tadeo Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dzisiaj poprosiłem żonę (pracuje w ubezpieczeniach) o podstawowe stawki:-Pzu 150zł-CIGNA 450zł-HDI 500zł-ALLIANZ 195zł-WARTA 220zł Nie wiem który ubezpieczyciel stosuje jakie zwyżki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chri$ Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) jesli ubezpieczenie to tylko w Allianz czyli u mnie :crossy:dla forumowiczow wylicze wszystko tak zeby bylo korzystnie :icon_biggrin: Edytowane 13 Lutego 2008 przez Chri$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 potwierdzam i niestety nadal mnie lapie ;/To moj agent PZU chyba mnie lubi-w tym roku skonczylem 25 , rejestrowalem nowe moto dwa miesiace temu majac jeszcze 24 i zadnych zwyzek nadal mi nie dali :)za caly rok OC+NW zaplacilem kolo 110 zlotych(40 % znizki za bezszkodowosc).A moze zwyzka o ktorej mowicie to za posiadanie prawa jazdy krocej niz iles tam lat a nie za wiek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 To moj agent PZU chyba mnie lubi-w tym roku skonczylem 25 , rejestrowalem nowe moto dwa miesiace temu majac jeszcze 24 i zadnych zwyzek nadal mi nie dali :Pza caly rok OC+NW zaplacilem kolo 110 zlotych(40 % znizki za bezszkodowosc).A moze zwyzka o ktorej mowicie to za posiadanie prawa jazdy krocej niz iles tam lat a nie za wiek??Zwyżka wiekowa na motocykl jest od początku 2006 roku i jest ona w wysokości 50% w pierwszym roku w następnych latach po 30% do 25 roku życia. A co do posiadania prawa jazdy też jest zwyżka w wysokości 10% do dwóch lat posiadania prawka. Oczywiście mówię o PZU.A to o czym piszecie że niemieliście zwyżek to jest spowodowane złym poinformowaniem pracowników PZU oczywiście z korzyścią dla nas :biggrin: wiem bo sam skorzystałem przez rok :icon_eek: . POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirson Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 jesteś pewienże podali Ci ceny za moto :flesje: :icon_eek: ???? ja w Warcie w tym tyg zapłacilem 52 zł....... Fakt, mam max zniżki + odpowiedni wiek ;) ale mimo wszystko :icon_eek: :icon_eek:jak sie ma znizki to sie nie płaci aż tyle, - malolaty mają ciężko- ale jeździc sie chce to trzeba płacic - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleeve Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja mam ubezpieczenie OC w PZU i kiedy rok temu (i jak widzę teraz też) szukałem ubezpieczyciela to PZU ma najlepszą cenę. Ale wszyscy piszą o OC a ja mam pytanie, gdzie najlepiej wykupić AC? W PZU rok temu krzyknęli mi ok 8 tyś :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja mam ubezpieczenie OC w PZU i kiedy rok temu (i jak widzę teraz też) szukałem ubezpieczyciela to PZU ma najlepszą cenę. Ale wszyscy piszą o OC a ja mam pytanie, gdzie najlepiej wykupić AC? W PZU rok temu krzyknęli mi ok 8 tyś :flesje: Witam Trzeba poszukać i porównać oferty, jest na rynku dużo firm ubezpieczeniowych i napewno mają zróżnicowane stawki jedyna metoda to zlecić wycenę AC w kilku tawarzystwach i wybrać najlepszą ofertę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja mam ubezpieczenie OC w PZU i kiedy rok temu (i jak widzę teraz też) szukałem ubezpieczyciela to PZU ma najlepszą cenę. Ale wszyscy piszą o OC a ja mam pytanie, gdzie najlepiej wykupić AC? W PZU rok temu krzyknęli mi ok 8 tyś :clap: idź do Allianz, chyba najtańsi jeżeli chodzi o AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Oprócz ceny porównujcie warunki ubezpieczenia i kwoty gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 dzis mi w PZU cisnienie niezle podniesli- jako ze sprzedalem jakis miesiac temu moto i nabylem teraz drugie to chcialem isc do nich i kupić oc. Mam 20% znizki i myslalem ze teraz dadza mi juz 30% a tu dupa- bo dopiero w maju mija pełny którys tam rok wykupienia starej polisy i podpisalem umowe ze znizką 25 % ale za to jeszcze zwyzke mi za wiek dali. Wogole to oprócz oc i nw tez podrożalo............ Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Mam 20% znizki i myslalem ze teraz dadza mi juz 30% a tu dupa- bo dopiero w maju mija pełny którys tam rok wykupienia starej polisyNo bo zniżki są naliczane za pełne lata "bezszkodowości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 noa ale mogli zrobić wyjątek :banghead:, Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 4 tyg temu ubezpieczalem swoj drugi motocykl, odwiedzilem 8 firm ubezpieczeniowych, pzu, stefczyki linki itdnajtaniej i najkorzystniej jest w PZU, najfrozej mi policzyli w Warcie i Hesti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_zbiku_ Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam, Panowie, Panie, a jeżeli chodzi o AC - możecie coś doradzić ?gdzie ?za ile ?czy rozbijając na raty po 1 czy 2 Q można zaprzestać bez konieczności spłaty reszty ? itd. z góry dzięki za pomoc pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam, Panowie, Panie, a jeżeli chodzi o AC - możecie coś doradzić ?gdzie ?za ile ?czy rozbijając na raty po 1 czy 2 Q można zaprzestać bez konieczności spłaty reszty ? itd. z góry dzięki za pomoc pzdr Najtaniej ma alllianzza ile to zalezy od jakiej wartościrozbijaja na max 3 ratyjak odpisujesz umowe to jak możesz nie zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi