chlopekrostropek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Do masek gazowych dodają taki wosk co zapobiega zaparowywaniu bardzo dobrze. Nie mam pojęcia tylko jak to sie nazywa, moze ktos się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jest specjalny preparat do gogli narciarskich, wystarczy czynność powtórzyć raz na tydzień. Stosowałem to też na okulary przyciemniane i gogle motocyklowe - działa wyśmienicie. Trzeba się popytać w jakichś sportowych/narciarskich sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jest specjalny preparat do gogli narciarskich, wystarczy czynność powtórzyć raz na tydzień. Stosowałem to też na okulary przyciemniane i gogle motocyklowe - działa wyśmienicie. Trzeba się popytać w jakichś sportowych/narciarskich sklepach. To sa polsrodki. Wydacie kupe kasy na cudowne woski i eksperymenty. Mam fabrycznego pinlocka i nie paruje nawet w ulewny deszcz kiedy na niego chucham przy temp. otoczenia ponizej 5C. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Stary sposób, stosowany przez górników to zwykłe, szare mydło. Przetrzeć mydłem szybkę i wypolerować. Działa. Stosuję ten sposób od 30 lat na okularach. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Stary sposób, stosowany przez górników to zwykłe, szare mydło. Przetrzeć mydłem szybkę i wypolerować. Działa. Stosuję ten sposób od 30 lat na okularach. Jednak gogle czy okulary to inna para kaloszy, bo przeciez oczy nie wydaja z siebie takiego ciepla jak usta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 zastosowałem piankę do golenia na szybę w łazience, nałożyłem rozsmarowałem, wypolerowałem i choćby nie wiem jak chuchał i dmuchał nie chce zaparować :icon_rolleyes: myślę ze pianka do golenia nie jest na tlye agresywna żeby zaszkodzić szybie w kasku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 żużlowcy stosują tez plyn do mycia naczyń "Ludwik" :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jednak gogle czy okulary to inna para kaloszy, bo przeciez oczy nie wydaja z siebie takiego ciepla jak usta. Cezsek ma kask otwarty i gogle/okulary i cieplo z ust nic tu nie ma do rzeczy. Mam jeszcze pytanie do ludzi stosujacych rozne dziwne metody: jak zmienia sie przejrzystosc szyby i czy te wynalazki nie zmieniaja optyki szyby i jak sie z tym jezdzi w nocy, o zmierzchu czy swicie. zastosowałem piankę do golenia na szybę w łazience, nałożyłem rozsmarowałem, wypolerowałem i choćby nie wiem jak chuchał i dmuchał nie chce zaparować :icon_twisted: Szyba w lazience nie ma temeratury kilku stopni C, powinienes miec sprawna wentylacje. Ja niczym nie smarowalem i tez mi nie paruje. Szyba w kasku typu integral czy okulary "pracuja" w nieco innych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 przetestowałem patent z pianką. robi nawet robote :icon_razz: przy postoju z zamknieta szybka praktycznie para sie nie osadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Jednak gogle czy okulary to inna para kaloszy, bo przeciez oczy nie wydaja z siebie takiego ciepla jak usta.Powiedz to górnikowi pracującemu na przodku...Poza tym, jak wchodzę w okularach z dworu, gdzie może być i -20 oC, do ciepłego pomieszczenia - okulary pozostają czyste.Stare sposoby są najlepsze... Edytowane 4 Grudnia 2007 przez cezsek Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 szare mydło. Przetrzeć mydłem szybkę i wypolerować. Działa. Stosuję ten sposób od 30 lat na okularach. Na zwyklych, czy do moto? Nie rysuja sie przy polerowaniu? Czesto to trzeba powtarzac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Oj ejbidżi, wydało się co czytasz, w takim razie poradź nam jeszcze jak zrobić sześciopak na sylwestra :D Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Oj ejbidżi, wydało się co czytasz, w takim razie poradź nam jeszcze jak zrobić sześciopak na sylwestraJak to jak w towarzystwie oczywiście :) Pozdrawiam Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Na zwyklych, czy do moto? Nie rysuja sie przy polerowaniu? Czesto to trzeba powtarzac? PozdrawiamNa zwykłych i do moto. Nie rysują się, jeśli używasz miękkiej szmatki. Najlepiej mikrofibry. A powtarzanie? Jak potrzeba. Mam taki sztyft z mydłem (właśnie od górnika) i noszę w kieszeni. Żaden problem. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Oj ejbidżi, wydało się co czytasz, w takim razie poradź nam jeszcze jak zrobić sześciopak na sylwestra :biggrin: Wiesz co to "Parchaty Lis"? :biggrin: Żeby nie było spamu.Mam wiekowy kask: UVEX Daytona podobno z antifogiem i szybka mi praktycznie nie paruje. Podejrzewam, że z powodu przewiewności ;) . Gorzej gdy zakładam okulary pod kask...masakra. Spróbuję z tą pianką, brzmi obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi