Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich śmigających na bandytach,zastanawiałem sie czy umieścić mije zapytanko w dziale mechanika ogólna ale postanowiłem spróbować najpierw tutaj.A mianowicie koledzy opiszcie jak krok po kroku sprawdzić i zresetować napinacz rozrządu w bandicie 600.Wiem że po wyjęciu z silnika trzeba go zresetować przed ponownym montarzem.Moto moje ma przejechane 30tys.km,jest krajowe ma ksiąszke serwisową jest to wersja gn77b z 98r.

Pytam bo z okolicy pokrywy zaworowej słychać rytmiczne stuki najbardziej słyszalne przy ok 2tys.rpmi przy schodzeniu z obrotów.luzy zaworowe są ok synchro gaziorów zrobione a przy tym przebiegu łańcuszek raczej jeszcze nie jest do wymiany więc podejrzewam że napinacz się zaciął.

Więc jak go sprawdzić na co zwócic uwagę przy sprawdzaniu i jak poprawnie zamontować.

Z góry dzięki za odp. i gorące pozdro dla wszystkich.

to jak juz sie chwalimy kto jezdzil to ja dopisze sie jeszcze ze zrobilem trase pulawy -kazimierz dolny+jazda po miescie co prawda tylko jakies40 km alezabawy jakbym w sezonie zrobil z 200km:)kilka wpadek w postaci odkrecenie gazu na pasach i zarzucaniu tylu oraz nie zauwazenie lodu na parkinku i poslizg przedniego kola sie nie obylo ale wszystko skonczylo sie szczesliwie i po przyjemnej podrozy w tem 9st wrocilem do domu. nastepna taka przyjemnosc mnie czeka po sesji wiec ta chwila zapadnie mi w pamieci do conajmniej 7 lutego:)o ile pogoda bedzie taka jak przez ten weekend

Drogi Przemku niestety nie byłem na myjni, musiałem puszką pojechać do Wrocławia, gdzie najprawdopodobniej widziałem w sobotę Truemaker, Truemaker jeździłeś po 12 w sobotę w centrum Wrocka?

Pozdrawiam

Januszm

Tak tak to raczej ja:) Pewnie przed tunelem na placu Domnikanskim. We Wrocku chyba nie ma takiego drugiego Bandita, a przynajmniej nigdy nie widzialem. Ale nie jechalem z zadna panna... Wzialem siostre na przejazdzke hehe pierwszy raz od pazdziernika. pozdro.

eee 16 lat ... z panną to jeździlem w niedzielę ;), a jutro jedzie ze mną zapisac się na kurs prawa jazdy kat. A ;). Oczywiście za moją skromną namową i jeszcze skromniejszą namową finansową. Może na marzec już bedzie śmigac samodzielnie ;)

witam

od jakiegos czasu szukam pierwszej maszyny

i ostatnio utwierdzilem sie w przekonaniu ze bedzie to bandzior :biggrin:

znalazlem taki:

http://allegro.pl/item291900655_suzuki_bandit_600_s.html

wszystko chodzi, odpala na zimno, pracuje ladnie, nie gasnie

nawet sie przejehcalem - jedzie prosto-puscilem kierownice, biegi wchodza, luz tez

ale zauwazylem ze na srubach od silnika i kilku od ramy(widac na fotkach) jest rdza i na jakims przewodzie metalowym prowadzacym od filtra w gore (nie wiem co to dokladnie wiec opisuje)

sprzedajacy mowil ze stal rok pod chmurka we Francji a pozniej on go sciagnal i teraz sprzedaje

i pytanie - zrazac sie tymi mankamentami?

sprzedajacy mowil ze stal rok pod chmurka we Francji a pozniej on go sciagnal i teraz sprzedaje

Jeżeli był jakoś zakonserwowany (w co wątpie bo francuzi nie dbają o sprzęty) to kupuj. Zastanawia mnie jednak fakt tak długiego stania i to pod chmurką. Bebechy pewnie nie są już takie ekstra. Przede wszystkim uszczelniacze. Po tak długiej przerwie jak teraz dostaną w piz...e to bankowo olej bedzie brał i do warsztatu. Poza tym niech się mechaniory jeszcze wypowiedzą.

Pozdro.