chlopekrostropek Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam. W PocketBiku chińskim przelewa mi sie strasznie gaźnik. Dokladniej: Gdy stoi zimny, odpalam go i chodzi, nagrzeje sie i zaczynam jeździc, ale po chwili weżem odprowadzającym nadmiar benzyny leci ciurkiem. Zamknięcie kranika jeddynie to powstrzymuje. Nie da się niestaty z tym jeździc bo 3/4 benzyny wytracam na ziemie. Gdy go zakupiłem nie miałem takiego problemu, dopiero potem gdy przełożyłem gaźnik do drugiego pokieta, a nastepnie z porotem to juz koniec. Nie mam pojecia gdzie może leżec problem. Wszystko w gaźniku jest niezmienione od początku, rozkaldalem go po wyniknięciu tej sprawy ze 2 razy, ale do niczego nie doszedłem. Może wina leży po stronie silnika? Tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 najprawdopodobniej jest tam badziewiasty plastikowy kranik ( dobrze bylo by go wymienic ) i iglica w gazniku jest jakotaka i plywak jej nie domyka :biggrin: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Albo plywak sie zawieszaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 rozkreć gaźnik, tam moze byc dosłownie wszystko;] Pływak raczej sie nie zawiesza... to cholerstwo emituje dosc spore drgania:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Gaźnik wymontować i zamocować w takiej samej pozycji na stole warsztatowym a potem prze wężyk zalać go benzyną. Jeżeli pocieknie z gaźnika bokiem to znaczy że zaworek nie trzyma lub jest za wysoki poziom paliwa.Jeżeli gaźnik był już rozbierany wcześniej to możliwe że podwinęła się uszczelka na komorze pływakowej.Wypada także sprawdzić pływak czy nie nabrał do środka benzyny i po prostu tonie. Można to łatwo sprawdzić wrzucając go do gorącej wody ( będzie puszczał bańki jak dziurawa dętka ).Stawiam na tą ostatnią awarię często spotykaną w Pocketbiku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 No faktycznie własciciele kupowali u nas nowe pływaki;) ale ja bym był dobrej myśli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 faktycznie jest plastikowe gowno, pokombinuje zeby metalowym zastapic. jeszcze cos z tym kranikiem zrobie. dzieki i pozdro. jutro napisze jak wszystko wypaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Miałem takiego sprzęta :biggrin: bardzo krótko ale zdążyło sie popsuć kilka rzeczy.Jeśli chodzi o cieknące paliwo to był to zawieszony pływak. Mi zdażyło sie to kilka razy i zazwyczaj wystarczyło puknać w komorę pływakową np. stylem od mlotka jeśli to nie skutkuje pozostaje odkrecenie komory i przedmuchanie wszystkiego powietrzem lub przemycie benzyną żeby się znowu nie zawiesił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 plastikowy ma zostać ;] metalowych urzywali w epoce kamienia łupanego;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 ja mam rade jeśli pocket nie chce palic, mój też nie chciał i stale brakowało mu paliwa. najprostrza sprawa którą trzeba zrobić to:-zamontowanie normalnej fajki a nie drutu jak oryginalnie skręconego:)-zmiana świecy na świecę Husqvarny(piła spalinowa)-podniesienie poziomu paliwa w gaźniku.to by było na tyle jemu więcej nie potrzeba żeby dobrze palił:D chodzi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 nawet niewiesz ile razy mnie potelepał pradem taki pocket:PP od niedawna wiec przymusowo zakładam fajke na kabel;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 No wlasnie z iskra problemu nie mam, a paliwa w gąxniku to az za duzo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 moim zdaniem pływak opada za nisko i sie blokuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 przelewanie się paliwa bokami to nic, w mój chinol tak się zalewał że benzyna ciekła przez kolanko przy cylindrze :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Kumpel miał chińskiego Quada 110cm3 i też mu się tak działo. Wystarczy puknąć w komore pływakową żeby się pływak odwiesił. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi