kociak Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam.Ostatnio przeglądając motocykle na allegro natrafiłem na http://moto.allegro.pl/item284136045_piekn...na_zimowa_.html ta ofertę.Pojazd nie posiada prawa do rejestracji ponieważ jest on sprowadzony z angli i tam jest takie prawo że jeżeli na motocyklu ginie kierowca to pojazd powinien zostać zniszczony.Chciałbym się od was dowiedzieć czy jest szansa na zarejestrowanie go?może gdyby wymienić np ramę albo silnik to można by było go zarejestrować.Opłaca sie bawić w to czy lepiej jest uzbierać jeszcze te 4000 zł i kupić normalny z prawem rejestracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiba_Enduro Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Chyba wiesz, że takie przekładanie ramy i kombinowanie jest nielegalne? A o takich sprawach na forum publicznym się raczej nie dyskutuje... Oczywistą sprawą jest, że lepiej dołożyć te 4k PLN i mieć ŚWIĘTY spokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 cena sprzeta bardzo niska i nie chce mi sie wierzyc ze to tylko dlatego ze bez prawa rejestracji w polsce. chyba cos pod ta "zimowa cena" jeszcze sie kryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 .Pojazd nie posiada prawa do rejestracji ponieważ jest on sprowadzony z angli i tam jest takie prawo że jeżeli na motocyklu ginie kierowca to pojazd powinien zostać zniszczonyCzyli ten motor musial miec konkretnego dzwona :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Chyba wiesz, że takie przekładanie ramy i kombinowanie jest nielegalne? Tak, a niby dlaczego?Skoro motocykl jest LEGALNY, tylko bez prawa rejestracji i kupisz sobie rame z papierami ,zlozysz to wszystko do kupy to powiedz mi co tutaj jest nielegalnego????Chyba probujesz byc bardziej swietym od swietego....Czyli ten motor musial miec konkretnego dzwona :icon_mrgreen:A po czym to stwierdzasz ,Sherlocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-r6 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Mi się wydaje że to nie jest model na 2001r. tył motoru nie jet oryginalny tylko przerabiany(lampy diodowe są inne) ,a i rama jest chyba wgnieciona( pierwsza fota, w środkowej części przy plastikowej osłonce) a na baku i owiewkach nie ma aż tak poważnych zniszczeń co jest dziwne, są dwa różne lusterka jedno od modelu 98-00, a drugie 01-02 to świadczy o tym że moto był rozbity i ktoś coś przy nim robił. Ja bym w to nie wchodził bo do ładu z nim nie dojdziesz, a rzeczywiste koszty mogą być znacznie wyższe i sie to nie opłaci. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 A po czym to stwierdzasz ,Sherlocku? no bo jak zginąc na motocyklu nie uszkadajac go w mnoiejszym lub wiekszym stopniu?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 no bo jak zginąc na motocyklu nie uszkadajac go w mnoiejszym lub wiekszym stopniu?? pzdrWystarczy przewrocic sie przy nawet niewielkiej predkosci i wpasc pod samochod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wystarczy przewrocic sie przy nawet niewielkiej predkosci i wpasc pod samochod... nikt nei mowie ze pedził 150 czy 200,ale nawet przy 20 km/h powstaną uszkodzenia - a tu odpicowana bryka zreszta jak juz ktoś wspomniła wyzej są inne dowody. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Nie wiem po co te dywagacje na temat wypadkowości tego motoru: przecież jest napisane BEZWYPADKOWY :] i wszystko jasne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bori Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czasem wydaje mi sie ze dla sprzedawacy bezwypadkowy oznaczy aktuanie nie rozwalony - czyli np. po naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Nie widze w tym nic nielegalnego, malo tego jezeli rama jest nieuszkodzona a to moze byc, to dlaczego ma byc kasowany ? O ile potrafie zrozumiec, ze prawo UK jest takie a nie inne to wydaje mi sie, ze mechatronik czy firma ktora sprawdzi jego faktyczny stan i wyda certyfikowano opinie to bzdura jest niedopuszczenie go do ruchu z powodu smierci wlasciciela. Coz przepisy PL tez nie rozpieszczaja. U nas nie ma z tym problemu. :( Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 nie chcialbym miec moto na ktorym ktos sie zabil, nawet jesli by to byla prawdziwa okazja [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Bezwypadkowy może i on był jak "wyszedl" z fabryki.Co do kombinacji z ramą -można by to zrobić tylko po co skoro sprzedający tego nie robi???Jakby sie to opłacało to sam sprzedający by to zrobił i wiecej zarobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi