barthezzz1 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 witam,kupiłem filtr paliwa w sklepie samochodowym pod przewód 5mm,ogólnie niczym się nie rózni tylko jest troszeczkę większy,czy mogę go założyć do mojego motocykla (yamaha tzr 125) czy muszę kupić koniecznie w sklepie motocyklowym??filtr to : filtron ps 822 jeżeli komuś to coś mowi?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ja zakładałem również filtr od auta i wszystko grało jak trzeba.Co prawda to była stara etka ale to chyba nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Jeśli się mieści tam gdzie być powinien to powienien spełniać to samo zadanie co w aucie i nie powinno być problemów. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) w ogarku mialem filtr od malucha za 4 zl ze stacji benzynowej. filtrowalo jak ta lala :lalag: :lalag: btw.wg mnie lepiej kupowac filtry o srednicy rurek 6 mm.kupilem raz maly filterek 5 mm i spierdzielilo mi cale paliwo z baku (kranik odkrecony, przewod sie rozszczelnil). ew. dobrze jest zabezpieczyc rurki, np drucikiem Edytowane 27 Listopada 2007 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Jeśli po założeniu takiego filtru paliwa, podczas np. ostrej jazdy nie będzie brakowąc paliwa to zakładaj. Działasz prewencyjnie, a co będzie to sie okaże, najwyzej go wyrzucisz jak będzie nie tak :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 na 101% bedzie dobrze. Niema prawa zabraknąć przepływu w filtrze, bo przeciez 125 nie robi wiru w baku. tylko zeby srednice przewodow sie zgadzały i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorenzo Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak pasuje to zakładaj :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 na 101% bedzie dobrze. Niema prawa zabraknąć przepływu w filtrze, bo przeciez 125 nie robi wiru w baku. tylko zeby srednice przewodow sie zgadzały i wszystko ok. I tu sie mylisz. W samochodzie filtr paliwa współpracuje z pompą i przepływ jest wymuszony nadciśnieniem. W motocyklu , gdzie przepływ jest wymuszony przez grawitacje moze byc tak , ze przy niskim stanie paliwa w baku przestanie płynąć paliwo do gaźnika. Wiem to bo sam miałem z tym problem. Filtr był papierowy stosowany w maluchu czy FSO. Jesli już stosować to tylko siatkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Jesli już stosować to tylko siatkowy. Każdy spełni swoje zadanie... Nie kupuj tylko najtańszego filtra jaki sie da bo te najczęściej nie spełniają dobrze swojego zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Serdeczne dzięki za porady,właśnie z tym ,że w samochodzie dochodzi do tego praca pompy i niema takiego oporu to słyszałem,dlatego się zastanawiałem,ale chyba w takim razie spróbuje oddać ten i zamowić motocyklowy. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi