rapa Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Posiadacze proszeni są o podanie + i - ,ogólne spostrzeżenia dotyczące komfortu jazdy,ochrony przed wiatrem,spalania,mocy,oświetlenia,zawieszeń,zdolności przewozowych do niedalekiej turystyki(w granicach europy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Tutaj masz wrażenie właścicieli Versisa ... generalnie pochlebne opinie http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=263542 ... Ja osobiście z tych dwóch wybrałbym właśnie Versisa ... na pewno bardziej wszechstronne moto... i na polskie drogi na pewno przyda się większy skok zawieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Pamiętam porównanie w MOTOCYKLU: ER 6 F, ER 6 (naked) i VERSYSA (ten sam silnik).W jednym zdaniu. W rodzinnym porównaniu wygrał właśnie VERSYS ! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=76180http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=85027http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=80859http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=48681...czyli 2min z wyszukiwarką. innymi słowy poczytaj sobie, bo nikt wszystkiego specjalnie powtarzać nie będzie. a archiwalne posty zawierają naprawdę mnóstwo wiedzy i spostrzeżeń forumowiczówjsz ps. oczywiście podane linki stanowią dopiero wstęp do wątków, w których jest mowa o wymienionych przez ciebie motocyklach Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.Jeszua za linki thx ale wszystkie czytałem wcześniej.interesuje mnie opinia użytkowników a nie doniesienia z prasy czy targów.temat wydaje się interesujący dla potencjalnych posiadaczy którzy stoją przed takim wyborem właśnie w apekcie porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 interesuje mnie opinia użytkowników a nie doniesienia z prasy czy targów. no to będzie ciężko, bo sprzęty dość nowe, mało popularne, przy tym praktycznie nie widzę możliwości, żeby ktoś spoza grona dziennikarzy i testerów miał okazję pojeździć (nie mylić z przejechać się) obydwomadlatego nadal jestem zdania, że więcej wiedzy możesz zebrać czytając o każdym z osobna, niż na siłę dopytując się o porównanieale twoja wolajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Posiadacze proszeni są o podanie + i - ,ogólne spostrzeżenia dotyczące komfortu jazdy,ochrony przed wiatrem,spalania,mocy,oświetlenia,zawieszeń,zdolności przewozowych do niedalekiej turystyki(w granicach europy). No i zaszalałem i kupiłem nóweczke w Booster w Katowicach.Wachałem sie między BMW GS 650 a Versysem.Wybrałem Versysa bo : - dużo wygodniej mi sie na nim siedzi - bo silnik w BMW jest jednocylindrowy i jak dla mnie pracował niefajnie :icon_question: - bo serwic BMW jest kosztowniejszy - bo...........bo mógłbym jeszcze tak wymieniac wady i zalety jednego i drugiego a mi sie Versys poprostu podobał.Może to ta paskudna dla niektórych przednia lampa - sam nie wiem.Czekam teraz na jakieś ciepełko i wyruszam nim sie rozgrzać :biggrin: a wtedy opisze wrażenia :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Gratulacje :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Gratulacje, sprzęt jest niesamowity nawet z tą lampą :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Gratulacje, sprzęt jest niesamowity nawet z tą lampą :smile: No to zaczołem go ujeżdżać i pierwsze wrażenia są pozytywne :flesje: Co wybrałeś rapa,czyżby też Versysa :banghead: .Pochwal sie Jak interesują Cie moje wrażenia to pisz,na co moge to odpowiem :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 W ostatnim Motocyklu jest test porównawczy VStroma, Verysa i Transalpa... polecam... dodam tylko że oceniający ostatecznie właśnie w takiej kolejności uszeregowali motocykle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzięki za info,zaraz lece po gazetke :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiru Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Gazety nie czytałem, ale odbywam jazdy testowe własnie tymi motocyklami i też na razie nr 1 to v-strom. Nie ma możliwości odbycia jazd kawasaki, więc nie mogę nic powiedzieć. Nowy transalp zupełnie mi nie podpasował. W przyszłym tygodniu dokonam zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Zanim zakupisz to pojeździj troche V-Stromem.Kumpel mój ma i narzeka.Problemy zaczynaja powyzej 120 km/h.Z Versysem nie ma zadnych problemów a V-Strom zaczyna wężykować po drodze.Jazda nie jest przyjemna.Równiez silnikowo uwazam że Versys bije V-Stroma.Nie sugeruj sie gazetami i wynikami ich testów.Ja Versysem zrobiłem w dwa miesiace prawie 6 tyś km i uwazam że jest dobrym sprzęcikiem,jedynie załowałem że nie wybrałem wersji z ABS-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 .Problemy zaczynaja powyzej 120 km/h.Z Versysem nie ma zadnych problemów a V-Strom zaczyna wężykować po drodze.Jazda nie jest przyjemna. To chyba Twój kumpel ma coś nie tak ze swoim motocyklem... wężykować Strom zaczyna, ale dopiero coś około 180 km/h ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi