jarcio Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 odnawaiam temat, dzisiaj byłem się orientowalem w ubezpieczalniach i tak :PZU -223złAllianz - 255złHDI-580złPTU-1091zł Jestem w szoku że tak drogo, zaznacze jeszcze, że prawko mam od roku, mam 19 lat i jest to moj pierwszy rejestrowany. Czy jest ktoś moze w takiej samej sytuacji jak ja i placi mniej?? Czy ceny które podałeś były wyliczone specjalnie dla Ciebie? Chodzi mi oto czy zawierają jakieś "zwyżki" z racji młodego wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 obowiązuje wzwyżka za wiek do 26 roku życia i wynosi ona 10% ale jak ja ubezpieczałem pierwsze moto to się orientowałęm i PZU wychodziło najtaniej no i jak widać nic się nie zmieniło :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 To są normalne ceny przy 0% zniżek i dla posiadaczy pojazdów - osób fizycznych, które nie ukończyły 25 roku życia składka podstawowa ulega podwyższeniu o 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirson Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 To są normalne ceny przy 0% zniżek i dla posiadaczy pojazdów - osób fizycznych, które nie ukończyły 25 roku życia składka podstawowa ulega podwyższeniu o 30%Akurat w PZU nie o 30% tylko o 50%, ale w niektorych ubezpieczalniach o 30%. jarcio to są ceny wyliczone specjalnie dla mnie,prawko mam od roku, mam 19 lat i jest to moj pierwszy rejestrowany pojazd na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Akurat w PZU nie o 30% tylko o 50%, ale w niektorych ubezpieczalniach o 30%. jarcio to są ceny wyliczone specjalnie dla mnie,prawko mam od roku, mam 19 lat i jest to moj pierwszy rejestrowany pojazd na mnieto dosyć drogo Ci zaśpiewali nie orientuje się jakie idą wzwyżki ale myślałem że jest dwa progi wiekowe do 22 do 25 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirson Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 A mimo to to jest i tak najtaniej jak znalazłem, ale teraz juz zniżki bedą leciały więc będzie z górki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) ubezpieczenie OC jest obowiązkowe zapłacić je musisz bez względu na to czy jeździsz czy niejeżeli moto zarejestrowałeś lub przerejestrowałeśprzy przerejestrowaniu jest możliwość skożystania z polisy poprzedniego właściciela w firmie w której był ubezpieczony poprostu przepisujesz ją na siebie(jeżeli nie masz zniżek to dopłacasz różnice) polecam TUW (toważystwo ubezpieczeń wzajemnych) poj.900 60% zniżki 56pln na rok(raczej tanio) Edytowane 5 Lutego 2008 przez gozdzik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 na motocykle jest podział pojemnościowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Obowiązek wykupienia(przepisania) OC przy zakupie jakiegokolwiek pojazu najpóźniej w dniu przerejestrowania na siebie, tak mówią przepisy jeżeli odbędzie się to później T.U. naliczy jakieś odsetki. Żaden ubezpieczyciel nie może odmówić ubezpieczenia OC, więc trzeba szukać gdzie jest taniej. Pamiętaj tylko o wypowiedzeniu umowy jeżeli zmienisz T.U. jeżeli tego nie zrobisz w terminie będziesz musiał zapłacić dwie składki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 na motocykle jest podział pojemnościowy?Nie ma przedziału pojemnościowego jak w samochodach. Mają tylko podział na motorowery, a potem to już motocykle. Ostatnio ubezpieczałam swoją cebrę i zapłaciłam w PZU i zapłaciłam 250 zł. Ale miałam 30% zwyżki za wiek (50% jest do 22 lub 23 roku życia).50% zwyżki za stłuczki ;)5% zniżki za kontynuacje i bodajże 10% za płatność w całości. Stawka wyjściowa w PZU to 160 zł (jeżeli dobrze pamiętam, weszła ona w życie od 1 stycznia tego roku - przedtem była niższa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 pytałem gozdika77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 odnawaiam temat, dzisiaj byłem się orientowalem w ubezpieczalniach i tak :PZU -223złAllianz - 255złHDI-580złPTU-1091zł jesteś pewienże podali Ci ceny za moto :) ;) ???? ja w Warcie w tym tyg zapłacilem 52 zł....... Fakt, mam max zniżki + odpowiedni wiek ;) ale mimo wszystko :crossy: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 A od kiedy w PZU jest zwyzka za wiek na motocykle?? Motocykle w PZU mam ubezpieczane od kilku ladnych lat i nigdy nie bylo zadnej zwyzki za maloletniosc :crossy: Czyzby cos zmienili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 tak jest w pzu zwyżka, juz dośc długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 potwierdzam i niestety nadal mnie lapie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi