Dodo_NS1 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Mam takie pytanie... No wiec... Czy pasowalby silnik z Yamahy TZR 125, Lub Hondy NSR 125 do mojej Hondy NS1 ????Czy musialbym cos przerabiac ??? I jakie koszta bylyby tej wymiany ??? Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich fanow dwoch kolek :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Chyba dość konkretie byś musiał pokombinowac, bo z tego co wyczytałem to motocykle dosyć się różniąhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=69904&st=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 przerobić byś na pewno coś musiał bo wiadome ze nie podejdzie ci idealnie na miejsce starego silnika. Ja na twoim miejscu nie zmieniał bym silnika ale jeżeli już to raczej od nsr bo trochę chu**** by wyglądała honda z silnikiem yamahy :icon_eek: A koszty to pewnie zmiana mocowań silnika i może zębatki bo w nsr są chyba inne rozmiary P.S A ten silnik co masz teraz jest sprawny czy sie zepsuł i sądzisz że nie opłaca się go robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dodo_NS1 Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Nom z silnikiem mi sie cos stalo .... Tutaj masz odnosnik do calej tej sprawy : HONDA NS1 PROBLEMY ZE SKRZYNIA... moze cos poradzisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Tu był taki temat, ale do żadnych mądrych wniosków nikt nie doszedł :-). Zresztą bzdury tam pisano, że NS-1 ma aluminiową ramę i takie tam. Za to obiło mi się kiedyś o uszy, że taki sam rozstaw mocowań co silnik NS-1 ma silnik z NS 125. Nie NSR, a NS (starszy sprzęt). Ale trzeba to oblukać, bo sam w życiu nie widziałem silnika z NS. Nie pamiętam juz nawet, gdzie to wyczytałem, bo dawno to było, jak sam uważałem NS-1 za bóstwo :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 oddaj stary silnik do naprawy i nie kombinuj z przeszczepami Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 A CO DO twojego silnika to sprawdź łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Kup sobie normalna 125tke a nie chcesz kombinowac. chyba, ze chcesz odsprzedac swoj silnik, z checia bym sie z Toba dogadal... :icon_rolleyes: dokladasz troche grosza i masz od 125. zeby przelozyc silnik licz sie z kosztami: zakup nowego sprawnego silnika (400-600zł)nowe mocowania do ramy- flaszkanowy zestaw napedowy (300-400zł) zabawa z zamiana zebatki z NSR do felgi NS1- mogloby wyjsc sporo, moze wyniesc kolejna flaszkemoze i nowe aku, bo 3-3,6Ah nie pociagnie rozrusznika,kosztdo 50zł warto? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dodo_NS1 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Chyba jednak nie warto :( ... postaram sie naprawic moja monteske ;) Mam nadzieje ze sie uda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ja bym sie bal jezdzic z 30 konnym silnikiem majac hamulce od 50 tki.Pamietaj, ze nawet najwiekszy artysta w gownie nic ciekawego nie wyrzezbi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dodo_NS1 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Co racja to racja... ale musze przyznac ze hamulce w tym motorze sa wrecz idealne... Nie mam do nich zadnych zastrzezen :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Jesli nie masz do nich zastrzezen to widocznie niewiele na niej przejechales i nie masz zadnego porownania. jak na NS1 wystarczaja, ale nic wiecej. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dodo_NS1 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Przejechalem na niej ponad 7.000 km .... wiec to chyba malo nie jest... Jezeli mialbym ja porownywac to tylko do Yamahy TZR 250 2ma YPVS bo tez troche na niej smigalem ... Ale to nie ma sensu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi