Skocz do zawartości

filtr paliwa

barthezzz1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,kupiłem filtr paliwa w sklepie samochodowym pod przewód 5mm,ogólnie niczym się nie rózni tylko jest troszeczkę większy,czy mogę go założyć do mojego motocykla (yamaha tzr 125) czy muszę kupić koniecznie w sklepie motocyklowym??

filtr to : filtron ps 822 jeżeli komuś to coś mowi??

pozdrawiam

w ogarku mialem filtr od malucha za 4 zl ze stacji benzynowej. filtrowalo jak ta lala :lalag: :lalag:

btw.

wg mnie lepiej kupowac filtry o srednicy rurek 6 mm.

kupilem raz maly filterek 5 mm i spierdzielilo mi cale paliwo z baku (kranik odkrecony, przewod sie rozszczelnil). ew. dobrze jest zabezpieczyc rurki, np drucikiem

Edytowane przez thefex

KTM LC4 400 SC '95

Honda CB 1100 Bol D'or '83

DKW KM 200 '35

www.bikepics,com/members/thefex/

Jeśli po założeniu takiego filtru paliwa, podczas np. ostrej jazdy nie będzie brakowąc paliwa to zakładaj. Działasz prewencyjnie, a co będzie to sie okaże, najwyzej go wyrzucisz jak będzie nie tak :lalag:

na 101% bedzie dobrze. Niema prawa zabraknąć przepływu w filtrze, bo przeciez 125 nie robi wiru w baku. tylko zeby srednice przewodow sie zgadzały i wszystko ok.

I tu sie mylisz. W samochodzie filtr paliwa współpracuje z pompą i przepływ jest wymuszony nadciśnieniem. W motocyklu , gdzie przepływ jest wymuszony przez grawitacje moze byc tak , ze przy niskim stanie paliwa w baku przestanie płynąć paliwo do gaźnika. Wiem to bo sam miałem z tym problem. Filtr był papierowy stosowany w maluchu czy FSO. Jesli już stosować to tylko siatkowy.

Serdeczne dzięki za porady,właśnie z tym ,że w samochodzie dochodzi do tego praca pompy i niema takiego oporu to słyszałem,dlatego się zastanawiałem,ale chyba w takim razie spróbuje oddać ten i zamowić motocyklowy.

Dzięki i pozdrawiam