Włoszku Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 moja to mówiłą lepiej nosić niż prosić :) Ano, babuszki to tak mają ;) :icon_evil: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marpik77 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witam. Testowałem obydwa rodzaje i skłaniam się w kierunku neoprenu.Neopren w przystępnej cenie jest Ok. (40-60zł) - lekki, dobrze przylega i grzeje.W skórce człeczyna się niestety poci :P Obecnie mam neopren 3 sezon i trzyma się super. :P Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joachim098 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 czy pas ochronny na nerki jest niezbedny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Kolego niezbędne to są :motocykl,trochę umiejętności i kask żeby władza się nie czepiała :biggrin: .Bez całej reszty da się jeździć.Oczywiście im lepsze wyposażenie tym lepiej.Ponieważ kurtki na sporty są krótkie to pas jest przydatny w chłodną pogodę by chronić zdrowie ponieważ przedłuża kurtkę w dół i zasłania plecy w okolicach nerek.Osobiście mam ale nie używam. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag.Śl Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 jak zepniesz kurtkę ze spodniami żeby Ci nie podwiewało - to zbędny :D Cytuj "... zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji... " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki_ Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 jak zepniesz kurtkę ze spodniami żeby Ci nie podwiewało - to zbędny :DNie jest to do końca prawdą. Mam skórzane kombi dwuczęściowe, spinane zamkiem. Gdy ostatnio pośmigałem, a nie było za ciepło, to po powrocie do domu byłem zimny w miejscach łączenia kurtki ze spodniami a nerki zaczęły dawać sygnały, że nie było im za ciepło :icon_rolleyes: Parę dni temu kupiłem sobie pas nerkowy. Wczoraj go testowałem i powiem, że bez porównania. 40zł to nie majątek, więc joachim098 warto zainwestować. Cytuj <<=== BORN TO RIDE ===>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joachim098 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 jak zepniesz kurtkę ze spodniami żeby Ci nie podwiewało - to zbędny :DNie jest to do końca prawdą. Mam skórzane kombi dwuczęściowe, spinane zamkiem. Gdy ostatnio pośmigałem, a nie było za ciepło, to po powrocie do domu byłem zimny w miejscach łączenia kurtki ze spodniami a nerki zaczęły dawać sygnały, że nie było im za ciepło :icon_rolleyes: Parę dni temu kupiłem sobie pas nerkowy. Wczoraj go testowałem i powiem, że bez porównania. 40zł to nie majątek, więc joachim098 warto zainwestować. dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Przy krótkich kurtkach w pewnym wieku niezbędny :icon_mrgreen: Ja mam dosyc fajna kurtke RST dłuższą na plecach i jak na razie nie potrzebowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norrbert Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Nie jest niezbędny ale praktyczny, jeśli masz krótką kurtkę to w chłodne dni na pewno nie będziesz żałował zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Kupilem pas z motonity 40zl. Do mojej skory tschula jest idealny (bo ona jest generalnie krotka).Dzisiaj troche jezdzilem, a ze jest chlodno sprawdzil sie doskonale. Jak bedzie cieplej to tez bo bede brac, zeby zaslanial gazety. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJaN Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Nie jest niezbędny, ale lepiej wydać teraz 40zł niż na starość wydać XX PLN na leki i zabiegi.Pozdro Cytuj GPZ 500s => GSX-R 750 K2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 chyba, ze ktos ma dluga kurtke jakas tekstylna z podpinka itd. i do tego wysokie spodnie. Wtedy nie wiem czy bym bral jeszcze pas nerkowy Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Mam długą kurtkę i spodnie, ale nie jest to spinane razem i do tego mam też pas nerkowy, aż 20 zł - polecam ten z LIDL'a, mam nadzieję, że w tym roku znowu będą na wiosnę bo potrzebuję o rozmiar większy :D przejeździłem w nim cały sezon w temperaturach od +5 do +35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) mam outlastowy helda bodajże model Mago ale na zimniejsze dni używam probikera podszyty polarem który jest grubszy i cieplejszy nie wyobrażam sobie jazdy bez pasa nawet latem mimo że mam spinany kombinezon Edytowane 8 Marca 2011 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiratovsky Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak jak w temacie chciałem się zapytać czym różnią sie pasy nerkowe np. adrenaline za ok. 50 zł a alpina za 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi