Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.twojapogoda.pl/encyklopedia/prognozasezonowa.htm widzicie to? w marcu ma być 15, 20 stopni w cieniu;) a wiecie co to znaczy? sezon zacznie się o wiele wcześniej niż myślimy ;) dziś przyszedł mój piękny kask, shoei vogue TC-5 ;D czekam właśnie za kurtką i już mogę śmigać ;) W snach ;)

Bika, co roku to samo piszą :biggrin:

p.s. A tak poważnie, to sezon sie nigdy nie kończy tylko czasami są dłuższe przerwy między lataniem spowodowane np. dużymi opadami śniegu i niską temperaturą :biggrin: :buttrock:

normalnie wam zazdroszcze ja włożyłęm akumulator próbowałem odpalić ale bez skutku zakręciłem pare razy i nic,podejrzewam że to przez to że nie przepalałemi mam nieocieplany garaż a raczej coś co przypomina garaż...-bo drewniany :/ kumpel jak wróci z delegacji weźmie bmw podepniemy linke przy 120 wbije 4-ty bieg i odpali bandyta pozdrawiam

Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 --->

Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450

Brylu 1989 napisał:

normalnie wam zazdroszcze ja włożyłęm akumulator próbowałem odpalić ale bez skutku zakręciłem pare razy i nic,podejrzewam że to przez to że nie przepalałemi mam nieocieplany garaż a raczej coś co przypomina garaż...-bo drewniany :/ kumpel jak wróci z delegacji weźmie bmw podepniemy linke przy 120 wbije 4-ty bieg i odpali bandyta pozdrawiam

:eek: :banghead:

Kranik na PRI, poczekaj chwile, ssanie na max i kręć - musi odpalić. Jeżeli nie odpala to sprawdź świece.

PS. to wlasnie od taniego "zimowego przepalania" świece umierają.

Brylu 1989 napisał:

Poczytaj w serwisie gazeta.pl o zimowaniu motocykla i odpalaniu po zimie. Ważne są takie rzeczy jak sprawne ściece, zlanie starej benzyny z gaźnika itd...

Za to odpalanie przy 120km/h już Ci przyznaję nagrodę Darwina.

120 to predkosc optymalna do czwartego biegu,ale fakt przesadziłem zrobiłem też błąd bo motocykla nie zazimowałem został pozostawiony i stał bezbronny, jestem pewien że wystarczy go przeciągnąć ale tak jak mówicie przeczytam artykuły jak napisał kolega wyżej

''Dziwne, że właściciele zadbanych motocykli nie spotkali się osobiście z teorią o problemach z rozruchem olejaków, czy też innymi opowieściami z mchu i paproci. Inni mistrzowie wiosennych rozruchów uporczywie uruchamiają motocykl z kabli od pracującego samochodu lub co gorsza usiłują zrobić to na pych '' no i sie dowiedziałem...- że jestem niedbalcem i kretynem (odpalanie na pych)

pozdrawiam brylu

Edytowane przez Brylu 1989

Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450

to jest mój pierwszy czterocylindrowiec więc nie wiem czy będe musiał ściągać bak do tego?? pytam bo nie miałem z tym do czynienia... czytałem artykuł na świecie motocykli i pisało że wskazane jest opalenie świecy ze zbędnych substancji do czego nadaje sie kuchenka gazowa czy to jest zgodne z prawdą??

nawet zapalniczką mozna to zrobić... :icon_mrgreen: ale ludzie jest XXIw. a wszyscy i tak szukają cięć po kosztach... a potem zdziwienie, że to nie jedzie... Szanuj motocykl swój a on uszanuje Twoja kieszeń. :crossy: wydatek 120-140 zł to nie majątek - poza tym motocykl=wydatki i z tym trzeba się liczyć zawsze...

zewnętrzne świece na bank odkręcisz a te środkowe to zależy od klucza jakiego użyjesz... ale błagam - kup nowe :notworthy: i cos jeszcze- jesli chcesz to zrobić sam... przy wkręcaniu świecy najpierw wkręcaj palcami żeby gwint złapały bo możesz se spierd*** głowice... więc chyba lepiej żebyś podjechał z tym do jakiegos servisu i powinni ci to zrobić od ręki. :icon_mrgreen:

nie no bez przesady miałem już 3 motocykle i wiele moto 50ccm i zawsze sam sobie radziłęm tylko czerpałem info z forum ,ale pytam tylko o dostępność bo wymiana tłoków ustawianie zapłonu,pierścienie wymiana tarcz sprzęgłowych zawsze to robiłem skoro nie dojde normalnymi kluczami to ściągne bak bo profesjonalnych kluczy nie mam pozdrawiam i dzięki

PS: a co do tych cięć po kosztach to wcale to że XXl wiek nie znaczy że ktoś szasta kasą...ja bynajmneij nie mam teraz kasy żeby kupić świece mam opone do wymiany,chce sie zaręczyć a pierścionka na straganie czy w zabawkowym nie kupie także zrozumcie :)

Edytowane przez Brylu 1989

Widze, że i tak wiesz lepiej ale polecam zostawić moto w spokoju na dwa dni, po czym przełączyć kranik na PRI (poziomo) na 2 minutki, po czym zmienić na ON i zagada z "pierwszego kopa". Orginalnym zestawem kluczy wyciągniesz 3 świece.

Adam napisał:

Orginalnym zestawem kluczy wyciągniesz 3 świece.

eee bez przesady. w 600 na pewno spokojnie da się wykręcić oryginalnym kluczem wszystkie 4 świece (bez zdejmowania baku) :)

nie wiem jak to jest w 1.2, ale podejrzewam że podobnie.

pzdr

Edytowane przez rahu

KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych
"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny"

Nie bede sie w tym watku rozwodzić na temat Twoje podejścia do kasy,bo mozna wiele zrozumieć ale jak napisalam motocykl=wydatki i nie dziw sie później,że nie jedzie.

Ściągnięcie zbiornika to nie żaden problem czy szczyt finezji. Idź do garażu, ściągnij siedzenie i odkręć dwie śróbki- ot cała filozofia. Będziesz widział na ile masz tą "dostępność", o którą ci chodzi. Reszte już wiesz. :icon_mrgreen:

Miłego dnia życzę... :crossy: