rademo Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 witam wszystkich śmigających na bandytach,zastanawiałem sie czy umieścić mije zapytanko w dziale mechanika ogólna ale postanowiłem spróbować najpierw tutaj.A mianowicie koledzy opiszcie jak krok po kroku sprawdzić i zresetować napinacz rozrządu w bandicie 600.Wiem że po wyjęciu z silnika trzeba go zresetować przed ponownym montarzem.Moto moje ma przejechane 30tys.km,jest krajowe ma ksiąszke serwisową jest to wersja gn77b z 98r. Pytam bo z okolicy pokrywy zaworowej słychać rytmiczne stuki najbardziej słyszalne przy ok 2tys.rpmi przy schodzeniu z obrotów.luzy zaworowe są ok synchro gaziorów zrobione a przy tym przebiegu łańcuszek raczej jeszcze nie jest do wymiany więc podejrzewam że napinacz się zaciął.Więc jak go sprawdzić na co zwócic uwagę przy sprawdzaniu i jak poprawnie zamontować.Z góry dzięki za odp. i gorące pozdro dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropcik Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 to jak juz sie chwalimy kto jezdzil to ja dopisze sie jeszcze ze zrobilem trase pulawy -kazimierz dolny+jazda po miescie co prawda tylko jakies40 km alezabawy jakbym w sezonie zrobil z 200km:)kilka wpadek w postaci odkrecenie gazu na pasach i zarzucaniu tylu oraz nie zauwazenie lodu na parkinku i poslizg przedniego kola sie nie obylo ale wszystko skonczylo sie szczesliwie i po przyjemnej podrozy w tem 9st wrocilem do domu. nastepna taka przyjemnosc mnie czeka po sesji wiec ta chwila zapadnie mi w pamieci do conajmniej 7 lutego:)o ile pogoda bedzie taka jak przez ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Drogi Przemku niestety nie byłem na myjni, musiałem puszką pojechać do Wrocławia, gdzie najprawdopodobniej widziałem w sobotę Truemaker, Truemaker jeździłeś po 12 w sobotę w centrum Wrocka? PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Owszem jezdzilem ;) ale mniej wiecej od 13 do 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Z Paną z tyłu? Taki sam Bandyta jak Twój stał ze mną na światłach przed wjazdem do jakiegoś tunelu, może to jednak TY? kto wie, Świat jest mały ;) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Tak tak to raczej ja:) Pewnie przed tunelem na placu Domnikanskim. We Wrocku chyba nie ma takiego drugiego Bandita, a przynajmniej nigdy nie widzialem. Ale nie jechalem z zadna panna... Wzialem siostre na przejazdzke hehe pierwszy raz od pazdziernika. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ale nie jechalem z zadna panna... Wzialem siostre na przejazdzke hehe pierwszy raz od pazdziernika. pozdro.A fajna jakaś? ;) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 eee 16 lat ... z panną to jeździlem w niedzielę ;), a jutro jedzie ze mną zapisac się na kurs prawa jazdy kat. A ;). Oczywiście za moją skromną namową i jeszcze skromniejszą namową finansową. Może na marzec już bedzie śmigac samodzielnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondorio Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 siema bandyci !!! :biggrin: niedlogo dolacze do waszego geona, moze od najblizszej niedzieli :) pozdro od kondona i do zoba na trasie :biggrin: :banghead: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witka. Super - kolejny bandyta będzie we Wrocku. Mam nadzieje, ze zobaczymy się na trasie. :biggrin: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A fajna jakaś? bigrazz.gifTe lovelas... :lalag: Pozdrawiamy Kondorio. Widzę, że grupa bandziorów wrocławskich rośnie w siłę :wink: Pozdro Panowie i Panie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajmundek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 witam od jakiegos czasu szukam pierwszej maszynyi ostatnio utwierdzilem sie w przekonaniu ze bedzie to bandzior :biggrin: znalazlem taki: http://allegro.pl/item291900655_suzuki_bandit_600_s.html wszystko chodzi, odpala na zimno, pracuje ladnie, nie gasnienawet sie przejehcalem - jedzie prosto-puscilem kierownice, biegi wchodza, luz tez ale zauwazylem ze na srubach od silnika i kilku od ramy(widac na fotkach) jest rdza i na jakims przewodzie metalowym prowadzacym od filtra w gore (nie wiem co to dokladnie wiec opisuje)sprzedajacy mowil ze stal rok pod chmurka we Francji a pozniej on go sciagnal i teraz sprzedaje i pytanie - zrazac sie tymi mankamentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 sprzedajacy mowil ze stal rok pod chmurka we Francji a pozniej on go sciagnal i teraz sprzedajeJeżeli był jakoś zakonserwowany (w co wątpie bo francuzi nie dbają o sprzęty) to kupuj. Zastanawia mnie jednak fakt tak długiego stania i to pod chmurką. Bebechy pewnie nie są już takie ekstra. Przede wszystkim uszczelniacze. Po tak długiej przerwie jak teraz dostaną w piz...e to bankowo olej bedzie brał i do warsztatu. Poza tym niech się mechaniory jeszcze wypowiedzą.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ja bym tą chmurką sie nie przejmował, u Żabojadów rzadko w zime jest mróz ................. no chyba że w Alpach :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 No i przebieg... przebieg... Ja też swojego kupowałem jak był targany z Francjyyy, ale przebieg to po 2 latach mialem 13 tyś. km. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi