Skocz do zawartości

STRZAŁKI W PRAWO I JAZDA NA ŚWIATŁACH

ANDY
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mogę to stwierdzić jako kierowca który średnio co 2 tygodnie jest kontrolowany w drodze do pracy. NIGDY nie zatrzymali mnie do dmuchania podczas powrotu do domu. Zawsze łapanka dotyczy ewentualnych skacowanych i nie jest to tajemnica. Walka jest o wynik a nie o bezpieczeństwo. Jak często łapią w łikend pod dyskoteką? Osobiście znam jedną akcję typu "blokujemy wszystkie drogi prowadzące do dyskoteki i każdego kierowce na dmuchanie", a tak na prawdę to ma sens. Zastanów się, kto stanowi większe zagrożenie, ktoś kto rano ma 0,2 i jedzie do pracy, czy ktoś kto chleje i świadomie po wieczornej/nocnej imprezie wsiada mając dwa promile? No ale, zaliczony "pijak" to punkt, i nie ma dla statystyk znaczenia ile wydmuchał.

4jku

Dziwisz sie ? Ja jakos nie. Po co chlopaki Maja sie wbijac w niepewne koszta aby zlapac kilku´, gdy moga zlapac kilkudziesieciu - jak dla mnie postepowanie jest logiczne.

A o tym kto jest wiekszym zagrozeniem dyskutowac nie musimy, gdyz obaj wiemy jak sie to przedstawia.

Prawo jest takie jakie jast, i ani Ty ani ja go nie zmienimy, dziekuj Bogu, ze jest 0,2 a nie 0,0.

Za moich czasow bylo mozna miec 0,8 ( slownie Zero osiem promila ) i wolno bylo jechac. Stopniowo redukowali, obecnie jest 0,3 ( efektywne 0,299999 ) z popelnionym bledem lub 0,5 bez popelnienia bledu / podpadniecia.

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

I je**ć po maksie morderców.

Ale to co, w Polsce jestem morderca bo mam 0,2 a przekraczam granicę, piję małe piwo, za 15 min dmucham i jestem OK bo wydmuchałem 0,4, mogę jechać dalej. Co się stało z moją morderczością?

Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :)

https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc

Powinno być 0,0, a nie żaden limit.

I je**ć po maksie morderców.

propaganda. 0,0 to można nie mieć nawet "naturalnie", z różnych przyczyn. poza tym jakoś państwa, które mają nawet 0,8 potrafią mieć mniejszy odsetek wypadków/ ofiar, więc to NIE jest kryterium (a w każdym razie nie jedyne, ani nawet najistotniejsze) bezpieczeństwa na drogach

w Polsce przyjęło się bluzgać od morderców i piratów drogowych każdemu, kto ma odmienne zdanie od promowanej przez urzędników, media i wpieranej opinii publicznej linii tzw. bezpieczeństwa na drodze. mnie się dostało, kiedy domagałem się zaprzestania szykanowania kierowców na bocznej drodze dojazdowej na osiedle (30kmh, z czasów kiedy była gruntowa; po przebudowie szerokie pasy, ruch niewielki, brak zagrożeń - ogrodzone domki i ogrodzone osiedla, podczas gdy pod sąsiednimi podstawówkami jest 40). jak bezmyślne stado ludzie mają tendencję do ulegania takiej propagandzie, robiącej z każdego kwestionującego rzekome "bezpieczeństwo" kosztem koszmarnych restrykcji. restrykcji, które jakoś w innych miejscach są zbędne, żeby osiągnąć efekt. jak za socjalizmu: system walczył cały czas z problemami, nieznanymi w innych. innymi słowy: nie ma potrzeby wymyślać problemów, wystarczy dla ich rozwiązania zmienić definicję; i nie, nie twierdzę że pijak za kierownicą jest bezpiecznym kierowcą. tylko że to w połowie wydumany i rozdmuchany "problem", a w praktyce - temat zastępczy; coś jak dyskusje o aborcji - jakby w państwie nie było nic istotniejszego

Prz 0,4 nigdzie niepojedziessz

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

nigdzie..?

http://www.driveandstayalive.com/articles%20and%20topics/drunk%20driving/artcl--drunk-driving-0005--global-BAC-limits.htm

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]