Gość SirAdam Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 wtrysk jest tylko za pomoca CDI dlawiony. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbisz Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam Możesz zadzwonić do hondy podać nr vin i ci powiedzą czy jest dławiony czy nie, ale niestety ci nie powiedzą w którym miejscu jest zdławiony :smile: pozdrawiam O - dzieki - o tym przyznam sie szczerze nie pomyslalem :D Na szczescie czlowiek sie cale zycie uczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 ale niestety ci nie powiedzą w którym miejscu jest zdławiony To XX był dławiony przy mocy elementów innych niż moduł [wtrysk] i krzywki [gaźnik] ? Nie mam doświadczenia z innymi modelami jak gaźnikowe, ale dławiony na krzywkach XX krztusił się dopiero przy licznikowych 230 kmh (czyli z 210 w realu), a do tej prędkości wydawało się, że ciągnie bez zadyszki. Ciężka rzecz do wyczucia przy jeździe próbnej ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Mam pytanko czy warto wymienic płyn w chlodnicy na specjalny motocyklowy? czy to poprostu sciema zeby wydawac kase, jaka jest roznica miedzy dobrym płynem samochodowym a tym motocyklowym? pytam poniewaz z tego co widze to xx dosyc szybko sie grzeje co w upałach moze byc uciazliwe. Odnosnie opon do xx zapytałem sprzedawce oto odpowiedz: Michelin proponuje do tego modelu opony pilot sport hpx jest to opona mocniejsza i bardziej wytrzymalsza typowo przeznaczona do ciezkego ale sportowo turystycznego motocykla . Natomiast moze pan tez zalozyc sobie pilot road2 jest to mieszanka dwoch gum i opona ta jest przeznaczona tylko do motocykli sportowo turystycznych . Cena za opony pilot sport hpx przod 120/70/17 wynosi 529zl , za pilota sporta hpx 190/50/17 cena wynosi 719zl . Cena za opony pilot road2 120/70/17 wynosi 509zl , za pilota road2 180/55/17 cena wynosi 719zl . W razie jakichkolwiek pytan prosze sie z nami kontaktowac i serdecznie zapraszamy do zakupu. Edytowane 21 Lutego 2009 przez andzuscb900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mozna uzyc,ale nie kazdy.Takie ktore uzywaja zwiazki krzemu w celu uzyskania wlasciwosci antykorozyjnych odpadaja.Zezra szybko pompe wodna,uwaga ta dotyczy tez samochodow Hondy.I nie tylko. W U.S. wybor,sprawdzenie tego jest proste,podany jest sklad chemiczny,jezeli pisze "non silicate" to jest O.K.Generalnie sa trzy typu plynow antykorozyjnych,reszta to reklamowe mydlenie oczu producentow.Roznia sie dodatkami antykorozyjnymi. Jezeli chodzi o zdolnosci chlodnicze typowego plynu to specjalnie nie ma pomiedzy nim roznicy,czysta woda i tak chlodzi lepiej.Ale oczywiscie jej sie nie uzywa z oczywistych wzgledow. Pilot Road 2 wytrzymaja dluzej niz Pilot Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbisz Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mam pytanko czy warto wymienic płyn w chlodnicy na specjalny motocyklowy? Odnosnie opon do xx zapytałem sprzedawce oto odpowiedz: Michelin proponuje do tego modelu opony pilot sport hpx jest to opona mocniejsza i bardziej wytrzymalsza typowo przeznaczona do ciezkego ale sportowo turystycznego motocykla . Natomiast moze pan tez zalozyc sobie pilot road2 jest to mieszanka dwoch gum i opona ta jest przeznaczona tylko do motocykli sportowo turystycznych . Cena za opony pilot sport hpx przod 120/70/17 wynosi 529zl , za pilota sporta hpx 190/50/17 cena wynosi 719zl . Cena za opony pilot road2 120/70/17 wynosi 509zl , za pilota road2 180/55/17 cena wynosi 719zl . W razie jakichkolwiek pytan prosze sie z nami kontaktowac i serdecznie zapraszamy do zakupu. A sa takie stricte motocyklowe ? :) nigdy na to nie zwracalem uwagi... Co do opon - http://www.allegro.pl/item558615783_nowe_m..._180_55_17.html tu masz kpl o 100 zl taniej - przez skok E niestety podrozaly bo kpl mozna bylo kupic za ok 1000 zl Sadze ze pilot road w technologii 2ct wytrzyma dluzej niz Pilot Sporty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssmolen007 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam Panowie i Panie mam pytanie Jak się sprawy mają z kuframi lub sakwami do xx-a?? Przyznam, że mam zamiar użytkować go turystycznie tak jak mój poprzedni motocykl. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?? Jakie i gdzie kuoić?? Jakie ceny?? Może ktoś z was posiada na sprzedaż?? Czekam na wszelkie opinie. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbisz Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jak się sprawy mają z kuframi lub sakwami do xx-a?? Przyznam, że mam zamiar użytkować go turystycznie tak jak mój poprzedni motocykl. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?? Jakie i gdzie kuoić?? Jakie ceny?? Może ktoś z was posiada na sprzedaż?? Doswiadczenia nie mam - ale rozeznalem sie juz troche Stelaz pod centralny kufer GIVI ok 330 zl z plyta Boczne - w opcji - Five Star - ok 124 E Krauser - 147 E Givi Wingrack - ok 1000 zl Ja mam plan taki ze na wiosne jade do znajomego na Slask ktory ma doswiadczenie w dorabianiu stelazy i zrobimy dokladnie takie jak mi beda pasowac i jednoczesnie nie urwa sie w nieodpowiednim momencie jak to z GIVI zawsze bywa... Nie wiem ile potrzebujesz wlozyc do tych kufrow - ale ja jezeli bede dorabial boczne to takie po 21 l z kappy - nie chce zakladac takich po 42 l bo moto wtedy robi sie szerokie jak auto i nie ma mowy o jakims przeciskaniu sie lub ciasnym wyprzedzaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 z Wingrackiem i dwoma dużymi kuframi szerokość wynosi równe 120 cm. Sprawdzałem osobiście i trzeba mocno uważać ale bez obaw da się jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssmolen007 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Rozmawiałem z kilkoma znajomymi motocyklistami i poradzili mi żebym sam wyspawał ramki i założył sakwy. Nie są za duże a ja nie potrzebuje zabrać do nich całego domu:) więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzuscb900 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 XX nie zabardzo prezentuje sie z sakwami, ale jezeli juz sie zdecydujesz to do sakw nie potrzeba stelazy, sa tak skastruowane ze same swietnie sie trzymia i nie opadaja, ale osobiscie polecam kufry na 100% nie przemakaja, jeden guzik i biezesz jak walizki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssmolen007 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Może i racja. Poczekamy zobaczymy. Może jakaś okazja się trafi to coś się wymyśli. Jak narazie czekam na pogodę żeby sprawdzić sprzęt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbisz Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Może i racja. Poczekamy zobaczymy. Może jakaś okazja się trafi to coś się wymyśli. Jak narazie czekam na pogodę żeby sprawdzić sprzęt:D Ostatnio Wingrack poszedl za chyba 637 zl na Allegro Jak dla mnie nie warto - motocykl z tak wielkim i brzydkim stelazem z tylu wyglada koszmarnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 XX nie zabardzo prezentuje sie z sakwami, ale jezeli juz sie zdecydujesz to do sakw nie potrzeba stelazy, sa tak skastruowane ze same swietnie sie trzymia i nie opadaja, ale osobiscie polecam kufry na 100% nie przemakaja, jeden guzik i biezesz jak walizki. Jeśli sakwy leżą bez stelaży na ogonie to z pewnością przetrą lakier. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssmolen007 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Właśnie tak myślałem Mały stelarz pod sakwy tak żeby nie było go widać i można śmiało polatać. Latwo zdejmowany na szybkie mocowanie żeby łatwo zdjąć i nawet nie będzie po nim śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi