowce chyba nam się załamie :bigrazz: .

wyniki szukania "puig". jakby coś, to polecam jeszcze w odpowiednim dziale wpisać "szyba", albo co tam innego

IMHO taka miniaturka to raczej wątpliwy element ozdobny: niby coś tą strugę odgina, ale żeby to była jakaś osłona to nie powiem. ostatnio jechałem na dukacie z taką. dla odmiany - jeśli nie razi wysokość - mogę polecić taką, jaką mam w xj-cie, fotki w sigu. podmuch idzie na ramiona, bo jest wąska, ale już kask jest wyraźnie osłonięty

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

od tygodnia zabieram sie za wymiane swiec i ciagle mam pod gorke, dostalem wreszcie klucz 18 ale dalej nie moge odkrecic, i pyatnie czy ktos wie jaki jest przekroj w gniezdzie na swiece?? bo chyba nasadka jest za szeroka i bede musial przetoczyc,normalnie rece mi juz opadaja ........ mial ktos cos podobnego?? wszelkie rady i nagany przyjme

Givi.

rozwiniesz może tę światłą acz niezmiernie enigmatyczną myśl..? :icon_mrgreen:

AFAIK te "rurki" mają/ stanowią tylko zaczepy pod siatkę, nie są ani przystosowane do obciążenia kuframi, ani nie znam przykładu stelaża z nich korzystającego. givi wszem, ma dedykowane stelaże, ale mocowane do ramy/ ramy pomocniczej siodła

jsz

Kolego

Nawiązując do wczesniejszego zapytania o kufer + stelaz i poszukiwaniach czegos estetycznego musze Cie wyprowadzic z bledu i napisac, iz "te rurki" pod zadupkiem w bandicie jak najbardziej dedykowane sa do matazu bardzo ladnego stelaza Givi nie psujacego wygladu motocykla (w przeciwienstwie do tego co pokazal jeden z kolegow chwalac sie czego to on nie dokonal i to za pomoca tak niewielkich srodkow finansowych i tu cytuje innego kolege - ZWYKLE DRUCIARSTWO - mnie tez sie nie podoba). Stelaz bardzo latwo sie demontuje wiec nie trzeba z nim jezdzic caly rok ;) .

Mimo wszystko dzieki za odpowiedz na moje pytanie.

Polatałem trochę gołą 600-tką i jest wrażenia mam pozytywne.

Jedyna rzecz, którą chciałbym troszkę poprawić to osłona przed wiatrem i robactwem.

W Louisie kosztuje to 15E i chociaż to niedużo, to nie chcę wywalać kaski w błoto.

www.louis.de - nr artykułu 10006535

No właśnie o to chodzi.

Wybieram się z kumplami na przelocik - tak ze 3000km i wychodzi na to, że jestem jedyny bez szyby, bo reszta ma: ZX10R, Thundercat, FJR i nawet taki rodzynek z frędzlami Shadow 750 ;) , jakąś przeciwmuchową szybę też posiada.

Perspektywa w postaci 1200S jest OK, ale na pewno nie w tym i nie w przyszłym sezonie.

Stąd ten pomysł z małym Puigiem, może coś poprawi.

Teraz w miarę jest do 120km/h, jeżeli komfort poprawiłby się na tyle, że 140km/h byłoby na niemieckiej autostradzie :wink: do utrzymania, to 15E warto za szybkę dać.

Swoją drogą - kolega na Shadowce chyba nam się załamie :biggrin: .

Mam taka szybe jak na zdjeciu tylko nie dymiona:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=414606278

Przy predkosci przelotowej do 150 km/h (sprawdzone na potrzeby Geni) daje rade - przy odpowiednim ustawieniu(pochylenie) odrzuca wiatr ponad kask, jednak ze wzgledu na swoja szerokosc nie chroni ramion w ktore wiatr wali bez przerwy.

Decyzja i tak bedzie nalezec do Ciebie.

If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris!

d tygodnia zabieram sie za wymiane swiec i ciagle mam pod gorke, dostalem wreszcie klucz 18 ale dalej nie moge odkrecic, i pyatnie czy ktos wie jaki jest przekroj w gniezdzie na swiece?? bo chyba nasadka jest za szeroka i bede musial przetoczyc,normalnie rece mi juz opadaja ........ mial ktos cos podobnego?? wszelkie rady i nagany przyjme

tak, nie podchodził mi też klucz, za szeroki był. dałem do delikatnego przeszlifowania i już pasuje

Witam posiadaczy banditow

wczoraj sprawilem sobie jako drugie moto bandita 600 S

będę tu czasami zagladal i zadreczal was roznymi pytaniami :clap:

na razie musze troche ochlonac i dojsc do siebie po opijaniu sprzeta :clap:

pozdr

Jestem świeżo upieczonym posiadaczem bandziora 1200N, powiem jazda motocyklem z dużym momentem obrotowym jest o wiele ciekawsza niż katowanie na 15000 obr. Wcześniej latałem na DIUKU II i jak mnie pytają o różnicę to grzecznie odpowiadam , że nie ma co porównywać. B12 będzie jeszcze na pewno długo mi służył. Mam sprzęta tydzień czasu i przejechałem 2 tyś kilometrów. Jak na razie wszystko się świetnie sprawuje ;)

Edytowane przez StasiekBandit

wczoraj sprawilem sobie jako drugie moto bandita 600 S

bo modsi moga więcej :]

będę tu czasami zagladal i zadreczal was roznymi pytaniami icon_mrgreen.gif

czy modsi nie wiedza najwięcej ??? :]

na razie musze troche ochlonac i dojsc do siebie po opijaniu sprzeta bigrazz.gif

bo modsi pija najwiecej :]