Moto33 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Hmm, a co u ciebie steruje zaworem wydechowym?? Bo ja w swojej husce mam takie ustrojstwo podłączone do cewki, modułu i to steruje silniczkiem elektrycznym który za pomocą linek otwiera/zamyka zawór wydechowy. Zrób fotki obejmujące od chłodnic do tylnego amortyzatora (obie strony w dużej rozdzielczości). I odsłoń ten napis może on coś powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) no własnie nie wiem co nim steruje wiem że nie jest pneumatyczny tylko elektromagnetyczny czyli pewnie jakiś elektromagnes steruje, zawór działa na takiej zasadzie że nie może on być w połowie otwarty tylko jest zamkniety albo otwarty. Edytowane 28 Grudnia 2007 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 tak wygląda elektromagnes - jest pod siodłem koło gaźnika http://www.allegro.pl/item287720626_aprili..._wydechowy.html powinna być na nim jeszcze taka gumowa uszczelka. Od elektromagnesu odchodzą dwa kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 to na 99% jest blackbox czyli ogranicznik obrotow, jezeli normalnie chodzi jak odblokowany i to jest podlaczone to znaczy ze jakies obejscia sa porobione, juz raz sie tak spotkalem ze w rs 125 siedzial blackbox i ktos zamiast go odlaczyc porobil rozne objescia itp zeby to nie dzialo :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Czyli co próbowac to wyrypać?? a kable te co były popodłączać tak samo jak fabrycznie czyli kolorami.??Da sie to odłączyć normlanie czy ogranicznik obrtoów to nie mam pojęcia bo innym RX nie jeździłem :/ PAtrzcie znalaz lem tego blackboxa na ebayu http://cgi.ebay.at/Aprilia-RS-125-Blackbox...1QQcmdZViewItem Taki sam jak mój może ktoś przetłumaczyć co tam jest bo nie znam niemieckiego ucze sie dopiero pół roku:/Z tego co tam jest napisane to ogranicza prędkośc do 80km/h Jeszcze tu o tym piszą http://www.katzeninformation.de/phpBB2/pri...t=18600&start=0 też nie rozumiem :/ i tu http://www.125er-forum.de/13-biete/38785-b...er-aprilia.html model tego BlackBoxa to BOE BB02 EDIT: Dobra coś tam wiem że to jest dławik ale jedna osoba pisała że te kable sa własnie tak popieprzone żeby to ominąć czy tak jest w rzeczywistości ktos wie?? Edytowane 28 Grudnia 2007 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Aaaa wiedziałem że to jakiś ogranicznik, to tak mołbyś sie pokusić o wywalenie tego na własna odpowiedzialnoś cale osobiście dobrze bym to przemyslał,Jakbym się juz zdecydował na coś takiego to znalazłbym na necie schemat elektryczny, a kable podłączyłbym oryginalnie tak jak kolory lecą bo jak nie było nic kombinowane z oryginalnymi kablami to powinnym być połączone kolorami. Wiadomo.Ale wisz jak ci coś nie wyjdzie to może być tak że może ci później nie chulać moto i wtedy to juz większy kłopot :clap: Wiesz co to by się zgadzało skoro ci dobrze idzie bez żadnych ambarasów, to znaczy, że ktoś go poprostu obszedł i tu pytanie czego obchodził blackboxa, zamiast go poprostu usunąć? Tu już ci nie podpowiem :icon_razz: Edytowane 29 Grudnia 2007 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja Ci odradzam samodzielnego odłączania tego bez ważnych info. Po pierwsze to dobrze popatrz co i gdzie jest po podłączane (kable od tego ustrojstwa) i najlepiej ściągnij sobie schemat instalacji bo jeśli samemu zaczniesz grzebać to musisz to doprowadzić do stanu użytkowania. Jak chcesz to usunąć to bez schematu albo nie będzie to moto chodziło w ogóle albo spalisz moduł(bo domyślam sie że to jest pod niego do kombinowane).Jak kumaty jesteś, na spokojnie podejdziesz do tego, będziesz miał dobry schemat to na 99.99% dasz rade sam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nic nie będe robił bo kilka chwil temu wziełem brif i tam jest napisane że odblokowane black boxa czy coś w tym stylu i 80km/h jest skreślone i napisane 110 km/h I na końcu jeszcze raz jest cos skreślone z 80km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Wiesz co w sumie to dobra decyzja, bo tak skoro blackbox jest obskoczony to w niczym ci to nie przeszkadza, chyba, że mógłbyś się pobawić, żeby tego nie było widać za bardzo, że jakoś dziwnie podpięte. Plusem tego, że Ci to toto zostanie w moto jest to ze np. przy sprzedaży napiszesz istnieje możliwość zablokowania do 80 km/h bo naprzykład jakiś małolat będzie chcioał jeździć i tata mu pozwoli tylko wtedy jak będzie taką prędkość osiągał :smile: Problem chyba masz rozwiązany :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 I tak tego nie widac bo jest pod bakiem, musze te kable tylko lepiej polutować bo sa nawet nie polutowane tylko taśmą związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaliszef Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Prawdopodobnie jest tam układ zapłonowy na SYM-ie , i komuś wcześniej się posypał. Jak naprawiają te ustrojstwa to z regóły wywalają elektronikę osobno na zewnątrz. I to może być to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Prawdopodobnie jest tam układ zapłonowy na SYM-ie , i komuś wcześniej się posypał. Jak naprawiają te ustrojstwa to z regóły wywalają elektronikę osobno na zewnątrz. I to może być to.No niestety nie trafiłes to jest na baank ten dławik bo przetłumaczyłem sobie te rrzeczy z niemieckiego forum i na stronach jest wyraźnie napisane że ogranicza prędkośc do 80 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 podłączam się do tematu; w swoim ETXie też mam coś takiego, nie wiedziałem za bardzo do czego służy. Mój motor był ściągany z Niemiec, więc wszystko się zgadza.dzięki za wyjaśnienia, i sory za odgrzebanie tematu :)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 to zobacz czy masz kable porypane że inne kolory sie łączą jeżeli nie to masz moto zablkowane :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi