wiesiekh Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 tematem tej dyskusji było wiele motocykli ale nikt nie napisał o Honda Magnaco sądzicie o tym modelu ja tez szukałem motorka do kupna napaliłem sie na vulcana 750 i taki kupiłem narazie go zaczynam ujezdzac ale miałem do wyboru własnie Magnę, która tez wyglądem, parametrami bardzo mi odpowiadała jak na pierwszy po 20 latach moto co sądzicie o tym motorku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie wiem czy kolega szukajacy motocykla jest jeszcze jest aktywny, ale wlasnie sprzedaje vulcana 1500 i mysle ze jesli chodzi o wzrost i wage to kazdy na nim pojedzie, i cena tez by go satysfakcjonowala mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba1976 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Sam kończę kurs na A i powolutku ciułam na moto i pewna rzecz mnie tutaj zastanawia. Nie chciałbym urazić żadnego posiadacza Kawasaki ale odnoszę wrażenie, że sprzęty tej marki w porównaniu z pozostałymi trzema "japońcami" są wyraźnie tańsze (patrząc na podobne roczniki i pojemności). Coś z nimi jest nie tak, czy po prostu taka moda? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Utarło się że Vulcany biorą olej ,owszem brały ale starsze roczniki (VN 15) do 99r potem poprawiono silniki ,parametry i zawieszenie .Osobiście śmigam też Vulcanem i przez 3 sezony nie mialem najmniejszej awarii .Sporo Vulcanów naciągli zza Wielkiej wody ,słaby kurs dolara i to tez ma wpływ na cene . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVIL INCARNATE 666 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Utarło się że Vulcany biorą olej ,owszem brały ale starsze roczniki (VN 15) do 99r potem poprawiono silniki ,parametry i zawieszenie .Osobiście śmigam też Vulcanem i przez 3 sezony nie mialem najmniejszej awarii .Sporo Vulcanów naciągli zza Wielkiej wody ,słaby kurs dolara i to tez ma wpływ na cene . NO BA VULKAN JEST THE BEST OFF " :icon_mrgreen: :crossy: ;) AVE WSZYSTKIM POLONY NISKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Polecam Virago 750 ale VN 800 też jest OK. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A ja polecam Hondę Shadow 700(bo takową posiadam). Totalnie bezobsługowy (no prawie) motocykl, nie dość, że napęd to wał Kardana, to jeszcze posiada samoregulator luzów zaworowych... no i jeszcze nie jest tak zdławiona jak obecne Shadowki 750. Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Na dzień dzisiejszy latam Kawasaki KZ 550 LTD http://moto.allegro.pl/item381698266_kawas...tan_krakow.html Jest to mój pierwszy motocykl po 4 latach przerwy. Teraz już wiem, czego potrzebuję i chce kupić nowy motocykl na 2-3 sezony w cenie 8k-10k w Krakowie + okolice. Potrzebuje koniecznie V2, mam 186 cm więc moje Kawasaki KZ 550 LTD jest trochę za małe, pozycja nóg wymusza garbienie się itp, pasażer z tyłu też nie ma za dużo miejsca. Przyspieszenie co najmniej 6 sek (moja kawka jest mała ale śmiga ostro), Ogólnie składniam sie w stronę Shadow 600-700 VT jeśli chodzi o sylwetkę bardziej Cruiser niż Chopper - niżej osadzony punkt ciężkości, kierownica nie za wysoko, wygodnie w trasę itp. Są na chwilę obecną w KRK te 3 moto (Shadow VT 600 Intruder 750 Vulcan 750) do sprawdzenia. Czy jest coś jeszcze z V2 naprawdę dużego dla mnie na co nie zwróciłem uwagi? Wielkie dzięki za pomoc i słowa podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendar1 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 A nikt Ci nie zaoferował prawdziwie pięknej maszyny z niezawodnym silnikiem , wspaniałego choppera i na pewno nie będzie za duży !!! Honda VT 1100 C Shadow , zobacz sam , jak masz 10 k to starczy w sam raz i na pewno wiekszy niż reszta proponowanych , polecam :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_jasiu Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam ! Jest jeszcze jeden motocykl w tym przedziale cenowym no i oczywiście pasujący do kogoś Twojej postury Yamaha Virago 1100. Choć osobiście jednak chyba też skłaniałbym się do Hondy jak kolega wyżej. Kawasaki już miałeś trochę więc jeśli chciałbyś pójść w swoje ślady dalej no to chyba tylko Vulcana. Co do Hondy to na penwo wydech niesamowity i praca silnika bardzo ładna, masz tutaj link jeśli byłbyś zainteresowany ( http://chudzikj.republika.pl/VT1100.htm ) Ja mam Vulcana już dosyć trochę :icon_mrgreen: i motocykl godny polecenia. Ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam Tomek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymaker Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) WITAM SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW Mam zamiar kupić (pierwszy)wiekszy motor ponieważ jestem słusznego rozmiaru i chciałbym podrózować z żonąWymiary:Moje - 190cm, 100kgŻona - 170cm, 55kg Interesują mnie trzy motorki 1. Suzuki Intruder2. Kawaskai Vulcan3. Honda Shadow Zdążyłem się już trochę rozejrzeć w internecie i wiem że najlepszy jest motor z wałem Cardana niestety nie wiem który z motorów dysponuje taką jednostką napedową, wiem że niektóre Hondy mają wał a jeszcze inne łańcuch. Dysponuję 10 000 zł - może da się coś z tym zrobić??? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i konstruktywną dyskusjęPozdrawiamSkymaker Edytowane 5 Lipca 2008 przez skymaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Skaymaker proszę spróbój wykożystać najpierw opcję szukaj, porównania i zestawienia tych motocykli były już wałkowane ze 100razy.A co do kasy za te pieniądze możesz znaleźć vn800 i mysle, że to będzie najbardziej rozsądny wybór( największy w porównaniu z shadow, intruder), chyba że chcesz coś z lat 80. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymaker Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Chorcio dziękuję za odpowiedź. Wiem troszkę szukałem już takich tematów na forum, doczytałem się także że wymiary kierowcy (wzrost i waga) są bardzo ważne.Liczę na jakieś wskazówki i spostrzeżenia innych "wielkoludów" W grę wchodzi także motor z lat 80tych. Jeszcze raz dzięki za Twój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Tu masz vn 800 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M836910http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=391669387http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=388989819http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M839324Porównanie vn - shadow1100 http://www.motorbikes.be/en/compare/2081/3840/maruder-shadow 600Powinienieś podjechać na jakiś najbliższy zlot, albo do komisu i się prysiądz ,to będziesz dokładnie wiedział, co ci pasuje gabarytowo. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymaker Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) O jak dużo linkówDzięki wilekie już zabieram się do lektury.PS. Fajne jest to forum - pomocne i to bardzoPozdrawiam Edytowane 5 Lipca 2008 przez skymaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi