pit373 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 "nigdy nie jechać z żoną na stację benzynową" - raczej nie zrozumie idei tankowania takiego smoka którego Ona nie może prowadzić :icon_mrgreen::):wink: heheeh dobrea co to za auto o którym piszesz? co do spalania maksymalnego to trafiłem na info, że auto z silnikiem hemi czyli taki prawie wprost ze sportu, miał ponad 7l pojemności i 426 KM (challenger, road runner, barracuda) to podobno miał normę 6mpg czyli 6 mpg = 47.65 l/100km i podobno kupując nowe auto w latach '70 nie dostawaliśmy gwarancji na silnik, dziś auto z takim motorem to perełki i ceny odrestaurowanych wersji to chyba min. 100 tys $$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Wooooooooooooooooooooow....... Ten Camaro jest... Boski :buttrock: Czasami się zastanawiam co jest takiego w tych amerykańskich klasykach, że tlu facetów się jeży... Hmmmm? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 heheeh dobrea co to za auto o którym piszesz? co do spalania maksymalnego to trafiłem na info, że auto z silnikiem hemi czyli taki prawie wprost ze sportu, miał ponad 7l pojemności i 426 KM (challenger, road runner, barracuda) to podobno miał normę 6mpg czyli 6 mpg = 47.65 l/100km i podobno kupując nowe auto w latach '70 nie dostawaliśmy gwarancji na silnik, dziś auto z takim motorem to perełki i ceny odrestaurowanych wersji to chyba min. 100 tys $$$ Witam.Mój najnowszy nabytek V8 - nie jedyny/nie ostatni - to Jeep Grand Cherokee z '96 z jedynym słusznym silnikiem :icon_mrgreen: Co do HEMI to nie jest to nazwa sportowego silnika a jedynie rodzaj - rodzaj głowicy z hemisferycznymi komorami spalania - konstrukcja z pierwszej połowy XX wieku - Jaguar :icon_mrgreen:Samochody o których wspomniałeś brały udział w tak zwanym "wyścigu zbrojeń" który prowadził do coraz większej ilości wypadków i w końcu został zaprzestany w latach '70. Na szczęści dla ludzi na nieszczęście dla pasjonatów :icon_eek: prócz rozsądku, przyczyniły się do tego również wchodzące coraz ostrzejsze normy bezpieczeństwa i ekologii.Każdy z tych aut można kupić taniej lecz niestety nie w topowych wersjach.Ale ceny topowych wersji:POWALAJĄ W tym tygodniu w OPT na TVN Turbo było ładne CamaroU nas nie problem znaleźć auto do remontu:Piękne GTOPiękny FuryPiękny SkylarkPrawie jak Blues BrothersRiviera Boattail - zupa ale może wyglądać tak - Piękna Riviera Czas odrestaurowania to jakieś 12 miesięcy. Załatwianie części to jakieś 3 miesiące. Niestety nie odrazu wiadomo co będzie potrzebne. A tu taka ciekawostka:Hot-Rod po Polskutylko V8 brakuje :P Nowe też może być fajne :Charger SRT8 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Autka super, tylko koszty eksploatacji nieco powalają. Ja zabytków w gablocie nie lubię i chciąłbym samochód do normalnej jazdy (no poiwedzmy jako drugie autko). LPG w g nie wchodzi jestem wrogiem tego ustrojstwa (chociaz może jakbym jeźdizł 5,7 l V8 to zmieniłbym zdanie). No i 10 tysi za złom do odbudowy to jak dla mnie trochę sporo. Pamiętam ile kosztowała odbudowa czegoś tak popularnego jak UAZ a w przypadku takiego GTO :biggrin: to chyba taniej wyszło by kupić nowego dodga chargera (oglądałem niedawno jednego bo kolega myślał o kupnie - prawde mówiac to bez rewelacji - taka ciut atrakcyjniejsza Skoda Octavia :D ). No ale może kiedyś (jak naukowcy opracują syntetyczną tanią ekologiczną benzynę ze śmieci :wink: )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 No własnie. Niejasna przyszłośc paliw na bazie ropy jest przekleństwem. Ja narazie się rozglądam za amerykańcami , jako że dopiero prawko będę robił w styczniu ale myślę sobie że warto byłoby kupić nawet w UK jakiegoś hamerykańca. Tu mozna czesto spotkać fajne oferty za bezcen a póki tu siedzę to moge sobie pozwolic na takie autko. A jak będe wracał do PL to zabiorę ze sobą i niech jest. Jeść nie woła. Rejestrować od razu nie trzeba jako że miałbym UK dowód rej. na siebie a auto w PL czyli tymczasowo zniknęłoby gdzieś w EU i zapadło w zimowy sen. interesują mnie tez brytyjskie autka - szczególnie starsze Jaguary. Też piękne i jendak mają w sobie to coś. Przy okazji są tanie jak barszcz.Np. XJS , 5.3 .....V12.....http://cgi.ebay.co.uk/JAGUAR-XJS-V12-SPORT...1QQcmdZViewItem lub kolejny V12 w innej budzie....http://cgi.ebay.co.uk/1985-JAGUAR-SOVEREIG...1QQcmdZViewItem Albo takie coś...jak szaleć to szaleć.....marka mówi za siebie....http://cgi.ebay.co.uk/1981-Rolls-Royce-Sil...1QQcmdZViewItem Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 no to to co pisalem jeszcze pare dni temu: sam mam taka nadzieje ze kiedys zloze camaro z 78r do ktorego silnik lezy w garazu i czeka na bude. bedzie prawda, decyzja juz zapadla i nie ma ch**a :clap: cala rodzina sie zgodzila, co bylo strasznie dziwne bo zawsze mi odradzali bo to stare, bo to za duzo bedzie palic, bo to cos tam, az tu nagle zupelna odmiana:Pkup kup bedziemy Ci dorzucac "cos" na paliwo :lalag: silnik tak jak mowilem lezy w garazu, narazie zbieram czesci, zostal mi jeszcze gaznik, uszczelki pod glowice, pokrywy zaworow i panewki. panewki mam juz upatrzone, znajomy poszukuje mi gaznika i pokryw, a uszczelki pewnie bede dorabial. no i teraz poszukiwania budy, szukam juz od jakiegos czasu i cos nie moge znalesc. chodzi mi o w miare kompletna, bez silnika i skrzyni. kiedys byla na allegro czarna, w miare tania i do roboty blacha. zawachalem sie i ktos mi ja sprzatnal:/ niestety!moze ktos widzial tanio bude do camaro 78r??jezeli tak to prosze podeslijcie linka. wiekszosc z Was nawet nie potrafi sobie wyobrazic jakie to jest uczucie:D nie da sie tego opisac! sama mysl o tym ze w niedalekiej przyszlosci pojawi sie w moim zyciu takie auto przyprawia mnie o dreszcze :biggrin: :lapad: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Np. XJS , 5.3 .....V12.....http://cgi.ebay.co.uk/JAGUAR-XJS-V12-SPORT...1QQcmdZViewItem Ojjj tak.... Jedyny właściwy Brytyjczyk :icon_mrgreen:jak jest jeszcze w takim stanie....Jaguar XJSC V12 Nie powiem, myślałem nad takim modelem, myślałem... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speeeed Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 nieprzepadam za Jaguarami ale te starsze to cos w sobie maja :crossy: widziałem reportaz z tym jaguarem 220 km/h leciał :) i ta V12 :buttrock: super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Qurim, juz ci pisalem - jak chcesz wydac duzo pieniedzy to kup sobie takiego.Jak myslisz dlaczego ceny sa niskie ???Bo utrzymanie takiego samochodu nawet z niezla pensja w W. Brytanii to zabojstwo dla kieszeni :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Qurim, juz ci pisalem - jak chcesz wydac duzo pieniedzy to kup sobie takiego.Jak myslisz dlaczego ceny sa niskie ???Bo utrzymanie takiego samochodu nawet z niezla pensja w W. Brytanii to zabojstwo dla kieszeni :crossy: Adam M. To to chyba każdy wie, że utrzymanie luksusowej limuzyny czy sportowego samochodu kosztuje dużo. A utrzymanie takiego starego samochodu kosztuje jeszcze więcej. Ale taki Jaguar to cudeńko. Podobnie jak stare amerykańskie samochody.... Może jak by pod maskę wsadzić 1.9 TDI od VW? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 To juz oczywiscie nie bylo by to. Jak wsiadziesz do tego Jaga i raz przycisniesz ruszajac z miejsca bokiem w pelnym poslizgu, to juz jestes zgubiony :flesje:Zadne 1.9 TDI ci tego nie da i od razu jest to w 100% jasne.Podobne odczucie przezylem w czasie pierwszej jazdy moim 3.8S - wysiadlem i wymamrotalem "przeciez to jest Honda na 4 kolach".Samochod szedl za gazem jak motocykl, a to bylo tylko 220 KM.Do tego skompilowane zapachy starego lakierowanego drzewa i skory Conolly - nagle znalazlem sie w innym swiecie niz PRL ;) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 W PRL też był fajny zapach oparów paliwa i rozgrzanej, skajowo-gumowej tapicerki Fiata 125p gdy stał w upalny dzień na dworze...wspomnienie z dzieciństwa... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmucha Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam.Poniżej kilka modeli na sprzedaż za wielką wodą :icon_mrgreen:OGŁOSZENIA Jak by Ktoś miał ochotę:biggrin: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wczesniej była mowa o silnikach HEMI ze to niby ma jakies hemisferyczne komory spalania itd. Moze ktos przyblizyc temat? Albo podrzucic linki o temtatach technicznych? Mogą być w języku angielskim. Poza tym powiedzcie co znaczy słowo MOPAR? Czesto to slysze w temacie aut USA ale nie bardzo czaje. Wiem tylko ze nie jest to okreslienie kiepskich fur. ;) pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wczesniej była mowa o silnikach HEMI ze to niby ma jakies hemisferyczne komory spalania itd. Moze ktos przyblizyc temat? Albo podrzucic linki o temtatach technicznych? Mogą być w języku angielskim. Poza tym powiedzcie co znaczy słowo MOPAR? Czesto to slysze w temacie aut USA ale nie bardzo czaje. Wiem tylko ze nie jest to okreslienie kiepskich fur. :bigrazz: pozdro. HEMI - półokrągłe komory spalania... później wkleję jakiegoś linkaMOPAR - firma "tuningowa" grupy chrysler (jeep dodge), zresztą sam zobacz :) www.mopar.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi